Choklad och jordgubbar

 

Dessa två köpte jag från Loveko före jul, en parfym från Maoli Perfumes i doften Chocolate Kingdom och en deo från Coconut Dream med doft av jordgubb.
Parfym är något jag använder väldigt sällan men ibland kan det vara kul att sätta på sig någon god doft. Chocolate Kingdom sägs dofta av kakao, vanilj, kryddor och kokos och det låter som en väldigt god doft. Tyvärr måste jag säga att jag hittills känner mig lite besviken på den, den doftar inte så gott som jag hade trott och hållbarheten verkar inte vara särskilt bra.

Deon blev jag nyfiken på efter att Agnes skrev om den, jag har inte testat den ännu men den doftar riktigt gott. Om det skulle finnas en parfym med samma doft som den här deon skulle jag köpa den direkt.

Återkommer med recensioner på båda när jag testat dem en längre tid.

God Jul Allihopa!



Jag tänkte passa på att önska er alla en riktigt God Jul nu, jag kommer inte att uppdatera bloggen över jul så jag är tillbaka igen om några dagar, jag har känt att inspirationen inte varit på topp på sistone så förhoppningsvis kommer den tillbaka igen efter lite julledighet.
Hoppas ni alla får en riktigt mysig jul! :)


Färgade läppbalsam från Burt's Bees

 

Jag såg nyss att eleven fått in dessa färgade läppbalsam från Burt's Bees i sitt sortiment. Jag har varit sugen på dessa ända sedan jag läste om dem på den här bloggen, men jag har inte kunnat hitta dem i någon webshop förut.

 

Jag tycker de ser riktigt snygga ut och de finns i sex olika färger och kostar 89 kr (10 €) styck. De sägs dofta gott och ger färg åt läpparna samtidigt som de vårdar dem, känner på mig att jag kommer få svårt att stå emot dessa.

På bloggen som jag länkade till tidigare finns swatcher på alla färgerna, själv tycker jag att färgerna Rose och Pink Blossom ser väldigt fina ut.

 

Någon färg du blev extra sugen på?


Sodium Laureth Sulfate

Det var ganska länge sen jag körde ett "Ämnen att undvika" inlägg så jag kände att det började vara dags för ett till. Hittills har jag bara skrivit om parabener, mineralolja och phenoxyethanol men nu tänkte jag också skriva lite om Sodium Laureth Sulfate eller Sodium Lauryl Sulfate som det också kallas.

Bildkälla: GoodGuide

 

Sodium Laureth/Lauryl Sulfate (SLES/SLS) är en kemikalie som man hittar i flertalet hudvårds- och hårvårdsprodukter. Den återfinns oftast i olika rengörande produkter såsom schampo, tandkräm, duschtvål eller ansiktsrengöring.

 

• SLS funkar på det sättet att det avlägsnar det viktiga fettlager som finns naturligt på huden och därför gör det att huden känns "ren".

 

• Eftersom hudens naturliga oljor avlägsnas börjar huden panikproducera fett för att ersätta det fett som gått förlorat, detta kan leda till problem med exempelvis känslig hud eller fet hårbotten.

 

• SLS torkar ut huden och ibland kan detta leda till att hud och hårbotten blir irriterade, om man har problem med torr hud är alltså SLS något av det första man bör utesluta ur sina produkter.

 

• En av de anledningar till att SLS används så flitigt i dagens hud- och hårvårdsprodukter är för att det är billigt.

 

Det SLS som man finner i många människors badrumsskåp återfinns också i bl.a. biltvättmedel.

 

• SLS absorberas av kroppen om det smörjs på huden och det sägs störa nivån av hormonet östrogen.

 

Ammonium Lauryl/Laureth Sulfate är också avfettande tensider som jag undviker. En annan tensid som jag också undviker är Sodium Coco Sulfate som enligt denna sida bara är ett annat namn för Sodium Lauryl Sulfate.

 

Om du vill läsa mer kan du klicka dig in bl.a. här och här.


Lily Lolo Blush

 

Lily Lolo Mineral Blusher i nyansen Rosebud:

 

Ingredients: Mica (CI77019), May Contain: Iron Oxides (CI77491, CI77492, CI77499) Titanium Dioxide (CI77891), Ultramarine Blue (CI77007).

 

Det här blushet från Lily Lolo har jag använt flitigt sedan jag köpte det och jag tror inte att jag hade kunnat bli mer nöjd med nyansen än jag blev. Rosebud är en skimrande mörk gammelrosa färg som gör sig riktigt bra på huden, kinderna får en riktigt fin färg och färgen ser väldigt naturlig ut på.

 

 

Blushet är väldigt bra pigmenterat och man behöver ytterst lite för att få tillräckligt med färg, jag har flera gånger tagit för mycket så att jag fått torka bort det med papper efteråt. Hållbarheten är också bra även om man ser att färgen har mattats av mot slutet av dagen.

 

+ Fin och naturlig färg, bra pigmentering och bra hållbarhet.

Hållbarheten kunde vara ännu bättre.

 

Finns att köpas på Lily Lolos egna hemsida för £7.29, innehåller 3,5 g.

 

Betyget blir 4,5/5 möjliga.


Uppdatering av gamla recensioner

'

Nu tänkte jag ge mig i kast med att uppdatera gamla recensioner. Jag kommer att uppdatera inköpsställena om det behövs, lägga ut ingredienslista för alla produkter samt lägga till en kort sammanfattning i slutet av recensionerna i form av plus och minus där det inte finns en sådan.

Bli inte förvirrade om betyget på några få av de äldre recensionerna ändras lite också, det här gör jag helt enkelt för att betyget skall vara så rättvist som möjligt. Har nämligen märkt att min uppfattning om vissa produkter ändrats då jag testat andra produkter som platsar inom samma kategori.

 

Jag skulle också väldigt gärna vilja göra om min design, men tyvärr förstår jag mig inte alls på kodmallar och sånt så jag vet inte riktigt hur det skulle gå tilll i så fall. Nåja, det får bli en annan gång i framtiden då jag blivit en mästare på bloggdesign...;)

 

Annars så skulle jag också vilja passa på att fråga er vad ni tycker om bloggen, är det något ni saknar, något ni skulle vilja se mer eller mindre av och så vidare? Både positivt och negativt!


En till naturlig webshop

 

Om två dagar på torsdag slår en till naturlig webshop upp sina dörrar. Body Bazar inriktar sig på att erbjuda exotiska naturprodukter med renodlade naturliga råvaror. De har en del väldigt spännande märken i sitt sortiment som t.ex. The Green Grocery, Pure Thoughts och Eliah Sahil.

Speciellt nyfiken blir jag på lermaskerna från Pure Thoughts och schampot från Eliah Sahil.

 

Något du blir speciellt nyfiken på?


Akamuti apelsinblomsvatten

 

Mitt apelsinblomsvatten från Akamuti håller nu på att ta slut och därför tänkte jag att det är dags för ett litet utlåtande.

 

Akamutis apelsinblomsvatten består endast av enda ingrediens, apelsinblomsvatten. En del märkens apelsinblomsvatten kan innehålla andra grejer också så om du vill ha ett helt rent apelsinblomsvatten kolla INCI.

Jag har använt ansiktsvattnet före jag smörjt in mig på morgonen och kvällen och det har funkat bra. Egentligen kan man väl inte direkt förvänta sig att ett ansiktsvatten skall göra under för huden utan så länge det känns bra på huden och inte irriterar den så är jag nöjd.

 

Jag är absolut nöjd med det här ansiktsvattnet, en del av de ansiktsvatten jag testat tidigare har varit alltför återfuktande för min hud och på så sätt täppt till den, men det problemet har jag inte haft med Akamutis. Vattnet doftar också svagt men gott av vad jag antar vara apelsinblomma och spraypumpen fördelar också vattnet hyfsat bra över ansiktet.

 

Apelsinblomsvatten sägs passa alla hudtyper och verkar lugnande, återfuktande och renande, du kan läsa mer om apelsinblomsvatten här.

 

Jag köpte min flaska på The Organic Bodycare Shop där 110 ml kostar £6.95.


Oljerengöring


Som jag skrivit tidigare så använder jag mig just nu av rena oljor när jag rengör mitt ansikte på kvällen. Detta på grund av att jag har fått en del problem med min hud på sistone. Jag körde tidigare med mandelolja men nu har jag bytt till olivolja istället.
När min mandelolja höll på att ta slut så bestämde jag mig för att testa olivoljan, som är lättare att få tag på än mandeloljan och dessutom billigare. Jag blev faktiskt förvånad när jag märkte att jag gillade olivoljan bättre än mandeloljan som rengöring. Den tar bort smink och annan smuts från ansiktet riktigt bra och huden känns också lugnad av olivoljan, dessutom känns den också lite tunnare än mandeloljan och mer behaglig att massera in över ansiktet.

Så jag skall nog fortsätta med olivoljan nu istället för mandeloljan. Mandeloljan är också väldigt bra men olivoljan känns snäppet bättre för min hud. Jag har tidigare också testat att rengöra huden med en blandning av ricin- och solrosolja, tyvärr kändes den inte helt hundra för min hud. Den kändes inte tillräckligt skonsam och dessutom kändes den väldigt klibbig. Det här med oljor är ju väldigt individuellt beroende på vad man har för sorts hudtyp osv.

Olivoljan sägs bl.a. ha antiinflammatoriska egenskaper och för min hud som väldigt lätt får finnar nu för tiden så låter det som en bra egenskap. Jag har tidigare skrivit ett kort inlägg om olivoljan här. Mer info om olivoljan finns på bl.a. shenet.

Oslagbart läppbalsam


Agnes skrev nyligen ett inlägg om Melvita och det fick mig att återigen komma på hur mycket jag gillar (älskar) Melvitas läppbalsam.
Det var faktiskt en av de allra första naturliga produkterna jag testade för en sisådär tre år sedan och jag köper det ännu idag, det om något är väl ett gott betyg för ett läppbalsam. Även om jag testar nya läppbalsam ibland så är Melvitas det jag alltid har hemma och återkommer till.
Jag använder det just nu och det klarar av att återfukta och hålla mina läppar mjuka när inga andra läppbalsam håller måttet. Vem hjälpte mig i vintrast när det var minus 20 om inte Melvitas läppbalsam.

Om någon har problem med torra och spruckna läppar så kan jag verkligen rekommendera det. Jag har recenserat läppbalsamet tidigare och utnämnt det till favorit både en och två gånger. Jag vet att Hannah också gillar läppbalsamet väldigt mycket. Det doftar dessutom riktigt mumsigt, lite som smörkola eller toffee.

Melvitas läppbalsam finns bl.a. på mondebio, hyvinvoinnin och feelunique. Jag ser att förpackningen har gjorts om lite men ingredienserna är i stort sett samma.

Gröna bloggen ekosmetika


Ni har väl inte missat att Sofie som tidigare bloggade på Le Capitan har startat upp en ny blogg där hon också skriver om naturkosmetika, EKOsmetika? Sedan hon började blogga igen har hon bl.a. hunnit med att visa upp en riktigt maffig box från 100% Pure och recensera Terre doc's mineralfoundation, hon bjuder dessutom på generöst med swatcher. Spana in hennes blogg här!

Logodent tandkräm


Logodent Mineral Toothpaste:

 

INCI: Aqua (Water), Glycerin, Sorbitol, Calcium Carbonate, Silica, Sodium Cocoyl Glutamate, Algin, Hectorite, Xanthan Gum, Maris Sal (Sea Salt), Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Pimpinella Anisum (Anise) Oil, Commiphora Abyssinica Extract, Cistus Incanus Extract, Camelia Oleifera Leaf Extract, Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil, Sucrose Laurate, Phytic Acid, Limonene,Eugenol.

 

Det här är faktiskt den första naturliga tandkräm jag testat och jag måste säga att jag blev positivt överraskad, jag hade en del fördomar bl.a. om att tänderna inte skulle kännas rena efter borstning men det visade sig att det inte alls stämde.

Tandkrämen kommer i en tub i ganska mjuk plast så krämen är lätt att klämma ut. Tandkrämen både doftar och smakar väldigt gott och ganska milt av mint. Den löddrar förstås inte lika mycket som en konventionell tandkräm men det är bara i det hänseendet som jag tycker att den är sämre än en konventionell tandkräm. Tänderna känns riktigt rena och hala efter borstning, till och med renare än med min Pepsodent tandkräm.

Sammanfattningsvis en riktigt bra tandkräm som jag redan köpt en till tub av.

 

+ Smakar gott och rengör tänderna riktigt bra.

Skulle gärna få löddra lite mer.

 

Finns att köpas på bionaturel för 2,69 €, innehåller 75 ml.

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


Lugnar huden och dämpar rödhet


Jag skrev för inte så länge sedan om det lilla hemmaspa jag ordnade och att jag skulle röra ihop en ansiktsmask med yoghurt och honung. Jag hade faktiskt glömt bort hur bra den här masken är, efter att jag hade sköljt av den så hade min hud lugnats och rödheten, såsom finnar, hade dämpats avsevärt. Masken hade fungerat så bra att rödheten hade minskat med så gott som hälften.

Eftersom den här masken känns så bra för min hud har jag börjat lägga den varje kväll efter att ha rengjort ansiktet, jag blandar ca. en tesked naturell yoghurt och en halv tesked honung och sen låter jag masken sitta i allt från 15 minuter till en timme. Känns som att huden verkligen gillar den här rutinen så jag tänkte fortsätta ett tag med den och se vad det ger för resultat i det långa loppet.

Ingrid skrev förresten också nyligen ett inlägg om just yoghurt, fil och honung i ansiktsmasker, hon länkade också då till en riktigt intressant artikel om yoghurt och varför yoghurt är bra för huden, läs hela Ingrids inlägg här.

Nya webshopen Green Diva


Nu har Jenny som bloggar på Rosella Eco Beauty öppnat en egen webshop, Green Diva, woho vad roligt! :) Shopen fokuserar på ekologiskt och naturligt smink och här finns märken som t.ex. Mezaya och Elysambre. Shopen ser riktigt fin ut och när det är Jenny som håller i trådarna vet man att servicen med all säkerhet är god också.

RSS 2.0