Primavera Duschtvål


Primavera Rose Sallow Thorn Body Wash
:

INCI: Decyl Glucoside, Water (Aqua), Polyglyceryl-10 Laurate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Fragrance (Parfum), Rosa Damascena Flower Oil*, Sodium Lactate, Rosa Damascena Flower Water*, Xanthan Gum, Hippophae Rhamnoides Oil*, Rosa Moschata Seed Oil*, Tocopherol, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Alcohol*, Lactic Acid, Citral, Geraniol, Citronellol, Limonene, Linalool.
*certified organic


Den här duschtvålen sägs dofta av ros och havtorn, rosdoften är den dominerande och jag känner knappt av någon havtornsdoft alls. Jag är vanligtvis inte så förtjust i rosdoft på diverse skönhetsprodukter men i den här duschtvålen har jag inget emot den.

Konsistensen är alldeles lagom, känns väldigt skön på huden och den här duschtvålen löddrar riktigt mycket. Huden lämnas ren efter tvätt men inte uttorkad. Jag älskar krämiga duschtvålar så även om denna har ett rätt krämigt lödder klår den inte Weledas duschtvålar som varit mina favoriter sedan länge. Men om du tycker att Weledas är lite väl krämiga och löddrar för lite så tror jag att du skulle gilla Primaveras.

Primavera har en lite speciell öppningsfunktion på sina duschtvålar, man vrider lite på korken och sen trycker man ut duschtvålen ur ett litet hål, säkert tänkt att vara en smart lösning men jag tycker det bara blir onödigt krångligt och föredrar duschtvålar med den vanliga funktionen. Dessutom trycks alltid lite extra duschtvål ut när man skall vrida fast korken så man får lätt mer duschtvål än man vill ha.

+ Känns skön på huden, löddrar mycket, torkar inte ut huden.
Skulle gärna få vara ännu krämigare, lite krånglig öppningsfunktion.

Finns att köpas på bionaturel för 12 €, ca. 106 kr, innehåller 200 ml.

Betyget blir 4/5 möjliga
.

Förra årets solprodukter


När jag ändå är inne på det här med naturliga solskydd tänkte jag skriva några rader om de solprodukter jag använde i fjol. Två av produkterna på bilden har jag recenserat tidigare så dem tänkte jag inte skriva desto mera om här.

 

Lavera Family Sun-Spray SPF 15 - Den här solkrämen sprejar man på huden före man smörjer in den, konsistensen är bra och den är lätt att fördela över huden. Även om krämen lämnar huden lite ljusare än utan solkräm så tycker jag att det försvinner efter en stund och man blir inte alls lika vit av denna som man t.ex. blir av Santes solkräm som också finns på bild.

Har inte använt den så väldigt många gånger men de gånger jag använt den tycker jag att den skyddat huden bra från solen. Finns på bionaturel för 8,95 €.

 

Sante Läppstift SPF 15 - Det här har jag skrivit om tidigare här.

 

Lavera Brun Utan Sol - Har jag recenserat här.

 

Sante Solkräm SPF 20 - Den här solkrämen är speciellt anpassad för ansiktet, men tyvärr blir huden ganska vit efter insmörjning med denna så jag har dragit mig inför att använda den, speciellt i ansiktet. Helt okej i konsistensen om än lite torr. Har använt den så sällan att jag har svårt att uttala mig om hur bra den skyddar mot solens strålar. Finns på bionaturel för 7,95 €.


Naturliga solskydd

 

Nu när solen är framme allt oftare börjar det snart vara dags att plocka fram solskyddet. Det finns en hel del naturliga alternativ till de konventionella solskydden och de blir allt fler med tiden.

 

Lavera har t.ex. många olika slags solskydd; solskydd för barn, solskydd i sprayform, solskydd med anti-age egenskaper och solmjölk. De har också flera efter-sol krämer. Solskydden finns med SPF 15-30 och kostar allihopa under 10 € på bionaturel.

 

 

Green People har också solskyddskrämer, finns t.ex. att köpas på bodystore och simplypure där de kostar runt 200 kr. De har solskydd med SPF 15-25.

 

Eco Cosmetics har flera solskydd med SPF 10-50 och de finns att köpas på bl.a. ren skönhet där de kostar mellan 115-239 kr.

 

Santes solskydd har ett SPF på 15-30 och finns på bionaturel där de kostar runt 8-9 €.

 

Förutom dessa finns det en hel hop med andra märken som också har solskydd men det skulle bli ett väldigt långt inlägg om jag tog med allihopa. Men kolla in avdelningarna med solskydd på t.ex. lovelula, mondebio och naturisimo också, där hittar man solskydd från en mängd olika märken.


Äppelcidervinäger


Efter att jag fått problem med min hud har jag googlat och läst på en hel del om hur akne och kost hänger ihop. Något jag kom över då var att äppelcidervinäger sägs ha en positiv effekt på akne, en del dricker det medan en del använder det som ansiktsvatten. Att använda äppelcidervinäger som ansiktsvatten om man har känslig hud rekommenderades inte så därför tänkte jag att jag i alla fall kunde testa att dricka en sked äppelcidervinäger varje dag utblandat med vatten.

Har hittills bara gjort det här i någon vecka så jag kan inte säga något om effekterna ännu men dåligt är det i alla fall inte. Äppelcidervinäger har en massa andra positiva egenskaper också, det innehåller mycket vitaminer och antioxidanter, sägs förbättra matsmältningen, bidra till att hålla blodsockernivån stabil och minska sötsuget. Ett annat användningsområde för äppelcidervinägern är att använda den som hårskölj, som t.ex. Ingrid gör.

Den som är nyfiken och vill läsa mer om äppelcidervinäger kan göra det bl.a. här och här.

Använder du äppelcidervinäger till något?

c/o Naturkosmetik Mineralfoundation

c/o Naturkosmetik Mineralfoundation:

 

Innehåll: Mica, Zinkoxid, Titandioxid, Järnoxider (CI 77491, 77492, 7749) .

 

Mineralfoundation har jag använt sedan jag började använda foundation och tidigare använde jag Lily Lolos som var bra, men som tyvärr kändes lite för uttorkande för min hud. Därför bestämde jag mig för att testa c/o Naturkosmetiks mineralfoundation som faktiskt känns snäppet bättre än Lily Lolos.

 

Till skillnad från Lily Lolos foundation tycker jag att den här inte känns riktigt lika torr i konsistensen och jag upplever den inte heller som uttorkande. Den ger ett matt resultat och även om jag inte skulle vilja ha en allt för skimrig mineralfoundation önskar jag ändå att den skulle vara en aning mer lystergivande, men bara en aning.

Den är lätt att jobba in i huden och genom att bygga upp den i lager kan man få en bra täckning. Den känns också riktigt bra på huden och man känner knappt att man har foundation i ansiktet. Hållbarheten är god även om man mot kvällen kan se att en del av foundationen har försvunnit från huden och på vissa ställen "spruckit".

 

Naturligt ljus till vänster och naturligt mellan till höger.

 

Jag har foundationen i både färgen Naturligt Ljus och Naturligt Mellan eftersom den ljusa var för ljus för mig medans den lite mörkare var för mörk, därför blandar jag dem för att få rätt nyans. Som ni ser är det ett ganska stort hopp mellan den ljusaste och den nästljusaste nyansen och jag önskar att c/o Naturkosmetik skulle ta fram flera nyanser eftersom det kan vara lite trixigt att blanda.

 

+ Bra konsistens, ger ett fint resultat, går att bygga upp en bra täckning, känns bra på huden.

Hållbarheten kunde vara bättre, ganska smalt utbud av nyanser.

 

Finns att köpas på careoflena och softskin för 215 kr, ca. 24 €, innehåller 6 g.

 

Betyget blir 4/5 möjliga.

 


Vinnaren av Spiezia rengöringen

 

Vinnaren i tävlingen om Spiezia rengöringen blev...


Elin (kommentar nr. 6)

 

Stort grattis! Hoppas du kommer att gilla rengöringen! :) Jag har kontaktat dig via mail, vinnaren drog jag som vanligt med hjälp av random.org.


Missa inte chansen att tävla

 

Om du är nyfiken på rengöringen från Spiezia så har du fortfarande ett par timmar på dig att delta i tävlingen, för att komma till tävlingen klickar du här.


Huduppdatering och prover från Sukí


De här proverna från Sukí har jag haft liggandes i badrumsskåpet en längre tid nu eftersom jag inte har velat testa så mycket nytt i ansiktet på sistone, på grund av att huden är som den är. Nu har jag till och med fått flertalet djupt liggande finnar på kinderna som gör riktigt ont och känns väldigt ömma (misstänker att de är cystiska).

Funderar på om det kan vara B5 vitaminerna som ligger bakom eftersom en del säger att huden blir värre före den blir bättre eller om det bara är hormonerna som spökar, i vilket fall som helst är det väldigt otrevligt. Jag som tyckte mig se en förbättring i huden men så hände det här...
Därför tänkte jag att jag skulle testa de här proverna från Sukí eftersom just dessa sägs vara väldigt bra för hud med akne.

Pure Facial Moisture-Balancing är en ansiktsolja som sägs hjälpa om man har akne, lite svårt att säga hur den funkar i längden men av det lilla jag testat så känns den bra.

Balancing Day Lotion har jag faktiskt testat tidigare för flera år sedan då den hade ett annat namn och då gillade jag den inte alls, men nu tycker jag faktiskt att den inte känns så dum, kanske för att min hudtyp ser helt annorlunda ut idag än vad den gjorde då.

Så nu har jag faktiskt gått och köpt ett par produkter från Sukí, ansiktsoljan som finns på bilden och två andra grejer som jag visar sen. Sukís produker är inte direkt billiga men om de skulle hjälpa min hud åtminstone lite så är de helt klart värda pengarna, håller tummarna!

Vad har du för erfarenheter av Sukí?

Tävla om rengöring från Spiezia

 

Några av er kanske kommer ihåg att jag för inte så länge sedan köpte en rengöring från Spiezia, jag beställde 100 ml men fick istället två 50 ml burkar. Jag har faktiskt inte använt rengöringen alls ännu, bara testat lite smått ur den ena burken eftersom jag tycker olivoljan känns så bra för min hud just nu.

Så jag tänkte därför tävla ut den ena burken som alltså är oöppnad och därmed helt oanvänd, eftersom den annars kommer att stå oanvänd i mitt skåp.

 

Om du är sugen på att testa rengöringen är det bara att lämna en kommentar här i kommentarsfältet så är du med och tävlar om den. Du kan läsa mer om rengöringen här om du är nyfiken. Tävlingen pågår i en vecka och sista tävlingsdag är söndagen den 11.3. Vinnaren publicerar jag här på bloggen efter att tävlingen är avslutad. Glöm inte att uppge din mailadress i fältet för e-post.

 

Lycka till! :)


RSS 2.0