Benecos Multi Effect Mascara

 

Benecos Multi-Effect Mascara Just Black:

 

INCI: Aqua, Alcohol*, Cera Alba*, Glycerin, Polyglyceryl-5 Laurate, Magnesium Aluminium Silicate, Acacia Senegal Gum, Polyglyceryl-3 Stearate, Cera Carnauba*, Hydrogenated Lecithin, Glyceryl Caprylate, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, p-Anisic Acid, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil*, Sodium Hydroxide, Limonene, Tocopherol, Parfum, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Citral, Linalool, CI 77499.

*ekologiskt odlad

 

Det här hade verkligen kunnat vara den perfekta mascaran om det inte vore för två saker, för bortsett från de två sakerna är mascaran riktigt bra.

Det sägs att den här mascaran skall ge både längd och volym och det gör den, fransarna blir verkligen superfina och får både mycket längd och volym. Borsten är bra och separerar fransarna riktigt bra samtidigt som de får rejält med svärta, man får också resultat snabbt.

 

Tyvärr så har den här en förmåga att kleta av sig under ögonbrynen och det här förvånade mig eftersom mina fransar inte är speciellt långa så jag brukar vanligtvis inte ha det här problemet, det går bättre om jag grundar med lite mineralfoundation under ögonbrynen men den kladdar ändå, kanske på grund av den ganska blöta konsistensen. Det andra minuset är att den svider lite i ögonen när man tvättar bort den, om man öppnar ögonen då vill säga, lite konstigt tycker jag eftersom den sägs vara hypoallergenisk. Den tvättas dock lätt bort med vanlig rengöring.

 

+ Ger superfina fransar med både längd och volym. Enkel att jobba med.

Kladdar av sig under ögonbrynen, svider lite i ögonen när den tvättas bort.

 

Finns att köpas på renskönhet för 84 kr och på hyvinvoinnin för 7,90 €, innehåller 8 ml.

 

Betyget blir 3,5/5 möjliga.


Citronblekning



Att bleka håret genom att använda citroner är något jag funderat på att göra länge och i vår tänkte jag att jag äntligen skulle ta och testa, så att man får lite ljusare hår till studenten. :) Den här videon visar väldigt enkelt hur man kan göra men det finns massor med videor på youtube just om hur man bleker håret med citroner.

I den här videon visar en tjej också hur man kan göra en egen saltvattenspray med citronjuice så att man både får fina vågor i håret och en blekande effekt på samma gång, det måste också testas.

Har du testat att bleka håret med citroner?

Kosttillskott x3

 

Dessa tre kosttillskott har jag tagit en tid nu och tänkte skriva lite kort om dem.

 

Nässelpulvret är det jag ätit längst, jag har tagit lite mer än en tesked varje dag nu i fem månaders tid och även om jag inte noterat att det skulle ha någon märkbar effekt på min hud kommer jag att fortsätta ta det eftersom det innehåller massor med näringsämnen, bl.a. vitamin A, C, E, K samt kalsium, magnesium, järn, zink och många fler. Lite som en multivitamin fast inte i tablettform. Jag brukar blanda ner nässelpulver och nyponpulver i en skål naturell youghurt med lite smoothie på morgonen, smakar bra.

 

MSM pulvret har jag tagit i ca. en månads tid. Jag tror faktiskt att det har haft positiva effekter på min hud, sägs bland annat verka inflammationshämmande och stärka leverns funktioner. En svag leverfunktion anses av många vara en bidragande faktor till akne och därför sägs MSM funka för dem med akne, vilket jag faktiskt tror att det gjort för mig. Jag tar en tesked per dag av pulvret men jag började med 1 g per dag och trappade sen upp dosen stegvis. Jag blandar det med ett glas vatten på morgonen och även om det inte smakar något vidare så vänjer man sig.

 

 

Nyponpulvret har jag just börjat med och har bara tagit det under ca. 2 veckors tid så det är lite svårt att säga om det har någon verkan ännu, men jag återkommer med ett utlåtande efter en tid.

 

Tar du något kosttillskott? Något du kan rekommendera?


Luxsit Invigorating Serum

 

Luxsit Invigorating Serum:

 

INCI: **Carthamus tincorius seed oil, **Canola oil, **Simmondsia chinensis seed oil, **Cannabis sativa seed oil, **Rosa affinis rubiginosa seed oil, **Vitis vinifera seed oil, **Fragaria vesca seed oil, **Daucus carota sativa root extract, *Tocopherol, **Fragrance/Perfume (essential oils), ¨Citral, ¨Farnesol, ¨Geraniol, ¨Limonene, ¨ Linalool. *Naturally derived, **Organic, ¨Part of essential oils.

 

Den här ansiktsoljan från Luxsit för blandhud är verkligen härlig och just för kombinationshud tror jag att det här kan vara den perfekta ansiktsoljan. Jag brukar ta tre droppar på lätt fuktad hud och det räcker bra. Oljan känns väldigt skön på huden och den absorberas snabbt. Huden får en väldigt fin lyster efter applicering och det märks att den verkligen suger åt sig av oljan, huden blir mjuk, återfuktad och rödhet dämpas. Doften är det inte heller något fel på, oljan doftar örtigt och lite blommigt. Oljan är också väldigt dryg så även om den kostar en slant så blir det inte så dyrt i längden eftersom den räcker så länge.

 

Som jag skrev tidigare tror jag att det här kan vara den ultimata oljan för blandhud, för ett år sedan hade jag just blandhud men nu har jag istället en väldigt aknebenägen hud och därför känner jag att även om den här oljan är väldigt bra, så behöver jag produkter som mera effektivt bekämpar akne. Det blir ändå full pott för den här ansiktsoljan eftersom den är ämnad för blandhud och inte akne hud, fallet vore förstås ett annat om den vore ämnad för just akne hud men jag tycker inte att det är rättvist att kräva mer av en produkt än den utlovar.

 

+ Återfuktar, ger lyster och mjukgör huden. Dryg.

Inget.

 

Finns att köpas på classy organic för 489 kr ca. 55 €, innehåller 30 ml.

 

Betyget blir 5/5 möjliga.


Vinnaren av Shea Smöret


Jag drog nyss vinnaren i tävlingen om shea smöret från Akoma Skincare och den som vann blev...

Åsa (kommentar nr.8)

Stort grattis till dig! :) Jag försökte maila dig på e-post adressen du uppgav men det verkar som att det är något stavfel eller liknande i den eftersom den inte fungerar, därför ber jag dig att kontakta mig på [email protected] så fort som möjligt!
Också denna gång drog jag vinnaren med hjälp av random.org.

Stort tack till Body Bazar som bidrog med vinsten!

Trollhasselvatten


Trollhasselvatten (hamamelisvatten), Witch Hazel på engelska, kan användas som ansiktsvatten och är antiseptiskt och inflammationshämmande vilket gör det passande till hud som lätt får finnar eller annars är oren, trollhasselvattnet är också sårläkande och kan därför med fördel användas på sår på huden. Man kan också applicera trollhasselvatten på insektsbett eller solbränd hud för en lindrande och läkande effekt.

Jag har främst använt trollhasselvattnet som ansiktsvatten på min aknebenägna hud och tycker att huden mått bra av det, har inte sett några dramatiska resultat men det betyder ju inte att det inte funkar. Det luktar inget vidare men man vänjer sig vid doften efter en tid, om det kommer i kontakt med sår på huden tycker jag att det brukar svida lite vilket säkert beror på dess antiseptiska egenskaper. Jag har hällt över vattnet i en flaska med spraypump och sprejat det i ansiktet före jag lagt på olja eller kräm.

Har också testat att badda lite trollhasselvatten på mina eksem men har inte sett att det skulle göra någon skillnad där. I sommar tänkte jag också testa det på insektsbett och eventuella solbrända områden på huden för att se om det lever upp till vad det lovar.

Mitt trollhasselvatten kommer från Akamuti och det köpte jag på The Organic Bodycare Shop för £6.75, men man hittar det också hos bl.a. crearome.

Sista chansen att tävla idag

Idag är det sista dagen du kan tävla om ett shea smör från Akoma Skincare, klicka här för att komma till tävlingen.

MooGoo Fresh Cream Deodorant

 

MooGoo Fresh Cream Deodorant:

 

Ingredients: Demineralized Water, Magnesium Hydroxide, Corn Starch, Xantham Gum, Witch Hazel, Organic Lemon Myrtle.

 

För första gången sedan jag började använda naturliga produkter har jag hittat en deo som fungerar, till och med för mig som svettas väldigt mycket.

MooGoos deo doftar väldigt milt och ganska sött av citrusfrukter och den är enkel att applicera under armarna med den traditionella roller kulan. Väl på huden så tar den rätt lång tid på sig att torka men när den väl torkat ger den ett bra skydd mot svettlukt under dagens lopp.


Deon håller svettlukten borta under så gott som hela dagen och jag behöver inte längre tvätta tröjor efter bara tre användningar på grund av svettlukt (som jag var tvungen att göra när jag använde andra naturliga deos). Dock har jag under vissa dagar mot kvällen kunnat ana lite svettlukt under armhålorna men MooGoos deo slår ändå de andra naturliga deos jag testat med hästlängder.

 

+ Håller svettlukt borta så gott som hela dagen, enkel att applicera.

Torkar ganska långsamt.

 

Finns att köpas på MooGoos hemsida för AU $8.45, ca. 59 kr, innehåller 60 ml.

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


Kosten som aknebekämpare

I samband med mina hudproblem har jag allt mer sett över kosten och verkligen försökt börja äta ännu hälsosammare än förut. Kost är något som alltid intresserat mig, men på den senaste tiden har jag verkligen läst allt jag kommit över om kost och hudproblem och desto mer jag läser desto mer intresserad blir jag.

Jag är absolut ingen expert på ämnet men de här fem grundpunkterna har jag följt nu i ett par veckor och tänker fortsätta följa dem så länge som möjligt för att sköta om huden från insidan.


1. Bort med allt socker! Socker är något som jag sedan tidigare vet är dåligt för min hud. Om jag äter mycket socker märker jag direkt att huden blir allmänt sämre och lättare får finnar.



2. Undvik livsmedelstillsatser, livsmedelstillsatser belastar levern och enligt vissa källor kan en överbelastad lever bidra till en förvärrad akne.





3. Jag väljer rågmjöl och fullkornsvarianter över vitt mjöl. Snabba kolhydrater är dåligt för huden genom att dessa höjer blodsockernivån, en förhöjd blodsockernivå leder till utsöndring av hormonet insulin som i sin tur leder till utsöndring av androgener som påverkar akne negativt. Jag väljer långsamma kolhydrater över snabba.



4. Jag försöker äta tillräckligt med frukt och grönsaker varje dag, enligt de flesta rekommendationer skall man äta cirka fem nävar frukt och grönsaker varje dag. Frukt och grönt innehåller massor med vitaminer och antioxidanter som är nyttiga för kropp och hud.




5. Jag satsar på att äta rätt sorts fetter och väljer bort de dåliga fetterna som t.ex. de inflammationshöjande transfetterna som påverkar huden negativt. Däremot försöker jag få i mig mer av de goda fetterna såsom de anti-inflammatoriska omega 3 fetterna.


Bildkällor: 1, 3, 4 och 5.

Vinn Shea Smör från Akoma Skincare



Nu har det blivit dags för en ny tävling, så här lagom till påsk. Den här gången är det Body Bazar som står för den fina vinsten och det du har chansen att vinna är ett shea smör från märket Akoma Skincare.

Shea smöret är 100% rent, oraffinerat och ekologiskt och är både Vegan, Fairtrade och Soil Association märkt, inte illa! Shea smöret har många användningsområden och för att läsa mer om det kan du klicka här.

För att delta i tävlingen vill jag att du går in på facebook och gillar Body Bazar, sen är det bara att lämna en kommentar i kommentarsfältet om att du gillat på facebook och vill delta i tävlingen. Glöm inte att uppge mail adress i fältet för e-post!
Tävlingen pågår i en vecka fram till torsdagen den 12 april och efter det drar jag en vinnare som jag presenterar på bloggen.

Lycka till! :)

100% Pure Cream Eye Liner

 

100% Pure Fruit Pigmented Cream Eye Liner i nyansen Cacao:

 

Ingredients: Pigments of Black Tea, Cacao Seed and Coffee Bean, Vitamin E (a-tocopherol), Honey, Avocado Butter, Beeswax, Goji Berry Extract, Pomegranate Extract, Acai Berry Extract, Lycopene, Vitamin C (ascorbyl palmitate), Extracts of Lavender, Golden Seal, Cinnamon, Thyme and Oregano, Mica, Rice Powder.

 

Jag är ärligt talat ganska kass på att lägga mer avancerade ögonsminkningar och därför gillar jag denna. Den är inte särskilt rikt pigmenterad och det kanske är lite missvisande av 100% Pure att kalla den för eyeliner, just för att den inte ger så mycket färg. Det som jag gillar med den här är att det i princip är omöjligt att misslyckas med den, på grund av att den ger ett så diskret resultat. Jag brukar lägga lite ovanför övre fransraden och vid nedre fransraden och ögat får en fin definition utan att se sminkat ut, färgen cacao är också en fin ganska ljus brun färg som ger en fin inramning av ögat.


 

Det dåliga med den här eyelinern är att det kan vara svårt att få upp färg med borsten och att den medföljande borsten inte är särskilt bra. Men utöver det gillar jag den här, däremot vet jag att t.ex. Ylva inte alls gillar den på grund av den dåliga pigmenteringen.

 

+ Ger fin definiton till ögat utan att det ser sminkat ut, fin färg.

Ibland svårt att fånga upp färg på borsten, dålig borste.

 

Finns att köpas på eleven för 249 kr eller 28,30 €, innehåll 1,75 g.

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


Vitamin B5 mot akne: Hur det gick

 

Jag kan till att börja med säga att jag inte längre tar B5 vitamin, av flera anledningar. För att se resultat menar en del att man måste ta B5 vitamin i minst två månader vilket jag inte gjort utan jag tog vitaminerna i ganska exakt en månad och efter det minskade jag dosen för att till sist sluta ta dem helt. På grund av att jag inte tog dem den rekommenderade tiden finns det en viss risk för att jag inte tog dem tillräckligt länge för att se resultat men jag känner ändå att B5 vitamin inte riktigt var något för mig.

 

Under den månad som jag tog vitaminerna märkte jag inte att de skulle ha någon effekt alls på huden, varken i fråga sebumproduktion eller finnar, vilket var synd eftersom jag verkligen hade stora förhoppningar på vitaminerna. Dessutom fick jag sår i mungiporna som läkte väldigt dåligt och jag tyckte också att läpparna kändes ovanligt torra och nariga. Just sår i mungiporna läste jag sedan att hör till de biverkningar man kan få av vitamin B5.

 


På grund av att jag inte såg något resultat och att jag fick sår i mungiporna minskade jag doseringen och till sist blev det så att jag helt slutade ta dem. Eftersom min hud inte blev sämre efter att jag slutade ta dem så bestämde jag mig för att inte börja ta vitaminerna igen. Kanske borde jag ha tagit B5 vitaminerna en längre tid men jag är ändå väldigt tveksam till om det skulle ha gjort någon skillnad.

Efter besvikelsen med B5 vitaminerna har jag bestämt mig för att motarbeta min akne med kost, kosttillskott och motion. Jag har spenderat en ganska stor tid till att leta information över nätet (som hjälpt mig mycket mer än läkarbesök) och kom då över den här sidan som verkligen är guld värd för de som inte vill behandla sin akne med mediciner och piller, den har verkligen hjälpt mig väldigt mycket och det känns skönt att veta att det finns alternativ till de "vanliga" aknebehandlingarna såsom roaccutan, antibiotika osv.

Nytt från MooGoo och Lina Hanson

 

När min syster köpte mer schampo från MooGoo passade jag på att köpa en MSM Soothing Cream och två läppbalsam därifrån.

Jag har tidigare skrivit om hur bra MooGoos acne cream (som innehåller MSM) funkar på kliande hud så nu hoppas jag att MSM krämen skall funka lika bra. Ingredienserna i de båda krämerna liknar varandra väldigt mycket, men efter vad jag förstått så innehåller MSM krämen mera MSM, vilket förhoppningsvis bara är positivt.

Utöver den krämen köpte jag två läppbalsam, ett med SPF 15 nu till sommaren samt deras Edible Strawberry Tinted Lip Balm, som sägs återfukta läpparna samtidigt som det ger dem lite färg.

 

 

För ett par dagar sedan anlände också denna ansiktsolja/serum, Global Face Serum, som jag fått hemskickad för testning. Global Face Serum är framtaget av makeup artisten Lina Hanson och sägs passa alla hudtyper. Du kan läsa mer om det på Lina Hansons hemsida eller på Indulge där det finns att köpas.


RSS 2.0