Lavera Double Black Mascara

 

(Klicka på bilderna för att förstora dem, den volymgivande borsten till vänster, den förlängande till höger.)

 

Lavera Double Black Mascara är absolut den bästa naturliga mascara jag testat hittills.

 


INCI: Water (Aqua), Alcohol*, Stearic Acid, Beeswax (Cera Alba)*, Hydrolyzed Jojoba Esters, Algin, Argania Spinosa Kernel Oil*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Silk (Serica), Shellac, Jojoba Esters , Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Tocopherol, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Camelina Sativa Seed Oil, Vegetable Oil (Olus Oil), Hydrogenated Lecithin, Tilia Cordata Flower Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, [+/- Iron Oxides (CI 77499), Ultramarines (CI 77007)]

* ekologiskt odlad ** naturlig eterisk olja

 

Mascaran består av två olika borstar, en för att ge längd och en för att ge volym. Jag tycker inte att det är så stor skillnad på resultatet man får av borstarna, det kanske skiljer sig lite men inte särskilt mycket. Det bästa sättet att använda den här mascaran tycker jag är att måla två lager; ett lager med den volymgivande borsten och ett lager med den förlängande borsten.

Fransarna får riktigt fin svärta och man behöver inte måla i en evighet för att få resultat, som man t.ex. måste med Santes och Logonas, utan man får ett fint resultat ganska snabbt. Fransarna får bra volym, längd och separation, mascaran sitter också kvar på fransarna hela dagen. Huruvida den klarar av regn vet jag inte eftersom jag inte använt den under någon regnig eller snöig dag.

Det enda negativa jag har att säga om den här mascaran är att den är svår att tvätta bort, jag måste gnugga en del för att få bort all mascara.

 

Äntligen en naturlig mascara som spelar i samma liga som de onaturliga, jag kan faktiskt tänka mig att byta ut min onaturliga mascara mot den här.

 

+ Ger volym, längd, separation och svärta, fäller inte under ögonen

Svår att tvätta bort

 

Finns att köpas på bionaturel för 10,95 € (5,5 ml).

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


bloggtips

När jag googlade runt lite på Madara imorse hittade jag den här bloggen, full med recensioner och annan intressant läsning om naturlig hudvård.

Australian Organics

 

Australian Organics är ett nytt märke som eleven fått in, sortimentet verkar bestå av olika schampon, balsam och duschtvålar.

Förpackningarna ser i alla fall riktigt fräscha ut, blev speciellt nyfiken på deras schampon, ett bra naturligt schampo är ju inte alltid det lättaste att hitta.

 

(bild lånad från Australian Organics hemsida)


Decubal Ecological Hand Cream

 

Decubal Ecological Hand Cream.

 

Produktinfo:

 

Ekologisk certifierad handkräm med ekologisk fläderblomma och solrosolja. Verkar fuktighetsbevarande och skyddar torra händer. Utan parfym och färgämnen.

 

Inci: Aqua, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Shorea Stenopter Seed Butter, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin*, Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Sambucus Nigra Flower Extract*, Tocopherol, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Sodium Gluconate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

* ekologiskt odlade ingredienser

Det första intrycket jag fick av den här var att den har en skön krämig konsistens, lämnar ingen fet hinna på huden utan absorberas snabbt och känns mjukgörande, och det stämmer bra med vad jag tycker om den nu när jag gjort slut på tuben.
Men även om den mjukgör bra för stunden känner jag att den inte ger någon långvarigt mjukgörande effekt, speciellt nagelbanden blir fort torra igen. Den doftar inte så mycket eftersom den inte innehåller någon parfym och egentligen har handkrämen inga större fel men jag saknar det där lilla extra som gör att jag skulle vilja rusa till närmaste apotek nu när den tagit slut.

+ Bra konsistens, går snabbt in i huden och mjukgör bra för stunden
Mjukgör inte händerna långvarigt

Finns att köpas på närmaste apotek, här kan du kolla in vilka apotek som säljer handkrämen om du bor i Sverige, om du bor i Finland kan den även beställas härifrån för 9,20 € (100 ml).

Betyget blir 3,5/5 möjliga.

naturligt värmeskydd

 

Efter ett långt uppehåll från min plattång har jag nu börjat använda den igen, inte för att platta håret utan jag använder den bara för att "vika" bort hårslingor från ansiktet.

 

Därför har jag nu de senaste dagarna försökt spana efter naturligt värmeskydd, något det inte verkar finnas särskilt många av. Det enda jag hittade var detta från Logona, som finns att köpas b.la. på bionaturel för 8,45 €. Men det verkar främst vara ämnat för dem som fönar håret, vilket jag inte gör. Men kanske fungerar det lika bra tillsammans med plattången.

 

Någon som har något tips på naturligt värmeskydd eller som vet om det här från Logona är bra?


smink från 100% pure


Även om jag inte var eld och lågor över 100% Pures läppglans gör det mig inte mindre nyfiken på dessa produkter.

Både om 100% Pures Pigmented Lip Palette och deras Pure Healthy Skin Foundation with Super Fruits SPF 20 har jag läst mycket gott om. Även om jag i allmännhet inte är så förtjust i läppglanspaletter så är jag väldigt sugen på denna som jag dessutom har läst skall ha mycket bra pigmentering.

Sen är jag också riktigt nyfiken på deras Pure Fruit Pigmented Sheer Lip Glaze och deras ögonskuggor som finns i många härliga färger.

Naturligt smink är något jag ännu inte har så mycket av eftersom det var det sista jag bytte ut när jag övergick till att bara använda naturliga produkter så därför skulle det inte sitta helt fel med lite nytillskott i sminkväskan.

(alla bilder är lånade från eleven)

100% pure lip gloss

 

100% Pure Lip Gloss Sorbet i nyansen Cherry.

 

Produktinfo:

Lip Gloss Sorbet är 100% naturliga läppglans består av 90% E-vitamin och underbara färger från antioxidant-rikt fruktpigment.

Ingredienser: Vitamin E (a-tocopherol), Pigments of Raspberry, Strawberry, Blackberry, Black Cherry, Plum and Cranberry, Candellia wax, Vitamin C (ascorbyl palmitate), Noni Fruit Extract, Strawberry Flavor, Avocado Butter, Acai Berry Extract, Acai Oil

När jag applicerar det här läppglanset på läpparna ser det riktigt lovande ut, läpparna blir blanka och får en fin färg. Men efter cirka 30 minuter har den blanka ytan helt försvunnit, läppglanset liksom sjunker in i läpparna och kvar lämnar endast en del pigment.
När jag googlade lite på det här läppglanset så läste jag på flera ställen att också andra som prövat det här läppglanset upplevt exakt samma sak.
Om det inte vore för det här skulle jag gilla läppglanset väldigt mycket för det innehåller inget glitter (jag är inte så förtjust i glittriga läppglans), ger bra med färg till läpparna och ger ett fint blankt men naturligt resultat. Det doftar dessutom gott.
En sak till har jag dock att anmärka på och det är att läppglanset har en förmåga att dela upp sig i två olika konsistenser i tuben, det krämiga glosset med alla pigmenten och en vattnig färglös konsistens, vilket kan ge en del problem vid applicering.

Det här är inte direkt vad jag skulle kalla läppglans och eftersom det är just det som det utger sig för att vara blir betyget inte så högt, jag önskar verkligen att resultatet som man får vid applicering skulle kvarstå, då skulle det nog bli ett riktigt högt betyg.
Men en del av pigmenten lämnar i alla fall kvar på läpparna efter att glanset sjunkit in i läpparna, så helt bortkastade pengar var det inte.

+ Doftar gott, ger fin färg
Sjunker in och försvinner bort från läpparna inom 30 minuter

Finns att köpas på eleven för 215 kr eller 24,40 € (14 g).

Betyget blir 2,5/5 möjliga.

tävling hos rosellaecobeauty


Ni har väl sett att Jenny anordnar en tävling där man kan vinna en härlig flaska Arganolja?

Jag skall absolut vara med och tävla, var det ni också, klicka här för att komma till tävlingen.

Sante Hårspray

 

Sante Hårspray Natural Styling är den första naturliga hårspray jag testat och i alla fall i fråga om hållbarhet överträffade den mina förväntningar.

 

Produktinfo:

 

Perfekt styling med naturråvaror. Ekologisk hårspray som ger naturlig stadga, volym och glans. Färglöst hennaextrakt, jojobaolja och mandelolja skyddar mot yttre påverkan. I praktisk sprayflaska - utan drivgas.


Inci: Alcohol*, Aqua (Water), Shellac, Glycerin, Parfum (Essential Oils), Lawsonia Inermis (Henna) Extract*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Potassium Hydroxide, Linalool, Geraniol, Citral, Limonene

* ekologiskt odlat

 

Jag har mest använt hårsprayen till att fixera lockar, hålla håret borta från ansiktet och för att hålla hårspännor på plats, alltså inga komplicerade uppsättningar. Men den klarar galant av att hålla håret på plats hela dagen, lika bra som onaturliga hårsprayer.

Den ger dock inte så mycket glans (om än lite) och spraypumpen tycker jag doserar ganska dåligt emellanåt, vilket gör att det bildas små droppar av hårspray på hårstråna, som dock försvinner när hårsprayen torkat. Doften har jag också lite svårt för, jag kommer inte på något att likna den vid men jag gillar den helt enkelt inte.

Men som sagt gör den att håret hålls på plats väldigt bra och ger ett resultat som varar länge, men doften och den smådåliga spraypumpen drar ner på betyget, plus att den är svår att tvätta ur.

 

+ Väldigt bra hållbarhet

Spraypumpen fördelar ganska dåligt, doften. Svår att tvätta ur.

 

Finns att köpas på softskin för 120 kr och på hyvinvoinnin för 9,90 € (150 ml).

 

Betyget blir 3/5 möjliga.

 


Akamuti

 

 

Akamuti är ett märke som var helt nytt för mig tills Estelle tipsade om deras oraffinerade ekologiska Shea Smör, som bland annat skall funka mot eksem.

 

 

När jag var inne och kikade på deras hemsida såg jag också att de hade en massa andra intressanta produkter, som Tangerine Twist Foot Smoothie.


 

Liquid African Black Soap som också verkar passa bra för dem med eksem, den beskrivs så här på Akamutis hemsida:

 

"A beautiful creamy natural liquid soap that looks & feels like melted chocolate! Its rich, creamy nature makes it ideal for dry, eczema prone skin that needs a little conditioning. The great thing about black soap is its high content of shea butter which discourages dryness. Suitable as a hand & body soap."

 

Denna Chocolate Marshmallow Indulgent Facial Mask blev jag också riktigt nyfiken på.

Det lutar nog mot att det blir att lägga in en beställning från Akamuti för jag blev riktigt, riktigt sugen på flera av deras produkter.


bättre än förr

 

Det var någon som i en kommentar frågade mig om hur det gått med mitt eksem, och jag kom på att jag ju faktiskt inte har berättat om hur det har gått, så jag tänkte skriva lite kort om det.

 

Det har faktiskt blivit mycket bättre nu och jag tror att det beror på flera saker.

Jag köpte ett par ordentliga diskhandskar att använda så att jag inte skall behöva tvätta händerna i onödan och jag började också blanda några droppar olivolja med min handkräm som Ellinor tipsade om. Jag bytte också ut min vanliga handkräm från Lavera mot en från Logona, som inte finns med på bild men som jag recenserat här, och sedan en från Decubal.

Jag tycker att de två funkar mycket bättre på mitt eksem än vad Laveras handkräm gjorde, de känns väldigt milda och inte det minsta irriterande.

 

Det som jag ändå tror har gjort störst skillnad, är att jag från att ha använt naturlig handtvål ibland och handtvål med SLS ibland gick över till att helt använda naturlig handtvål utan SLS. Om jag av någon händelse inte har tillgång till naturlig handtvål och tvättar med onaturlig känner jag direkt att händerna inte gillar det alls.

 

Sen beror det också lite på vädret, i allmännhet har jag inte så mycket problem med eksem under sommaren utan det är mest på vintern det kan bli irriterande.

För tillfället är det i alla fall riktigt bra, eksemet syns knappt längre utan huden är bara lite röd.

 

Tack igen för alla tips ni gav mig i fråga om vad som hjälper mot eksem!

 


Lavera Basis Sensitiv Fotkräm

 

Lavera Basis Sensitiv Fotkräm.

 

Produktinfo:

 

Snabbabsorberande fotcreme som vårdar och skyddar. Motverkar dålig lukt. Fräsch doft.

Inci: Water (Aqua), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Cellulose, Alcohol*, Glycerin, Myristyl Alcohol, Macadamia Ternifolia Seed Oil*, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Beeswax (Cera Alba)*, Lanolin, Hectorite, Squalane, Loess, Xanthan Gum, Lanolin Alcohol, Hydrogenated Palm Glycerides, Calendula Officinalis Flower Extract*, Betula Alba Leaf Extract*, Tocopherol, Myrtus Communis Extract*, Lecithin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Hydrogenated Lecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Lysolecithin, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Benzyl Salicylate**, Citral**, Citronellol**, Farnesol**.
* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils

Jag hoppades att den här fotkrämen skulle vara lika bra som handkrämen ur samma serie, men tyvärr så blev jag lite besviken på den här fotkrämen.
Den har en helt okej doft, en skönt svalkande konsistens och går väldigt snabbt in i huden efter applicering. Och visst blir fötterna mjukgjorda, men bara för stunden, redan några timmar efter applicering kan jag tycka att mina fötter känns torra igen. Den mjukgör alltså inte långvarigt och dessutom måste jag ta ganska stora mängder fotkräm för att alls få någon effekt, vilket gör att den är ganska odryg.
Ingen fotkräm jag kommer att köpa igen, till fötterna vill jag ha en lite tjockare och mer närande fotkräm än den här, som känns lite för lätt för att duga som mjukgörare åt fötterna.

+ Skön svalkande konsistens, går snabbt in i huden
Känns inte tillräckligt återfuktande

Finns att köpas på bionaturel för 3,99 €, för det får du 75 ml.

Betyget blir 3/5 möjliga.

diskmedel och dr.hauschka

 

Något jag försöker undvika genom att använda naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter är förstås alla dessa onödiga kemikalier. Därför har nu de här två miljövänliga diskmedeln från Ecover och Attitude fått flytta in, skall bli intressant att se om de fungerar lika bra som vanliga diskmedel.

Neem Hair Lotion fanns också i samma paket, efter att ha hört mycket bra om den blev jag så nyfiken att jag klickade hem den.

Allt är köpt från den finska webshopen hyvinvoinnin som förövrigt har ett riktigt bra utbud av mer miljövänliga diskmedel, rengöringsprodukter, tvättmedel osv.


RSS 2.0