Önskelista inför julen

I skönhetsväg skulle jag inte ha något emot att få någon av dessa i julklapp:

 

 

1. En av 100% Pures Body Creams, mest sugen är jag på Cocoa Kona Coffee. Dessa lotions har hyllats av både Mona, Jenny och Elena, inte konstigt att man blir sugen på en då. Finns att köpas på eleven där man kan välja bland en mängd olika dofter.

2. En parfym från Maoli Perfumes i doften Chocolate Kingdom. Den här parfymen sägs dofta av kakao, vanilj och kokos, låter som något helt i min smak. Finns att hitta på loveko, maryfly och classy organic.

 

 

3. Detta lyxiga serum från Luxsit. Invigorating serum låter som en olja som skulle kunna passa min torra och orena hud väldigt bra. Innehåller bl.a. jordgubbsfröolja, tistelolja, rapsolja och druvkärnolja. Finns på eleven och classy organic.

 

4. Dr.Hauschkas Stone Colour Palett. Den här har jag varit nyfiken på länge men jag har ännu inte kommit mig för att köpa den, eftersom jag inte äger några ögonskuggor alls skulle denna vara perfekt. Finns bl.a. på Dr.Hauschkas egna webshop.

 

Önskar du dig någon skönhetsprodukt i julklapp?


Tvättbara pads från Pure Nuff Stuff

 

Jag har använt de här tvättbara padsen från Pure Nuff Stuff en tid nu och måste säga att de är riktigt bra. Efter att jag har löst upp smink och smuts med olja sveper jag dessa över ansiktet för att samla upp oljan, sminket och smutsen. Oftast har jag blött dem lite före jag börjar svepa runt dem i ansiktet.

 

Padsen har två sidor, varav den ena är av fleece och den andra av bomullsfrotté, båda sidorna känns skonsamma mot huden även om den med fleece känns allra skonsammast. Jag brukar använda sidan med bomullsfrotté först och sedan byter jag till sidan med fleece för att få bort de sista resterna av sminket.

Det står att padsen skall klara av maskintvätt och det har de gjort också, mina pads har fått åka med i 60° och det verkar de ha klarat av bra. Padsen är cirka 9 cm i diameter.

 

Jag köpte mina pads på The Organic Body Care Shop där sex stycken kostar £4.95.


Riktigt bra mot kliande hud


MooGoos ansiktskräm Acne Cleansing Cream kom jag inte riktigt överens med när jag hade den i ansiktet men på kliande hud fungerar den riktigt bra. Nu senast när huden under min ena armhåla var irriterad, lite röd och kliade applicerade jag lite av krämen under armhålan på kvällen och på morgonen var huden lugnad och rödheten hade så gott som helt försvunnit. Krämen dämpade dessutom kliandet direkt efter applicering på kvällen.

Jag antar att effekten den har beror på att den innehåller MSM eller också svavel som det kallas, läs mer om det här. MooGoo har också en annan kräm som innehåller MSM, MSM Soothing Cream, som efter vad jag har förstått innehåller mer MSM än acne krämen. Den innehåller också liknande ingredienser som acne krämen så den borde därför fungera på ungefär samma sätt, kanske fungerar den till och med bättre.

Tester från c/o Naturkosmetik

 

Även om jag gillar den mineralfoundation från Lily Lolo som jag använder nu så känns den inte helt optimal för min hud för tillfället, Lily Lolos foundation är väldigt matt och i kombination med yttorr hud går det inte alltid ihop.

Därför mailade jag c/o Naturkosmetik och bad om prover av deras mineralfoundation, jag vet att både Hannah och Jeanette gillar den så därför kändes den som ett säkert val.

 

Jag har testat de två olika färgerna Naturligt Ljus och Naturligt Mellan, av dem passade Naturligt Mellan mig bäst, även om den är på gränsen för mörk nu när huden är som blekast. Av det lilla jag testat av c/o Naturkosmetiks foundation så måste jag säga att den verkar vara riktigt bra, täcker väldigt bra och den känns inte heller lika torr som Lily Lolos foundation. Kommer absolut att bli en burk i full-size för mig.


Vinnaren i Weleda tävlingen

Den som vann det fina kitet med Weleda produkter blev Anna. Stort grattis! :)

Jag har kontaktat dig via mail.


Fast tvål från Florame


Florame Almond Milk Soap
:

INCI: Sodium palmate*, Sodium palm kernelate*, Aqua (Water), Glycerin, Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil*, Olea europaea (Olive) fruit oil*, Kaolin, Sodium chloride, Prunus amygdalus amara (Bitter almond) kernel oil, Sodium hydroxyde.
* ingredients from organic farming


Den här tvålen från Florame har en väldigt mild doft av mandel, det är knappt att man känner något alls av doften när man tvålar in händerna och jag skulle gärna vilja att den skulle dofta lite mer. Det är lätt att tvåla in händerna med tvålen och det krämiga lödder som byggs upp är riktigt härligt. Tvålen rengör händerna väldigt bra utan torka ut dem det minsta.
En bra fast tvål alltså, det som drar ner på betyget är som sagt att doften är ganska klen, samt att den sida av tvålen som ligger mot tvålfatet lätt blir lite svampig.

+ Krämigt lödder, rengör bra och torkar inte ut huden.
Doftar inte så mycket, den sida som ligger mot tvålfatet blir lätt lite svampig.

Finns att köpas på mondebio där 100g kostar 3,20 €.

Betyget blir 4/5 möjliga
.

Missa inte Weleda tävlingen

Missa inte att svara på en fråga som härrör till Weleda och Weleda stipendiet, samtidigt som du har chansen att vinna ett fint kit med Weleda produkter till ett värde av 650 kr, idag är sista tävlingsdag och tävlingen hittar du här.

...och ännu mera julklappstips


lovelula kan man nu hitta riktigt fina gåvoset inför julen, de har bland annat komponerat ihop egna gåvor som dessa här ovan t.ex.


Också på naturisimo hittar man julgåvor, både billigare och dyrare sådana. Här hittar man julgåvor från t.ex. Sophyto, Burt's Bees och Neom.


På franska mondebio hittar man också massor med fina julgåvor, från bl.a. Melvita, Lâdrome, Acorelle och Bcombio.

Mera julklappstips

 

Fina webshopen Maryfly Organics bjuder på fri frakt ända fram till 23/12 så passa på att köpa julklappar från dem nu.


Nässelkross

 

Min syster var snäll och köpte nässelkross till mig när hon hittade det i en affär, jag har länge tänkt köpa nässelpulver men nässelkross borde ju vara ungefär samma sak. Nässelkrosset är tänkt att ta som ett kosttillskott och man kan blanda det t.ex. i maten man äter. Det smakar inte så mycket och därför tycker jag att det går att tillsätta i så gott som all slags mat, tänkte börja med att ta en tesked per dag men jag skall kolla upp doseringen lite mer.

 

 

Nässelpulver och nässelkross är väldigt rikt på vitaminer och mineraler och sägs vara bra för mycket, bland annat för huden, läs mer om nässelpulver här. Om man vill köpa nässelpulver via nätet kan man göra det på t.ex. ennioeco eller hyvinvoinnin.

Jag tänkte ta nässla nu i ett par månader och sen återkomma med resultatet. Funderar också på att nästa sommar torka brännässla själv och sen mala den, återstår att se om jag faktiskt kommer att göra det.

 

Brukar du ta nässelpulver/kross?


Born To Bio Shower Gel

 

Born To Bio Shower Gel Forest Berries:

 

INCI: Aqua (Water), Pseudotsuga menziesii (Balsam Oregon) water, Sodium cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl glucoside, Sodium cocoyl glutamate, Sodium lauryl glucose carboxylate, Caprylyl capryl glucoside, Glycerin, Xanthan gum, Dehydroxyacetic acid, Benzyl alcohol, Sodium chloride, Potassium sorbate, Parfum (Fragrance), Lactic acid, Limonene.

 

Det mest positiva med den här duschtvålen är den goda och söta doften, den doftar kanske inte riktigt som bär utan mer som godis med bär, en del skulle kanske tycka att doften är lite för sötsliskig men jag gillar den.

Konsistensen på duschgelen är geleaktig och ganska lös, den löddrar helt okej även om jag saknar det härligt krämiga lödder som man får med Weledas duschtvålar t.ex. Huden känns ren efter tvätt men tyvärr också lite sträv och torr. Jag vill gärna att en duschtvål skall kännas välgörande för huden och det gör tyvärr inte den här duschgelen. Den känns helt enkelt lite tråkig och jag njuter inte av att tvåla in mig med den här i duschen, utan istället längtar jag lite tills flaskan tar slut.

Egentligen har inte den här duschtvålen något större fel, men jag är ändå rätt säker på att det inte blir någon till duschtvål från Born To Bio för mig.

 

+ Doftar gott, rengör bra, löddrar helt okej.

Huden känns lite sträv och torr efter tvätt, man får ingen härlig duschupplevelse med denna.

 

Finns att köpas på mondebio för 3,95 €, innehåll 300 ml.

 

Betyget blir 3/5 möjliga.


Dags för lite hemma spa

 

Som ni kanske märkt har uppdateringen på bloggen inte varit den bästa på sistone, jag har haft mycket att göra och bloggen har inte varit min första prioritet, men nu har jag som tur är lite mera tid över för bloggen.

Idag skall jag ta hand om mig själv lite extra och ordna ett hemma spa. Kroppen skall få sig lite extra omvårdnad med kaffeskrubben som jag gjorde tidigare i höst. Riktigt härlig skrubb som sprider en underbar väldoft i duschen, jag tycker till och med att den börjat dofta ännu godare nu när den har fått stå och "dra" en stund.


 

Sen tänkte jag också röra ihop en peeling för ansiktet, jag brukar göra den peeling som Ellinor skrivit om på sin blogg tidigare, den är billig, effektiv och minst lika bra som färdigköpta peelingar. Mitt ansikte är riktigt flagigt för tillfället och jag misstänker att det kanske beror på att en del av yttorrheten har börjat lösas upp, eller inbillar jag mig bara? Måste i vilket fall som helst peela bort en del av flagorna.

 

 

Till sist tänkte jag vårda ansiktet med en ansiktsmask, den här gången tänkte jag röra ihop en gammal favorit som jag brukade göra ofta förr men som jag av någon anledning har glömt bort på sistone. Den är i alla fall riktigt bra och enkel att fixa till, dessutom blir huden väldigt mjuk efteråt.

 

Hoppas ni alla får en mysig kväll!


Vinnaren i premiärtävlingen

Jag drog nyss vinnaren av premiärtävlingen och den som vann blev....Sofie! Grattis säger jag till dig! :) Om du kollar din e-post så hittar du antagligen ett mail från mig i din inkorg också.

Om någon undrar så drog jag vinnaren med hjälp av random.org.

Den som inte vann den här gången kanske vinner nästa gång, du har en ny chans att tävla här.

Weleda stipendiet och tävling

Weleda stipendiet
delas för första gången ut i år, Weleda stipendiet är självklart instiftat av Weleda och det kommer att delas ut till t.ex. en organisation eller en förening som syftar till att göra världen till ett lite bättre ställe och som också bidrar till en hållbar utveckling.

"Att verka för en hållbar utveckling, både socialt och miljömässigt, är en av Weledas starkaste drivkrafter. Varje dag vill vi känna att vi bidragit till att världen blivit en lite bättre plats. Vi vet att det finns många idéer för att skapa ett bättre liv och en bättre värld för oss alla. Därför har vi instiftat Weledastipendiet – för hållbar utveckling, ett stipendium för dig som har en idé eller ett projekt för hållbar utveckling, men saknar medlen att genomföra den."

Läs mer om stipendiet här.

I samband med Weleda stipendiet har jag fått chansen att lotta ut ett fint kit med Weleda produkter som innehåller; Citrus Creamy Body Wash, Citrus Refreshing Bath, Havtorn Body Lotion, Havtorn Hand Cream och Sea Buckthorn Creamy Body Wash.

 

Weleda sysslar med hållbar utveckling på många sätt, inte bara i form av Weleda stipendiet utan också på många andra sätt. För att vara med i tävlingen vill jag att du går in på den här sidan och svarar på frågan; på vilka andra sätt bidrar Weleda till en hållbar utveckling?

Nämn en eller två saker här i kommentarsfältet så är du automatiskt med i tävlingen, ni har fram till nästa tisdag 22.11 på er att svara på frågan. Glöm inte att uppge e-post adress i e-post fältet.


Sista chansen att tävla

Vill bara påminna om att det idag är sista dagen som du kan tävla om de två prova på kiten från Weleda och Mádara, samt ett presentkort till bodystore värde 100 kr. Klicka här för att komma till tävlingen.
Imorgon drar jag vinnaren och presenterar denne på bloggen.

Uppdaterad hudvårdsrutin

 

Min hud har, som jag tidigare skrivit, inte varit sig själv på sistone. Yttorr och oren hud är ingen vidare bra kombo, därför kände jag att det var dags för mig att byta ut mina hudvårdsprodukter mot lite snällare och skonsammare grejer som inte skulle irritera min hud eller torka ut den.

 

Nu har jag alltså bytt ut min Mádara rengöring mot mandelolja som känns väldigt skön att rengöra huden med, jag köpte ju tidigare en rengöring från Spiezia men jag skall spara lite på den ännu och köra med mandelolja en tid till att börja med. Har ni förresten sett vilka fina resultat Qbrium fått med mandeloljan?

Efter att jag rengjort huden sprejar jag på lite apelsinblomsvatten som sägs vara väldigt lugnande för huden.

 

 

Efter ansiktsvattnet smörjer jag in ansiktet med Spiezias propolis kräm, som bl.a. innehåller propolis extrakt som verkar inflammationshämmande, men också andra fina grejer som bivax, vetegroddolja och lavendelolja.

Nu är det bara att ha tålamod, efter vad jag har läst så kan det ta ganska lång tid att få bort yttorrheten och det är först när den torrheten försvinner som man kan förvänta sig att orenheterna börjar tacka för sig. På shenet finns förresten en väldigt bra sida för oss med hud som tenderar att få finnar, mycket bra tips och info.


Premiärtävling


Nu är det äntligen dags för den allra första tävlingen här på bloggen. :)

Till den här tävlingen är det Bodystore.com som bidrar med tre fina vinster. Det du har möjlighet att vinna är en Weleda Favorit Necessär; som är ett minikit med sju stycken Weleda favoriter, ett Mádara 5 Beautiful Skin Essentials prova på kit, samt ett presentkort till bodystore värde 100 kr.

Det enda du behöver göra för att delta i tävlingen är att anmäla dig till bodystores nyhetsbrev, som du gör här. Sedan är det bara att lämna en kommentar här i kommentarsfältet om att du vill delta i tävlingen.

Tävlingen pågår i en vecka, vilket betyder att sista tävlingsdag är nästa veckas måndag 14.11. På tisdag lottar jag fram en vinnare som jag presenterar här på bloggen samt skickar iväg ett mail till, så glöm inte att också fylla i fältet för e-postadress när du kommenterar.

Lycka till!

Naturliga mjällschampon

 

När det blir kallare årstider som hösten och vintern får jag ofta problem med mjäll i hårbottnen, även om jag inte har lika mycket mjäll som när jag använde sulfatschampon så finns mjället ändå där, därför börjar det bli dags för mig att köpa ett naturligt mjällschampo.

 

Jag har tidigare testat Santes mjällschampo Lava Power som inte direkt var någon höjdare, håret blev väldigt torrt och strävt av det, så nu tänkte jag att jag kanske skulle testa ett mjällschampo från Logona. Jag är väldigt nöjd med det Logona schampo jag använder nu så förhoppningsvis är deras mjällschampo också bra.

Är det någon som har ett tips på ett bra naturligt mjällschampo som fungerar?

MyHavtorn Handkräm

MyHavtorn Ekologisk Handkräm:

 

INCI: Aqua, Helianthus Annuus (Solros) Oil, Tapioca Starch, Glyceryl Stearate SE, Cetearyl Alcohol, Gluconolactone, Hippophae Rhamnoides (Havtorn) Oil , Glycerin, Linum Usitatissimum Seed Extract, Sodium Benzoate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Calcium Gluconate, Doftsättare från: Limonene & Linalool, Sodium Stearoyl Glutamate.

 

Den här handkrämen från MyHavtorn är riktigt bra. Krämen kommer i en praktisk pumpflaska och konsistensen på handkrämen är härligt orangegul och krämig.

Det jag gillar allra mest med krämen är att den doftar så gott och äkta av havtorn, det är en fröjd att få smörja in händerna med den här krämen samtidigt som man får dra in den ljuvliga doften av havtorn. Den mjukgör också händerna riktigt bra och de känns mjuka länge. Jag har inte mycket negativt att säga om den här krämen, det skulle väl i så fall vara att den inte riktigt råder bot på mina torra nagelband när de är som torrast.

 

+ Doftar ljuvligt, återfuktar bra och håller händerna mjuka länge.

– Råder inte riktigt bot på mina torra nagelband.

 

Finns att köpas på ecodea för 210 kr, innehåll 50 ml.

 

Betyget blir 4,5/5 möjliga.


Fruit Punch och Strawberry

Strawberry till vänster, Fruit Punch till höger.

 

100% Pures Lip Glaze har jag recenserat tidigare och jag måste nog säga att Lip Glazen är min favoritprodukt för läpparna ifråga om smink, jag har väldigt bleka läppar naturligt och därför använder jag dessa så gott som dagligen. När mitt Fruit Punch höll på att ta slut införskaffade jag mig ett till lip glaze, den här gången i nyansen Strawberry.

Som ni ser är nyansen på Lip Glazen ganska lika varandra (Strawberry är till vänster på båda bilderna).

 

 

Strawberry är dock lite ljusare och mer rosa än Fruit Punch. Fruit Punch är dessutom en varmare färg än Strawberry och det är kanske därför som jag upplever att Fruit Punch passar mig bättre.

100% Pures Lip Glaze finns att köpas på bland annat eleven för 159 kr eller 17,65 €. Inte så billiga med andra ord men de är definitivt värda sitt pris.

 

Till sist ett litet tips, det kan ju vara väldigt svårt att se vad Lip Glazen har för färg i verkligheten utgående från produktbilder, så om du är sugen på ett Lip Glaze från 100% Pure men inte vet vilken nyans du vill ha kan du kika in på makeupalley, där någon har laddat upp swatcher på så gott som alla av Lip Glazen.


RSS 2.0