Rosenserien Deodorant

 

Rosenseriens Deodorant är den första naturliga deon jag använt och jag kan väl inte säga att jag är riktigt nöjd med resultatet.

 

Produktinfo:

 

Mild effektiv och dryg deodorant som håller dig fräsch länge. Innehåller citronester som förhindrar uppkomst av dålig lukt. Fri från aluminiumklorid och alkohol. Passar alla hudtyper, även känslig hud.

Inci: Aloe barbadensis gel (and) Camellia sinensis, Potassium alun, Cellulose, Glycerin, Sorbitol, Decyl Glucoside, Triethyl citrate, Ascorbic acid, Rosa damascena, Parfum, Citronellol, Geraniol

Efter att ha läst alla positiva åsikter om Rosenseriens deo trodde jag verkligen att den här skulle funka, men faktum är att den inte funkat särskilt bra för mig alls.
Det postiva med den här deon är dock den goda doften av ros, att den inte alls irriterar huden, tokar snabbt och är väldigt dryg, efter cirka två månaders användning är den fortfarande inte slut, jag skulle gissa på att lite mindre än hälften finns kvar.
Men de negativa sakerna överväger tyvärr de positiva. Jag svettas ganska mycket och därför var det inte så konstigt att den inte höll mig torr under armhålorna, det har inte heller någon onaturlig deo gjort, inte ens de som utlovar 48 timmars skydd. Men däremot har de vanliga onaturliga deodoranterna klarat av att hålla bort svettlukt, något som Rosenseriens inte klarar av. Bara någon timme efter applicering på morgonen kan man känna svettlukten komma smygande, det spelar ingen roll om jag mest sitter stilla hela dagen eller rör på mig.

Hela mainpointen med en deo är ju att den skall förhindra dålig lukt och därför blir betyget inte särskilt högt, kanske var den gamla formulan bättre än den nya.

+ Har en god doft, är dryg, torkar snabbt och känns mild mot huden.
Klarar inte av att hålla svettlukt borta.

Finns att köpas här för 164 kr och här för 19,90 €.

Betyget blir 2/5 möjliga.

Kommentarer
Postat av: Jenny / Rosella Eco Beauty

Rosenserien ändrade ju sin deodorant och därefter var det flera, som vanligtvis brukar använda deras deo, som inte var lika nöjda med den nya. Läs mer här:

http://www.rosenserien.com/index.php?option=com_content&view=article&id=115:rosenseriens-nya-deodorant&catid=18

2011-01-29 @ 19:00:13
URL: http://rosellabeauty.wordpress.com
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Kanske den gamla formulan var bättre än den nya, lite synd är det ju i så fall. Det blir väl att testa någon annan naturlig deo nu istället. :)

2011-01-30 @ 09:41:09
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Estelle

Tråikigt att den inte funkade för dig :)

har du testat Alunristall? (troligtvis inte nä..)

Well, en sådan doftar inget men håller dålig lukt borta...om den håller en särskilt torr har jag svårt att säga, men det gör nog faktiskt ingen naturlig deo eftersom det täpper till huden och motverkar dess naturliga funktion som man ju inte vill störa till sillnad mot vad många onaturliga deos tyvärr gör :(

Nå väl, hoppas du hittar något som funkar för dig!

2011-01-30 @ 10:14:24
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Jag har inte testat eller ens hört talas om alunkristall tidigare, men det låter bra om det faktiskt fungerar. Får nog ta och googla lite.

Vet du om alunkristall säljs på vanliga hälsokostaffärer eller måste man gå till någon specialaffär?

2011-01-30 @ 12:55:11
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Alunkristall är detsamma som thaisten, kristalldeo m m. Du har säkert sett det i din lokala hälsokost eller i en större livsmedelsbutik. Fungerar bra på dålig lukt. Samma ämne, alunsalt/Potassium alun, finns i rosenseriens deo. Jag använder själv kristalldeo/sten i kombination med en naturlig doespray från Logona som luktar gott. Skrivit hos Rosella om det.Lycka till!

2011-01-30 @ 18:16:26
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Tack för infon!

Vanlig kristalldeo vet jag att jag sett i en hälsokostaffär, jag får nog ta mig en närmare titt när jag är där nästa gång.

2011-01-30 @ 18:46:27
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Kul att kunna hjälpa till!Jag rekommenderar verkligen kristalldeo! Jag använder Logonas Miditerrana Deospray för att få både god doft och svettskydd. Inatt vet jag att jag sov oroligt och svettades men ändå luktar armhålorna ingenting idag tack vara min dubbeldeo.

2011-01-31 @ 13:18:13
Postat av: Estelle

Behöver visst inte svara på vad det är eftersom Ingrid hann före ;)

2011-02-03 @ 21:33:30
Postat av: Anne

Jag slutade med "vanlig" deo efter att det började klia i armhålorna. Fick tips om alu.fri deo. De första 14 dagarna tyckte jag att jag stank svett och tvättade mej flera gånger om dagen. Sen gick det över. Rosen-deo har jag provat och var tyvärr inte nöjd med den. Den bästa deo och som jag alltid återkommer till är Urtekram Kristalldeo. Finns på hälsokosten. Har kört alu.fritt i 8 år nu.

2011-07-04 @ 22:28:46
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Det verkar vara flera som gillar kristalldeo, jag måste nog pröva att köpa en sån och testa jag också.

Men först måste jag använda upp den deo jag håller på att testa nu, som verkar ganska lovande faktiskt. Men efter det blir det en kristalldeo. :)

2011-07-05 @ 08:21:40
URL: http://beautytalk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0