Kaffeskrubb

 

Jag blev ju väldigt förtjust i en tidigare kroppsskrubb som jag rörde ihop ur boken Lisens Örtspa och när den tog slut ville jag röra ihop en ny. Under hösten och vintern gillar jag produkter med lite mer "murriga" dofter som t.ex. vanilj och choklad, medan jag på våren och sommaren föredrar lättare och mer fruktiga dofter. Därför valde jag att röra ihop den här kaffeskrubben.

 

 

Den här skrubben innehåller socker, kaffe, kokosflingor, kakao, mandelolja och lite eterisk olja av apelsin. Alla ingredienser läggs i en skål och sen blandar man alla ingredienser, så det är inte en skrubb som är speciellt svår att göra.

 

 

Så här ser den färdiga skrubben ut. Den doftar väldigt gott och jag känner på mig att det kommer att vara en ren njutning att få skrubba sig med den här i duschen. :) Det här är också en skrubb man skulle kunna röra ihop och ge till någon som julklapp, i en fin burk med en personlig handskriven lapp på.


The story of cosmetics



De flesta har antagligen sett den här videon någon gång men jag vill ändå ta med den i kategorin "Varför naturligt", för videon är väldigt informativ utan att vara det minsta tråkig.
Om du inte sett den ännu så rekommenderar jag verkligen att du ser den, för här får man än en gång svart på vitt varför man kanske bör fundera på att skippa kemikalierna i hudvårdsprodukterna.

En fråga till Wen om deras "naturliga" produkter


Ni minns kanske att jag skrev ett inlägg om Wens inte så naturliga hårvårdsprodukter för en tid sedan, här kan ni läsa det. Wen menar att deras produkter är naturliga när de i själva verket innehåller kemikalier som kan vara väldigt hudirriterande.

Linda föreslog att jag skulle maila dem och fråga dem om deras produkter, varför inte tänkte jag och skickade iväg ett mail till dem.

Min fråga löd så här:

"I would like to know how you can call your products natural when they contain dangerous chemicals such as Methylchloroisothiazolinone, Polysorbate 60, PEG-60 Almond Glycerides and Methylisothiazolinone?

Methylisothiazolinone for example, is said to cause allergic reactions and Lab studies on brain cells of mammals also suggest that Methylisothiazolinone may be neurotoxic."

Detta fick jag till svar:

"Thank you for your feedback regarding Wen by Chaz Dean. Please be assured that your comments have been forwarded to the appropriate person for review.

In order for the product to have a shelf life, it must contain preservatives. Chaz Dean products have been confirmed as safe for everyone, regardless of age, race, or gender. All ingredients in Wen's formula are approved for cosmetic use by the FDA.

Again, we appreciate your taking time to send us your comments."


Ett ganska värdelöst svar var vad jag fick. Jag tror att det här bara är något massproducerat svar som de skickar ut till alla som funderar över innehållet i deras produkter.
Många naturliga märken använder konserveringsmedel som är helt naturliga så varför skulle Wen då inte kunna göra det, vilken dålig ursäkt de hade.

Gloss & Vibrancy Conditioner

 

Mádara Gloss & Vibrancy Conditioner:

 

INCI: Aqua/Vatten, Hydrolyzed Wheat Protein, Glycerin*, Betain, Distearylethyl Dimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Chamomilla Recutita (Kamomill) Extrakt*, Tillia Cordata (Lindblom) Extrakt*, Humulus Lupulus (Humle) Extrakt*, Plantago Major (Groblad) Extrakt*, Betula Alba (Björk) Extrakt*, Vaccinium Macrocarpon (Tranbär) Extrakt*, D-panthenol (Provitamin B5), Lactic Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Aroma**, Citral**, Eugenol**, Limonene**, Linalool**

* från ekologiskta odlingar
** äkta eteriska oljor

Det känns som att jag verkligen har hittat rätt i fråga om hårvårdsprodukter nu, först schampot från Logona som passade mitt hår ypperligt bra och nu det här balsamet som också visade sig vara en fullträff.

Det här balsamet är ämnat för normalt hår och jag var lite rädd för att det inte skulle räcka till för mitt relativt torra hår, men det visade sig vara just rätt för mitt hår. Konsistensen är krämig och ganska fast och balsamet luktar härligt av örter och gräs. Jag behöver en medelstor klutt för att balsamet skall täcka hela mitt hår.
Håret blir verkligen mjukt, återfuktat, utrett och glansigt av balsamet och detta utan att det tynger ner håret det minsta. Mitt hår blir så mycket finare när jag använder det här balsamet och de naturliga vågorna i mitt hår kommer fram bättre. Jag har faktiskt inget negativt att säga om det här balsamet och jag tror inte jag kommer att vilja testa något nytt balsam nu på ett bra tag, för det här är riktigt, riktigt bra.

+ Gör mitt hår mjukt, glansigt och fint. Håret både känns och ser fantastiskt ut. Doftar gott.
Inget.

Finns att köpas på softskin för 94 kr och på hyvinvoinnin för 11,90 € samt på eleven, innehåll 250 ml.

Betyget blir 5/5 möjliga.


Tipsa om dina favoritprodukter


Det var Anna på bloggen Hemma hos Fru C som kom med det smarta förslaget att alla vi som använder naturliga produkter skall gå in och tipsa om tre av dem på Damernas Värld. I tidningen kommer de nämligen sen att lista några av läsarnas favoriter så om vi är många som tipsar om naturliga produkter så kanske det dyker upp några i tidningen sen. Så om du inte varit inne och tipsat ännu kan du göra det här.

Jag hade svårt att begränsa mig till tre, det finns ju så många produkter man gillar. ;) Till sist bestämde jag mig i alla fall för att tipsa om Scotch Naturals lack, Crazy Rumors läppbalsam och Weledas duschtvål.

Blood and Sand

 

Jag har köpt ett till Scotch lack att lägga till min lilla samling. Denna gång satsade jag på ett lite mörkare lack till hösten, Blood and Sand. Jag köpte också deras bas- och topplack för att lacken skall få bättre hållbarhet.

Jag tycker att Scotch lack håller sig felfria i två dagar, på den tredje dagen är det så gott som felfritt men efter tre dagar brukar jag vilja måla om. Något jag också märkt är att lacket blir väldigt känsligt när man duschar och schamponerar håret, då kan det ibland försvinna hela flagor. Man skall också se till att inte tvätta händerna någon längre stund just efter att man lackat utan vänta åtminstone två timmar, helst längre.

 

 

Jag hade nog förväntat mig att Blood and Sand skulle vara lite mer åt det röda hållet men som ni ser går det mer åt det lila och purpur röda hållet. Men jag gillar nyansen och tror att den kommer att passa perfekt i höst. Bilden här ovanför är tagen inomhus utan topplack.

 

 

Den här bilden har jag däremot tagit utomhus med topplack och topplacket gör att resultatet blir mycket blankare. Blood and Sand har mycket skimmer i sig och fast skimret kommer fram bra på nageln så blir själva ytan ganska matt utan topplack. Det här lacket började dock flaga redan någon timme eftet att jag målat naglarna, får hoppas att det berodde på att det inte hade torkat ordentligt och inte på att hållbarheten är sämre än på Scotch övriga lack.

 

Scotch lack finns numera också att köpas i Sverige på softskin och eleven.


Är fast tvål verkligen ohygienisk?

 

Jag använder nästan bara flytande tvål som handtvål. Lite dumt är det ju, för fast tvål skulle både vara snällare mot miljön, inga plastflaskor, och antagligen drygare också. Men man har ju hört både en och två gånger att fast tvål är ohygienisk, men är det verkligen så, vad anser ni?

Två fasta tvålar jag är nyfiken på är Trädgårdsapotekets fasta tvålar och 100% Pures fasta tvål, de ser väldigt mysiga ut båda två. Nästa gång jag laddar upp med handtvålar skall jag köpa en del fasta också och försöka vänja mig vid dem.

Salviderm Naturligtvis Hudkräm

 

 

Salviderm Naturligtvis Hudkräm:

 

INCI: Aqua, Glycerine, HelianthuslAnnuus Oil*, Canolaloil*, Simmondsia ChinesisiOil*, Cetearyl Olivate,iSorbitan Olivate, Arachidyllalcohol, Behenyl alcohol,lArachidyl glucoside, Butyrospermumlparkii oil*, Tocopherol,lSodium Dehydoracetate, LacticiAcid, Potassium Sorbate,lFragrance*(Essential Oils), Citral,lCitronellol, Limonene, Linalool.

*ekologiskt odlad ingrediens


Det första man märker med krämen är den framträdande doften av lavendel, personligen har jag aldrig varit särskilt förtjust i lavendeldoft och det är inte en doft som faller mig i smaken. Krämen har en väldigt lös och rinnig konsistens. På grund av konsistensen har krämen flera gånger runnit ur mina händer och hamnat på badrumsgolvet istället för på huden. Om man öppnar tuben och håller den med öppningen neråt så rinner krämen också ut, utan att man trycker på tuben. Konsistensen är faktiskt en av de saker som jag stört mig mest på.
När man väl fått krämen på huden och börjar massera in den så blir konsistensen desto fylligare och krämen känns skön att massera in på huden. Huden blir mjuk och återfuktad efter insmörjning, men tyvärr håller effekten inte i sig särskilt bra och huden börjar kännas torr igen ganska snabbt.

Den här hudkrämen har alltså inte blivit någon favorit för mig och jag är ganska säker på att jag inte kommer att köpa den igen, fast den är relativt billig.

+ Skön att massera in på huden, direkt efter insmörjning känns huden mjuk och återfuktad.
Väldigt rinnig konsistens, huden börjar kännas torr igen ganska snabbt. Doften.

Finns att köpas på eleven och classyorganic för 89 kr eller 10 €, innehåll 175 ml.

Betyget blir 3/5 möjliga.

 


Läppstift med SPF från Sante

Sante Soleil Lipstick Color Care med SPF 15 köpte jag i vårast från bionaturel, så att jag skulle ha något som skulle skydda mina läppar från solens strålar under sommaren.

 

Nyansen jag köpte heter Pink och jag förväntade mig en fin, ganska diskret ljusrosa nyans. Nja, nyansen gjorde mig riktigt besviken faktiskt, istället för rosa är den ljuslila och jag ser inte klok ut med det här stiftet på läpparna.

På grund av den mindre fina nyansen så har jag knappt använt det i sommar, därför kan jag inte riktigt uttala mig om dess solskyddande egenskaper. Men det känns bra när man applicerar det på läpparna så i en annan nyans skulle det säkert vara helt okej.


MondeBio

 

MondeBio är en fransk webshop (brittisk version finns också) som har ett väldigt brett sortiment av naturkosmetik till förmånliga priser. Förutom naturkosmetik har de också annat i sitt sortiment, som t.ex. ekologiska teer och kläder av ekologisk bomull.

De har som sagt ett väldigt brett utbud av naturkosmetika och de har många intressanta franska märken i sin webshop t.ex. Melvita, Pulpe de Vie, Born to Bio, Acorelle, Marilou Bio, Bcombio, Doux Me och många, många fler.

 

 

Speciellt sugen blev jag på duschtvålarna från Born to Bio som finns i många olika spännande dofter och som dessutom inte kostar mycket, 3,95 € för 300 ml.

 

MondeBio levererar till både Sverige och Finland. Portot går efter vikt och om man handlar för t.ex. 1 kg blir portot 9 € och från 1 kg upp till 5 kg blir portot 15 €. För beställning över 190 € är portot gratis.

 

För min del kan det nog hända att det blir en beställning från MondeBio, jag behöver fylla på med lite basvaror som handtvål, duschtvål, olja och lite annat som håller på att ta slut.

 

Är det någon som beställt härifrån tidigare?


Logona Repair Shampoo Ginkgo

 

Logona Repair Schampo Ginkgo:

 

INCI: Aqua (Water), Coco Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract*, Hydrolyzed Silk, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Betaine, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Lactylate, Parfum (Essential Oils), Limonene, Phytic Acid, Citric Acid
*ekologiskt odlad


Jag hade inte särskilt höga förväntningar på det här schampot när jag köpte det, men jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad.

Schampot har en ganska fast geleaktig konsistens och för att vara ett naturligt schampo löddrar det riktigt bra. Doften är också trevlig med dragning till citrus hållet. Det som är så bra med det här schampot är att håret inte blir det minsta torrt efter tvätt, utan det känns bara härligt mjukt och rent. Dessutom dämpar det friss och ger en del glans till håret. Det känns som att det här schampot faktiskt gör det som det säger sig göra, alltså reparerar och återfuktar torrt hår.
Det här är ett schampo som passar mitt torra hår ytterst bra och det enda negativa jag har att säga om det, är att håret börjar kännas lite fett ganska fort. Men det är inte något som stör mig så mycket eftersom jag ändå bara behöver tvätta håret var tredje dag.

+ Löddrar bra, god doft. Gör håret mjukt, rent och återfuktat.
Håret börjar kännas fett ganska fort.

Finns att köpas på bionaturel för 7,25 €, innehåll 250 ml.

Betyget blir 4,5/5 möjliga.

 


Bra bas under mineralfoundation

 

Den här gelen från Green People kan antingen användas som en uppstramande ansiktsgel eller som en bas under foundation. Jag har använt den till det sistnämnda.

 

När jag har torra partier på min hud så blir eventuella torrhetsflagor ofta väldigt framträdande efter att jag applicerat mineralfoundation, ni vet säkert vad jag menar. Men om jag applicerar lite av den här gelen före jag lägger på mineralfoundationen så slipper jag det problemet, dessutom fäster mineralfoundationen bättre på huden. Jag gillar också den lätt kylande effekten som den har på huden.

Om någon letar efter en naturlig primer så kanske det här vore något att testa.

 

Det fullständiga namnet på den är Gentle Tone Hydrating Toning Gel och den finns att köpas i full size (50 ml) på bland annat naturisimo för £8.


Pai Facial Set

Nu finns set med Pais ansiktsprodukter att köpas på bland annat Pais egna hemsida och Lovelula. I kitet ingår full size av ansiktsrengöring, ansiktskräm, ansiktsvatten samt en muslinduk. Det blir förmånligare att köpa ett set med produkter än att köpa produkterna var för sig, priset ligger på ungefär 70€ eller 620 kr (på Lovelula, dyrare på Pais egna hemsida).

Jag har länge varit nyfiken på Pais produkter så om jag hade behövt några ansiktsprodukter hade jag antagligen klickat hem ett kit, men för tillfället har jag allt jag behöver i ansiktsväg, så just nu blir det inget köp för mig.


Dr.Hauschka Melissa Day Cream


Dr.Hauschka Melissa Day Cream:

Ingredients: Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Alcohol, Glycerin, Manihot Utilissima (Tapioca) Starch, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Cetearyl Alcohol, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Fragrance (Parfum), Citral*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*, Hectorite, Lysolecithin, Xanthan Gum, Coco-Glucoside, Zinc Oxide (CI 77947).

*component of natural essential oils.

 

Dr.Hauschkas ansiktskräm för blandhud är relativt ny i deras sortiment och jag tänkte att den kanske skulle passa min blandhy bra. Även om den har en del bra egenskaper så kan jag inte säga att jag blivit helt såld på den.

 

Den doftar väldigt gott av citronmeliss och har en ganska krämig konsistens som är lätt att fördela på huden. Den tar dock ganska länge på sig att gå in i huden och jag har flera gånger upplevt att det lämnar kvar en hinna på huden efter krämen, men det gör förstås att den funkar bra som bas under min mineralfoundation.

Den återfukar väldigt bra för att vara en kräm anpassad för blandhy men tyvärr så gör den att min hud känns fet och ser glansig ut på eftermiddagen och kvällen.

Sammanfattningsvis en helt okej kräm, men jag känner inte att den egentligen gjort så mycket för min hud, förutom att ge den fukt. Ingen skillnad på varken rödhet, blemmor eller pormaskar. Dessutom har den en del dåliga egenskaper som jag helst skulle vilja vara utan.

 

+ Doftar gott, bra konsistens och återfuktar bra.

Tar ganska länge på sig att gå in i huden, min hud känns fet mot slutet av dagen. En hinna lämnar kvar på huden efter insmörjning.

 

Finns att köpas på bodystore för 209 kr och på hyvinvoinnin för 23,90 €, innehåll 30 ml.

 

Betyget blir 3/5 möjliga.


Handkräm från MyHavtorn


Igår kom ett paket på posten innehållandes denna fina handkräm, som jag vann i en tävling på ekologiska hudvårdsterapeuten Lindas blogg. Handkrämen är av märket MyHavtorn vars produkter baserar sig på havtornsolja.
Handkrämen verkar vara riktigt härlig och den doftar väldigt gott av havtorn, jag tror nog att det här kan bli en ny favorit.

Beställning från MooGoo


Ni minns kanske att jag skrev om MooGoo tidigare och nyfiken som jag var, kunde jag inte låta bli att lägga in en beställning. Paketet var så gulligt så jag var tvungen att fota det, flera kor och texten "Mooove with care". ;)
Min beställning kom idag (tisdag) och jag beställde den 28 augusti som var en söndag, så det tog sju arbetsdagar för paketet att komma fram. Om man tänker på att de skickar ändå från Australien så tycker jag det är snabb leverans. Portot kostade AU$12 som är cirka 82 kr eller 9€. Deras produkter är också relativt billiga om man tänker på att t.ex. Acne krämen kostade cirka 14€ för 75 g.


Det jag beställde var...

Eczema & Psoriasis Balm som visserligen innehåller phenoxyethanol och polysorbate 60, men jag anser ändå att den till innehållet sett är mycket bättre än den helt onaturliga kräm jag använt på mitt eksem tidigare. Jag har prövat en hel del naturliga alternativ förut men inget har funkat, så därför kände jag mig tvungen att använda en onaturlig salva (Sibicort) för att det inte skulle sprida sig över hela händerna (som det var på väg att göra). Men nu skall jag som sagt ge denna en chans och se om den funkar.

Acne Cleansing Cream som jag hoppas att min ovanligt feta hud skall tycka om, den innehåller bland annat MSM och mjölk protein som verksamma ingredienser. Det här är alltså en ansiktskräm fast den heter Cleansing Cream.

Fresh Cream Deodorant
, på deras hemsida beskrivs det här som en deo For those that have found "Natural Deodorants Never Work!", låter som något för mig alltså.

Jag fick också med ett prov på en Butter Milk Cleansing Bar.

Weleda Wildrose Deodorant


Weleda Wildrose Deodorant:

 

INCI: Alcohol, Water (Aqua), Fragrance (Parfum)*, Rosa Moschata Leaf Extract, Rosa Damascena Extract, Glycerin, Ammonium Glycyrrhizate* Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Benzyl Alcohol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*, Citral*, Eugenol*, Farnesol*. *from natural essential oils


Efter att ha läst många bra omdömen om denna deo slog jag till och köpte den. I början tror jag faktiskt att jag var lite förblindad av de positiva omdömen jag läst och då märkte jag inte riktigt hur dålig den faktiskt var.

Den klarar av att hålla svettlukt borta i ungefär två timmar efter påsprutning men efter det kommer svettlukten smygande och när den blandas med deons doft blir det en lukt som inte är det minsta behaglig. Deons doft gör att svettlukten blir värre än vanligt. Den är alltså helt värdelös på att hålla svettlukt borta.

Jag har också märkt att jag har fått små röda prickar i armhålorna av den här deon ibland, något som inte känns särskilt trevligt.

 

Annars så gillar jag att den kommer i en sprayflaska och att den är lätt att applicera och torkar hyfsat snabbt. Doften som den har i flaskan är det inget större fel på heller, även om jag personligen inte är så förtjust i rosdoften.

 

+ Bra med sprayflaska, torkar hyfsat snabbt.

Förhindrar inte svettlukt, deons doft i kombination med svettlukt är ingen trevlig upplevelse alls.

 

Jag köpte min deo på bionaturel för 10,15 €, innehåll 100 ml.

 

Betyget blir 1,5/5 möjliga.

 


Mina bästisar just nu

 

Just nu är jag lite extra förtjust i dessa beauty produkter, varför? Jo för att...

 

Lip Glazet från 100% Pure vårdar mina läppar samtidigt som det ger fin färg, det doftar dessutom gott av bär och kommer i en väldigt söt förpackning. Ger mina morgnar lite vardagslyx helt enkelt. Recension finns att läsas här.

 

Nagellacket från Scotch Naturals ger så snygg färg. Sedan jag köpte mina lack från Scotch har jag målat naglarna som aldrig förr, tidigare målade jag mina naglar några gånger per år men nu har jag övergått till att måla dem flera gånger per vecka. Swatch finns här.

 

Läppbalsamet från Crazy Rumors doftar mumsigt och ger fukt och glans till läpparna, jag vill testa alla dofter. ;)

 

Mascaran Double Black från Lavera ger fina fransar med längd och volym. Det här var den naturliga mascara som slutligen kickade ut min onaturliga mascara från Clinique. Här har jag recenserat den.


RSS 2.0