vårdande favoriter

 

Väldigt försenat kommer här mina vårdande kropps- och ansiktsfavoriter för det gågna året.

 

  • ICARE Body Lotion - en body lotion som återfuktar lika bra som ett body butter, gör huden härligt babylen och mjuk i flera dagar efter insmörjning. (recension)
  • Stem Organics Balancing Face Fluid - har förbättrat min hud både synbart och kännbart och ger min blandhud fukt utan att göra den fet. (recension)
  • Melvita Läppbalsam - ett helt underbart läppbalsam som innehåller bl.a. shea smör och arganolja. En smörjning morgon och kväll gör mina läppar mjuka hela dagen, även i 20 minusgrader. En produkt jag aldrig skulle klara mig utan. (recension)
  • 100% Pure Coffee Bean Caffeine Eye Cream - en ögonkräm som doftar helt fantastiskt gott och återfuktar huden mycket bra, dämpar dessutom svullnad till viss del. (recension)

Rosenserien Deodorant

 

Rosenseriens Deodorant är den första naturliga deon jag använt och jag kan väl inte säga att jag är riktigt nöjd med resultatet.

 

Produktinfo:

 

Mild effektiv och dryg deodorant som håller dig fräsch länge. Innehåller citronester som förhindrar uppkomst av dålig lukt. Fri från aluminiumklorid och alkohol. Passar alla hudtyper, även känslig hud.

Inci: Aloe barbadensis gel (and) Camellia sinensis, Potassium alun, Cellulose, Glycerin, Sorbitol, Decyl Glucoside, Triethyl citrate, Ascorbic acid, Rosa damascena, Parfum, Citronellol, Geraniol

Efter att ha läst alla positiva åsikter om Rosenseriens deo trodde jag verkligen att den här skulle funka, men faktum är att den inte funkat särskilt bra för mig alls.
Det postiva med den här deon är dock den goda doften av ros, att den inte alls irriterar huden, tokar snabbt och är väldigt dryg, efter cirka två månaders användning är den fortfarande inte slut, jag skulle gissa på att lite mindre än hälften finns kvar.
Men de negativa sakerna överväger tyvärr de positiva. Jag svettas ganska mycket och därför var det inte så konstigt att den inte höll mig torr under armhålorna, det har inte heller någon onaturlig deo gjort, inte ens de som utlovar 48 timmars skydd. Men däremot har de vanliga onaturliga deodoranterna klarat av att hålla bort svettlukt, något som Rosenseriens inte klarar av. Bara någon timme efter applicering på morgonen kan man känna svettlukten komma smygande, det spelar ingen roll om jag mest sitter stilla hela dagen eller rör på mig.

Hela mainpointen med en deo är ju att den skall förhindra dålig lukt och därför blir betyget inte särskilt högt, kanske var den gamla formulan bättre än den nya.

+ Har en god doft, är dryg, torkar snabbt och känns mild mot huden.
Klarar inte av att hålla svettlukt borta.

Finns att köpas här för 164 kr och här för 19,90 €.

Betyget blir 2/5 möjliga.

den perfekta naturliga mascaran?

 

Kan det här vara den perfekta naturliga mascaran som ger lika fina och effektfulla fransar som de vanliga mascarorna? Ja jag tror faktiskt det, jag blev väldigt positivt överraskad när jag prövade den här för första gången under helgen, man kände sig nästan lite som ett litet barn på julafton. ;)

Håll utkik efter recensionen om någon vecka!


Logona Mascara

 

Logona Mascara Svart har jag hårdtestat nu under kyliga och snöiga vinterförhållanden.

 

INCI: Aqua (Water), Alcohol, Microcrystalline Cellulose, Glycerin, Sorbitol, Algin, Parfum (Essential Oils), Mica, Xanthan Gum, Coco Glucoside, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Citric Acid, Limonene, Linalool

Jag kan väl inte säga att jag är helt nöjd med den här mascaran men jag gillar i alla fall den bättre än Santes naturliga mascara.
Man måste, precis som med Santes mascara, jobba väldigt länge för att uppnå något resultat, om man har ont om tid på morgonen är inte det här direkt någon mascara man bara kan svepa på och få jättelånga fransar direkt.
Den ger inte någon volym men lite längd ger den, det är också ganska svårt att få fransarna riktigt svarta, det känns som att det kommer väldigt lite mascara på själva mascara borsten. Men efter lite jobb med den här mascaran får fransarna svart färg, lite längd och fransarna blir bra separerade. Den smular inte heller under dagens lopp.
Den är väldigt enkel att tvätta bort på kvällen, endast varmt vatten behövs och då lämnar inga mascararester kvar alls runt ögonen, det är väl kanske också därför som den varken klarar av regn, snö eller väldigt låga temperaturer utan att börja rinna.

Mitt letande efter den perfekta naturliga mascaran fortsätter och nästa mascara som jag skall testa är Laveras Double Black Mascara.

+ Smular inte, ger en del längd, separerar fransarna bra och är lätt att tvätta bort.
Ger knappt någon volym alls, tar lång tid att jobba med, ger inte tillräckligt med svärta.

Finns att köpas på bionaturel för 11,90 € (5 ml).

Betyget blir 3/5 möjliga.

phenoxyethanol

 

Jag har varit medveten om att min ansiktstvätt från Ren innehåller phenoxyethanol, men jag tänkte att det inte var så farligt eftersom det stod långt ner på ingredienslistan. Jag fick en chock häromdagen när jag kikade lite på ingredienslistan, phenoxyethanol står ju som nionde ingrediens av totalt nitton ingredienser, hur har jag kunnat missa det? Misstänker att mer phenoxyethanol lades till efter att flera produkter från Ren fick nya namn och när en del ingredienser byttes ut, lades till, togs bort osv.

 

Jag började i alla fall fundera över varför phenoxyethanol sägs vara så dåligt, efter lite googlande hittade jag den här artikeln på nätet.

Jag får helt enkelt hitta en ny ansiktstvätt, jag har redan kollat runt lite men har inte hittat någon som jag fastnat för, en geleaktig rengöring som tar bort smink bra är vad jag är ute efter, min blandhud gillar bäst den typen av rengöring.


i+m

 

Ett litet paket från bodystore innehållandes en nagelolja från i+m naturkosmetik hade hittat hem till mig igår. Det skall bli riktigt intressant att testa nageloljan eftersom mina nagelband lätt blir vita, torra och spruckna under vintern, så får se om den fungerar.


påsklämmor

 

Jag är den typen som inte gillar att kasta krämer och sådant utan att ha använt upp varenda droppe, tuber klipper jag därför itu för att inget skall lämna kvar i botten. Ett tips är att lägga en påsklämma över kanten på tuben så att krämen hålls fräsch länge och inte torkar, då kan man verkligen utnyttja det sista som finns kvar i tuben.


Logona daily care handkräm

 

Logona Daily Care Sensitive Hand Cream heter produkten på bilden.


INCI: Aqua (Water), Alcohol*, Elaeis Guineensis (Palm) Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Palmitic Acid, Stearic Acid, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Xanthan Gum, Sodium PCA, Betaine, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Glycerin, Sodium Lactate, Lactic Acid, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Tocopherol, Bisabolol, Parfum (Essential Oils).

* ekologiskt odlade ingredienser

 

Till en början tyckte jag inte att det var något särskilt med Logonas handkräm, den återfuktade bra, hade en härlig krämig konsistens och en behaglig mild doft av vanilj, men jag tyckte att den saknade det där lilla extra. Men efter att ha använt den en tid har jag börjat gilla den väldigt mycket. Det märks verkligen att den här handkrämen passar för känslig hud, eftersom det faktiskt känns lite som att den har en lugnande inverkan på huden, dessutom tycker jag att mitt eksem på händerna har blivit bättre under tiden jag använt denna.

Den går också relativt snabbt in i huden och händerna känns återfuktade länge, även om huden kanske inte blir sådär jättemjuk direkt vid insmörjning, som den kan bli av andra handkrämer, så känns det ändå att den ger riktigt ordentligt med fukt och mjukgör händerna mera långsiktigt. Nu när jag har använt upp tuben känner jag att jag faktiskt kommer att sakna den här handkrämen. Den här kommer jag antagligen att köpa igen.

 

+ Doftar gott, återfuktar riktigt bra och håller händerna mjuka länge.

Händerna skulle gärna få kännas ännu mjukare direkt efter insmörjning.

 

Finns att köpas på renskönhet för 59 kr och på bionaturel för 4,49 €. En tub innehåller 100 ml.

 

Betyget blir 4,5/5 möjliga.


hemma spa


Jag har haft fullt upp de senaste dagarna och därför har bloggen hamnat lite i skymundan, tiden har inte riktigt räckt till, nu skall jag ordna ett litet hemma spa till mig själv med ansiktsmask, hårinpackning och annat skoj. Imorgon är jag tillbaka med en recension. :)
(bild lånad härifrån)


årets favoriter i duschen

 

Jag tänkte ta och presentera mina favoriter under det gångna året, även om jag kanske inte hittat en favorit i alla kategorier, men vissa produkter har jag gillat extra mycket och tycker att de förtjänar lite extra uppmärksamhet.

Först ut är mina favoriter i duschen.


  • John Masters Organics Evening Primrose Schampo är ett riktigt härligt schampo som gör mitt hår mjukt, rent och följsamt.
  • Weleda Sea Buckthorn Creamy Body Wash som med sin underbara doft och härliga krämighet gör det mycket roligare att tvåla in sig i duschen.
  • Dr. Hauschka Jojoba and Marsh Mallow Balsam är ett otroligt drygt balsam som gör att mitt torra hår får den där extra fukten som det behöver och gör det mjukt och lent.

Coffee Bean Caffeine Eye Cream

 

100% Pure Organic Coffee Bean Caffeine Eye Cream fick jag med som ett prov på 7 ml när jag beställde från eleven.

 

Ingredienser: Organic Green Tea, Organic Calendula Hydrosol, Organic Rosehip Oil, Organic Green Coffee, Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin C (ascorbyl palmitate), Extracts of Coffee Cherry, Organic Rosemary, Organic Oregano, Organic Thyme, Organic Grapefruit Seed and Organic Goldenseal, Organic Vanilla Absolute, Candelilla Wax

 

Det allra bästa med den här ögonkrämen är den helt fantastiska doften, jag kan nästan säga att jag blivit lite förälskad i doften, den gör det så mycket trevligare att smörja in sig med den här. Den doftar väldigt nötigt, lite som chokladöverdragna nötter brukar dofta, mums. Men det är inte bara doften som är bra med den här ögonkrämen, den är väldigt krämig till konsistensen och återfuktar huden runt ögonen väldigt bra. Jag har nästan alltid lite svullna ögon på morgnarna och jag tycker faktiskt att den hjälper lite mot att ta bort svullnaden, mot mörka ringar under ögonen hjälper den inte, men i och för sig, vilken ögonkräm klarar av att ta bort mörka ringar under ögonen, jag har i alla fall inte stött på någon ännu.

 

+ Återfuktar bra, dämpar svullnad till viss del, doftar gott.

Har inte någon nämnvärd effekt på mörka ringar.

 

Finns att köpas på eleven där du får 29 g för 239 kr eller 27 €.

 

Betyget blir 4,5/5 möjliga.


schampo och andra trevligheter

 

Eftersom jag tyckte att jag köpte en hel del skönhetsprodukter före jul från alla möjliga webshopar tänkte jag att jag inte skulle behöva beställa efter något på länge, väldigt länge. Men nu har jag köpt både ett schampo från John Masters Organics och en ansiktsolja från Dr. Hauschka.

 

Nåja, schampot var faktiskt en försenad julklapp till mig själv och ansiktsoljan blev jag så förtjust i, efter att ha fått testa den av min syster, att jag bara var tvungen att köpa en. ;)

 

Jag passade också på att plocka på mig den senaste produktkatalogen från Melvita, en till katalog att lägga till min samling. :)

 


RSS 2.0