myeko

 

I Stockmanns senaste reklamblad gjorde de reklam för produkter från myeko. Jag har aldrig förut hört något om det märket så jag bestämde mig för att kolla upp det lite.

 

På deras hemsida står det bl.a. det här:

 

"Företaget grundades av tre kvinnor som alla har en tro på att skönhet är något alla besitter men som endast kan hållas vid liv och skyddas med hjälp av organiska produkter av hög kvalitet, såväl livsmedel som kosmetika."

 

"Vera Teixeira är en framgångsrik business manager, Maria Martins är en erfaren farmaceut med yrkesmässig erfarenhet av kosmetika och Patricia von Hoesslin är en gynekolog som även specialiserar sig inom medicinsk biokemi och som för närvarande ägnar sin karriär åt medicinska processer för anti-åldrande."

 

Myekos produkter verkar ha ett naturligt innehåll på 98-99% och en stor del av ingredienserna i de flesta produkterna "har producerats genom ekologiska produktionsmetoder". Just nu har de endast produkter för kvinnor men produkter för män och bebisar lanseras 2011.

Synd bara att de inte har lagt ut fullständiga ingredienslistor på hemsidan, för några konstigheter kan ju finnas i produkterna eftersom inte 100% av innehållet är naturligt, hmm... Produkterna är i alla fall certifierade enligt Ecocert.

 

Någon som har några erfarenheter av myeko?


Suhada Nature body lotion

 

Suhada Nature Body Lotion från Lidl passade jag på att köpa när jag hade vägarna förbi.

 

Produktinfo:

 

Suhada Nature Body Lotion med papaya och grönt te. För alla hudtyper.

 

Det första jag lade märke till var den underbara doften, som är frisk och fruktig, verkligen helt fantastisk. Det är också väldigt praktiskt med pumpflaska, något jag önskar att alla body lotions skulle vara förpackade i. Konsistensen är dock ganska vattnig och ibland känns det som att den inte ger riktigt tillräckligt med fukt, men inte att den är dålig utan bara så att jag ibland önskar att den skulle ge lite mera fukt. Huden blir i alla fall mjukgjord efter applicering. Jag tror att den här skulle passa bättre att använda på sommaren när huden kräver mindre fukt, dessutom känns doften väldigt fräscht somrig. Helhetsintrycket är ändå bra och priset gör att den verkligen är prisvärd. Så Lidls bodylotion får alltså ett klart godkänt betyg.

 

+ Praktisk pumpflaska, trevlig konsistens, doftar gott och mjukgör bra.

Skulle gärna få ge ännu mera fukt.

 

Finns att köpas på Lidl för 3,99 €.

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


i tomtesäcken

 

I skönhetsväg fick jag bl.a. dessa i julklapp. Två böcker; Vägen till friskare hud skriven av Helena Nyblom och Lisens Örtspa skriven av Lisen Sundgren. Sen fick jag också en handkräm från Decubal som jag är väldigt nyfiken på, jag skrev om Decubal här tidigare, så jag antar att "tomten" har läst min blogg. ;)

 

Det var någon som undrade om INCI på Decubals produkter så här kommer i alla fall INCI för handkrämen:

 

Aqua, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Shorea Stenopter Seed Butter, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin*, Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Sambucus Nigra Flower Extract*, Tocopherol, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Sodium Gluconate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

* = ekologiskt odlade ingredienser

Fick ni några härliga skönhetsprodukter i julklapp?

god jul

 


God Jul Allihopa, hoppas ni får en härlig jul! :)


eksem


Nu så här i vintertider har mitt eksem på händerna blivit värre än någonsin. Under sommaren gick det att hålla det under kontroll någorlunda men nu är det värre än det någonsin varit förut, irriterat, rött och sprucket. Jag vet inte vad jag skall ta mig till, tyvärr ser det ut som att jag kommer att bli tvungen att använda vanlig kortisonsalva, med mineralolja och andra trevligheter. Jag har försökt med olika naturliga handkrämer men ingen har hjälpt hittills.

Jag har funderat på att köpa Essential Care Organic Repair Lotion som sägs kunna hjälpa mot eksem, men vet inte riktigt var jag skall få tag på den. Visserligen säljs den på softskin men portot till Finland är ganska så högt, åtminstone förra gången jag beställde därifrån. Mailade dem för flera veckor sedan och frågade om portot men har fortfarande inte fått något svar.

Så här till slut, är det någon som kan ge mig några råd i min kamp mot handeksem?

hej starka naglar

 

Jag vet inte om det var för att jag bytte ut min vanliga handkräm mot en naturlig, eller om det var för att jag började använda just Lavera Basis Sensitive handkräm, men mina naglar har blivit mycket starkare än de var förut.

I somras var mina naglar hemska, de skivade sig hela tiden och var tunna som löv. Men när jag i slutet av sommaren bytte till den här handkrämen från Lavera blev mina naglar som förbytt. Jag har aldrig förut haft starka naglar men nu, nu är de faktiskt starka och skivar sig nästan aldrig.

Min syster sa också att hon tyckte att hennes naglar blivit hårdare, även om hon redan från början hade starka och väldigt fina naglar.


varför naturligt schampo

 

Jag blev inspirerad av columbella, som skrev om sin resa från vanliga schampon till naturliga schampon, att skriva om mina upplevelser av hur håret blir när man switchar över från schampon med sodium laureth sulfate och andra konstigheter till schampon med enbart snälla naturliga ingredienser.


Mitt hår har fått sig ett riktigt upplyft sedan jag bytte ut vanliga schampon mot naturliga.
Under övergångsperioden, från onaturligt till naturligt schampo, blev mitt hår fortare fett än vanligt och hårbotten började klia och blev ibland lite irriterad, då var inte håret i det bästaste av skick.
Men efter tre månader med naturligt schampo blev mitt långa, ofärgade, lite självlockiga hår finare än det någonsin varit förut. Mitt hår som reagerar på minsta lilla fukt med att bli väldigt frissigt är nu inte alls lika torrt och strävt som det brukade vara förr. Dessutom blir det inte fett lika fort som förut, det gör att jag kan duscha håret mera sällan och också på det sättet slita mindre på håret.
Förra vintern när jag fortfarande använde onaturliga schampon hade jag problem med mjäll, ganska mycket mjäll dessutom, då använde jag Head&Shoulders mjällschampo men det hjälpte inte särskilt mycket. Denna vinter har jag visserligen lite mjäll men inte alls så mycket som förra vintern, en förtjänst av naturligt schampo kanske?

Naturligt schampo är inte bara snällt mot håret det är också fantastiskt bra för håret, för aldrig någonsin förut har mitt hår varit så fint som det är nu. Till och med folk i min omgivning har kommenterat skillnaden.

Naturligt är bäst säger jag bara, både för miljön och för en själv. :)



från bionaturel

 

Ända sedan Ellinor på Beauty&Nature skrev om den tyska webshopen bionaturel har jag varit inne där titt som tätt för att titta på alla intressanta skönhetsprodukter. I förra veckan lade jag in en beställning och igår kom paketet.

 

Jag köpte bland annat tre handkrämer; en från Logona och två från Lavera. Sedan blev det också att köpa en fotkräm, Lavera Basis Sensitive Fotkräm. Jag älskar handkrämen ur samma serie så förhoppningsvis är fotkrämen lika bra.

 

 

Två handtvålar blev det också att köpa, en från Lavera och en från Sante. Dessutom köpte jag en duschtvål från Weleda och en hårinpackning från Logona.

 

 

Och sist men absolut inte minst, två naturliga mascaror; Laveras nya Double Black Mascara och en från Logona. Jag hoppas verkligen att någon av de här kommer att kunna ersätta min onaturliga mascara.

Jag köpte också en del julklappar från bionaturel men de visar jag inte här med risken att någon som skall få dem råkar läsa det här. :)


utrensat



Bestämde mig för kolla igenom lite vad som riktigt ligger och dräller i mitt badrumsskåp och hittade b.la. dessa onaturliga grejer. Smink var det sista jag bytte ut när jag övergick till naturliga produkter och jag använder faktiskt fortfarande en onaturlig mascara, skäms på mig. Men den skall bytas ut inom en snar framtid eftersom jag just beställt efter en ny från Lavera, jag känner på mig att den kommer att vara fantastisk. ;)

Ingredienslistan på vissa av produkterna är faktiskt riktigt vidrig; dimethicone, propylparaben, methylparaben, BHT, propylene glycol, magnesium aluminum silicate, PEG-100 stearate och triethanolamine är bara några av ingredienserna som återfinns i produkterna.
Eftersom de har legat oanvända i skåpet nu länge har jag bestämt mig för att kasta allt, varför spara det när jag ändå aldrig kommer att använda dem igen.

Och så en sak som inte alls har något att göra med inlägget ovan, om du vill kan du följa mig på bloglovin för att hålla koll på när nya inlägg kommer upp, klicka här i så fall.

min önskelista

 

Det skulle inte vara helt fel att hitta dessa beautyprodukter i ett paket den 24. ;)

  1. John Masters Organics Schampo. Det är nästan synd att jag fick med ett prov av ett John Masters schampo när jag gjorde min senaste beställning från eleven, för nu när jag testat det och märkt hur fint det gör mitt hår kommer jag ha svårt att använda något annat schampo. Synd bara att de är så dyra.
  2. Jigsaw Organics Body Cream. Ändå sedan Jenny skrev om Jigsaw Organics har jag varit sugen på något från det märket. Hur härligt skulle det inte vara att smörja in huden med deras body cream, antagligen väldigt härligt.
  3. Lavera Double Black Mascara. Även om jag inte var särskilt nöjd med Sante mascaran jag testade har jag inte gett upp hoppet om naturliga mascaror. Jag tänker inte ge upp före jag har hittat den perfekta naturliga mascaran. Därför blir det här den nästa mascaran med naturligt innehåll som jag kommer att testa.
  4. Lavera Neutral Handkräm Intensiv. Mina händer behöver massor med näring och fukt under vintern, dessutom har jag såklart fått eksem på mina händer nu när det blivit kallare. Kanske denna handkräm från Lavera kan råda bot på det.
  5. John Masters Organics Dry Hair Nourishment and Defrizzer. Mitt torra småfrissiga hår skulle verkligen må bra av att få lite extra näring då och då i form av denna leave-in behandling.

Vilken beautyprodukt hoppas ni få i julklapp?

 

 


Icare Body Lotion

 

Icare Body Lotion hade jag inte särskilt höga förhoppningar på, jag köpte den mest för det ganska billiga priset, men den visade sig faktiskt vara riktigt bra.

 

INCI: Aqua, Glycine Sojai(Soybean) Oil (1),lCaprylic/Capric Triglyceride,iGlyceryl Stearate Citrate, Olea europea leafiextract (1), PunicalGranatum Extract (1),iHydrogenated Coco-Glycerides, Glycerin,lAlcohol, Lecithin Hydrogenated,iSimmondsia Chinensis Oili(1), Vitis ViniferalSeed Oil (1),lCamelia Sinensis Extract,iCocos Nucifera Oili(1), Butyrospermum Parkiii(1), Tocopherol, XanthaniGum, Aroma.

(1) Ingredients from organic farming.

 

Den här body lotionen hör absolut till de bästa som jag använt, den är riktigt, riktigt bra. Den har en ganska lös konsistens, inte så att den är rinnig men jag skulle inte heller kalla den krämig, men det är just konsistensen som gör att den är väldigt lätt och skön att smörja in. Den sugs snabbt in i huden och gör huden jättemjuk. Den klarar till och med av att mjuka upp mina kruttorra armbågar och knän till viss del. Jag som bara smörjer in kroppen efter att jag duschat, cirka var tredje dag, tycker att huden ännu den tredje dagen känns härligt mjuk och återfuktad.

Det bästa med body lotionen är att den gör huden babylen och att den återfuktar så bra som den gör. Jag har inte mycket att klaga på, men förpackningen känns lite tråkig och doften är lite speciell, ganska söt doft med dragning till kokos hållet, men man vänjer sig vid den efter en tid.

 

+ Återfuktar väldigt bra, absorberas snabbt och gör huden mjuk.

Doften kunde vara bättre.


Finns att köpas på eleven för 89 kr eller 9,85 €.

Betyget blir 4,5/5 möjliga.

RSS 2.0