testformula av rosenseriens deo

 

Jag var ju som sagt inte helt nöjd med Rosenseriens damdeodorant som jag recenserade för några veckor sedan. Efter att ha läst på deras hemsida att de gärna ville att man skulle ta kontakt med dem om man var missnöjd med deras deo, så gjorde jag det.
De svarade att de hade haft problem med just den batch som jag uppgivit och de erbjöd mig att vara med i en testgrupp för en ny formula de prövar ut.

Jag har testat den nu i några veckor och även om jag gillar den här varianten bättre så är jag inte helt frälst. Den klarar av att hålla borta svettlukt och torkar relativt snabbt, men doften som den här deodoranten har är inget som faller mig i smaken, den känns alltför stark, stickig och maskulin . Även om jag inte är speciellt förtjust i doften så föredrar jag hellre den här doften istället för svettlukt. Det kan också nämnas att den här testformulan innehåller phenoxyethanol.


gran och tall fotbad

 

För någon vecka sedan fixade jag till ett välgörande fotbad med gran- och tallkvist.

Receptet tog jag ur boken Lisens Örtspa. Jag fyllde en kastrull med 2 liter vatten, klippte ner en grankvist och en tallkvist i vattnet och lät sen alltihop sjuda under lock i 5 minuter. När det var klart silade jag blandningen och hällde sedan över den i en balja. Vips så har du ett härligt fotbad.

Fötterna blev riktigt uppmjukade och speciellt hårda partier på hälarna blev uppmjukade, då passar det bra att peela lite efteråt, för att lätt få bort den torra huden.


Deep Purifying Foam

 

Madara Ecoface Deep Purifying Foam:

 

INCI: Aqua, Rosa Damascena (Rose) Distillate*, Sodium Cocoamphoacetate, Alcohol, Glycerin*, Surcose Cocoate, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract*, Hypericum Perforatum (St. John's Wort) Extract*, Calendula Officinalis (Calendula) Extract*, Chamomilla Recutita (Camomile) Extract*
* Ingredients issued from Organic Agriculture

Det här är en rengöring som jag verkligen gillar. Jag hade en del fördomar om skummande rengöringar före jag testade denna, bl.a. att de inte skulle rengöra så bra och att de skulle kännas väldigt torra och sträva på huden. Gissa om mina fördomar blev krossade.
Den här känns riktigt härlig att massera in över ansiktet; len, fluffig och faktiskt lite krämig. Den doftar väldigt fräscht och naturligt, jag har läst att en del inte gillar doften men jag har inga som helst problem med den.
Den tar också effektivt bort min mineralfoundation och lämnar huden ren och fräsch. Den här passar min hudtyp (blandhud) väldigt bra och jag upplever att den till viss del hjälpt till att lugna röda områden i mitt ansikte.
Det enda lite negativa jag har att säga om denna är att huden ibland kan kännas aningens torr efter tvätt, men inte så mycket att det skulle vara något problem.

+ Älskar hur den känns på huden, doftar gott, tar bort smink bra
Huden kan ibland kännas aningens torr efter tvätt

Finns att köpas på eleven för 149 kr eller 16,58 € (150 ml).

Betyget blir 4,5/5 möjliga.


ansiktskrämer för blandhud

 

Även om jag tycker väldigt mycket om den ansiktskräm jag använder nu, Stem Organics Balancing Face Fluid, så är den lite i det dyraste laget. Därför tror jag att jag skall testa någon av dessa hudkrämer, som är lite billigare, nästa gång jag köper en ny ansiktskräm.

 

Mádara Deep Moisture Fluid, jag har gillat allt jag testat från Madara hittills, även om det inte är mycket, och jag älskar dofterna på deras produkter.

Dr. Hauschkas nya ansiktskräm Melissa Day Cream är jag också väldigt nyfiken på.

Pai Skincare Geranium & Thistle Combination Skin Cream, jag har inte testat något från Pai tidigare men det verkar vara ett riktigt trevligt märke med få men bra ingredienser i sina produkter.

 

Någon som testat någon av de här ansiktskrämerna?

 


från naturisimo

 

Min syster och jag beställde från den brittiska webshopen naturisimo under helgen. Paketet kom igår så det var riktigt snabb leverans. När man beställer får man också välja fem olika prover och de har också olika erbjudanden så att man får en produkt gratis när man handlar för en viss summa.

 

Jag köpte inte så mycket den här gången utan det enda jag egentligen behövde var handkräm och lite annat vårdande för mina vinterhärjade händer. Handkräm är något jag är storkonsument av nu när det är så kallt ute.

Det jag köpte var Weleda Sea Buckthorn Hand Cream, Essential Care Organic Lip Silk, Weleda Skin Food och Essential Care Organic Repair Lotion.


i+m Nagelolja

 

i+m Naturkosmetik Nail Oil Vitamin E.

 

Produktinfo:

 

i+m Naturkosmetik Nail Oil Vitamin E innehåller stärkande hampaolja i kombination med naturligt E-vitamin. Den vårdande kombinationen stärker naglarna och nagelbandet, samtidigt som den vårdar och reparerar torra och skadade nagelband.

INCI: GLYCINE SOJA* (Sojaolja*), RICINUS COMMUNIS* (Ricinolja*), PRUNUS DULCIS* (Mandelolja*), CANNABIS SATIVA* (Hampafröolja*), TOCOPHEROL (Vitamin E), PARFUM**, GERANIOL**, LIMONENE**, LINALOOL**
(*) från ekologisk odling
(**) från äkta eteriska oljor

Under vintern blir mina nagelband oftast väldigt torra, vita, hårda och det uppstår lätt sprickor i nagelbanden, något som jag hoppades att denna nagelolja skulle kunna råda bot på.
Roll-on funktionen är väldigt praktisk eftersom man får rätt mängd olja och oljan hamnar där den ska, på nagelbanden och naglarna. Den doftar också väldigt gott, som en blandning mellan citrusfrukter och vanilj.
Men tyvärr har den inte lyckats råda bot på mina väldigt torra nagelband. De är i ungefär samma skick som när jag började använda den här nageloljan. Även om jag tycker att den för stunden mjukgör nagelbanden ganska bra så har den inte någon långvarig effekt. Jag kan inte uttala mig om den gjort mina naglar hårdare eftersom jag redan från början hade ganska så hårda naglar.

+ Praktisk roll-on flaska, god doft
Har inte lyckats råda bot på mina torra nagelband

Finns att köpas på bodystore för 129 kr (10 ml).

Betyget blir 2,5/5 möjliga.

lisens örtspa

 

Jag har blivit alldeles kär i den här boken av Lisen Sundgren; Lisens Örtspa. Jag fick den i julklapp men har inte riktigt haft tid att läsa den ordentligt förrän nu.

 

Bilderna man möts av är helt fantastiskt vackra och recepten är väldigt inspirerande.

Jag har faktiskt blivit så pass inspirerad att jag bestämt mig för att anlägga en liten örtträdgård i vår när snön smält bort. Jag vill verkligen kunna röra ihop alla recepten som finns i den här boken och för det krävs ibland en del örter som man oftast inte hittar i vild form. Min plan är att också torka en del örter så att jag sen skall kunna använda dem under hösten och vintern.

 

Jag har en förmåga att börja med en hel del projekt för att sen aldrig slutföra dem, men det här har jag bestämt mig för att lyckas med, så jag skriver mer sedan när jag kommit längre i mitt planerande.


nagelvård

 

Jag pysslade om mina naglar och torra nagelband lite extra idag med en oljeinpacking som jag hittade recept på i boken Lisens Örtspa.

Man blandar 1 dl uppvärmd olivolja med en tesked pressad citronsaft och efter det det doppar man fingertopparna i citronoljan i 10 minuter och vips så har man fått riktigt nöjda och uppmjukade nagelband. :) Enklare än så kan det nästan inte bli.

Imorgon är det mina fötters tur då jag tänkte bjuda dem på ett välgörande fotbad.


Sante Schampo Velvet Rose

 

Sante Schampo Velvet Rose.

 

Produktinfo:

 

Milt vårdande och passar alla hårtyper. Kombinerat av roskronbladextrakt, silkesproteiner och vetekliextrakt. Denna blandning ger håret lyster och stärker samtidigt hårets naturliga fibrer.

Inci: Aqua (Water), Coco Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Xanthan Gum, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Rosa Centifolia Flower Extract, Rosa Canina Fruit Extract*, Hydrolyzed Silk, Parfum (Essential Oils), Arginine, Citric Acid, Phytic Acid, Citronellol, Geraniol, CI 75120
* ekologiskt odlat

Det här är ett schampo som doftar gott och fräscht av ros, har en lagom tjock konsistens och som rengör bra. Men för att kunna bygga upp ett lödder krävs en hel del schampo vilket gör det ganska odrygt. Jag tycker också att mitt hår kan kännas aningens strävt och torrt efter tvätt, något som jag inte upplevde med ett annat schampo från Sante, Brilliant Jojoba. Dessutom kan jag tycka att detta schampo gör att min hårbotten blir irriterad och att den börjar klia.
Nja, för mitt redan ganska torra hår passar inte det här schampot riktigt bra. Om man jämför Velvet Rose och Brilliant Jojoba tycker jag att Brilliant Jojoba funkade mycket bättre för mitt hår.

+ God doft, bra konsistens, rengör bra
Ganska odrygt, gör att mitt hår känns aningens torrt och strävt, irriterar min hårbotten

Finns att köpas på softskin för 70 kr och på hyvinvoinnin för 7,90 € (200 ml).

Betyget blir 3/5 möjliga.


RSS 2.0