Vitamin B5 mot akne: Hur det gick

 

Jag kan till att börja med säga att jag inte längre tar B5 vitamin, av flera anledningar. För att se resultat menar en del att man måste ta B5 vitamin i minst två månader vilket jag inte gjort utan jag tog vitaminerna i ganska exakt en månad och efter det minskade jag dosen för att till sist sluta ta dem helt. På grund av att jag inte tog dem den rekommenderade tiden finns det en viss risk för att jag inte tog dem tillräckligt länge för att se resultat men jag känner ändå att B5 vitamin inte riktigt var något för mig.

 

Under den månad som jag tog vitaminerna märkte jag inte att de skulle ha någon effekt alls på huden, varken i fråga sebumproduktion eller finnar, vilket var synd eftersom jag verkligen hade stora förhoppningar på vitaminerna. Dessutom fick jag sår i mungiporna som läkte väldigt dåligt och jag tyckte också att läpparna kändes ovanligt torra och nariga. Just sår i mungiporna läste jag sedan att hör till de biverkningar man kan få av vitamin B5.

 


På grund av att jag inte såg något resultat och att jag fick sår i mungiporna minskade jag doseringen och till sist blev det så att jag helt slutade ta dem. Eftersom min hud inte blev sämre efter att jag slutade ta dem så bestämde jag mig för att inte börja ta vitaminerna igen. Kanske borde jag ha tagit B5 vitaminerna en längre tid men jag är ändå väldigt tveksam till om det skulle ha gjort någon skillnad.

Efter besvikelsen med B5 vitaminerna har jag bestämt mig för att motarbeta min akne med kost, kosttillskott och motion. Jag har spenderat en ganska stor tid till att leta information över nätet (som hjälpt mig mycket mer än läkarbesök) och kom då över den här sidan som verkligen är guld värd för de som inte vill behandla sin akne med mediciner och piller, den har verkligen hjälpt mig väldigt mycket och det känns skönt att veta att det finns alternativ till de "vanliga" aknebehandlingarna såsom roaccutan, antibiotika osv.

Kommentarer
Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Vad synd att det inte fungerade. :-(

Hoppas det blir bättring snart...

2012-04-03 @ 18:48:20
URL: http://www.bilboblueeyes.com
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Får hoppas det!

2012-04-04 @ 10:22:17
URL: http://beautytalk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0