weleda och stem organics

 

Två nya skönhetskompisar som flyttat in i mitt badrumsskåp.

Weleda Sea Buckthorn Creamy Body Wash som man hört mycket bra om. Jag har inte börjat använda den ännu men den doftar i alla fall riktigt härligt, och Stem Organics Balancing Face Fluid. När jag på eleven letade efter en naturlig ansiktskräm för kombinationshy fastnade jag för denna, att 82% av innehållet är ekologiskt certifierat är inte heller helt fel.

Återkommer med recensioner när jag testat dem.

 

Förresten länkade ecomuffin till en mycket bra film om kosmetika på sin blogg, för att se filmen klickar du här.


Lily Lolo Mineral Foundation

 

Lily Lolo Mineral Foundation med tillhörande Kabuki Brush använder jag mig av just nu.

 

Ingredients: Mica (CI77019), Zinc Oxide (CI77497). May Contain: Titanium Dioxide (CI77891), Iron Oxides (CI77491, CI77492, CI77499).

 

Lily Lolos mineralfoundation är jag riktigt förtjust i. Jag trodde inte att foundationen skulle täcka särskilt bra men den täcker faktiskt förvånansvärt bra och ger en jämnare hudton. Dessutom är den lätt att arbeta in i huden och ger ett jämnt naturligt resultat, den ger inte heller ett skimrigt eller glansigt resultat som många andra mineralfoundations kan ge utan istället en ganska matt finish. Den lugnar också min hud och gör den mindre röd, inte trodde jag att en foundation faktiskt skulle vara bra för huden. Lily Lolo erbjuder också ett brett utbud av färger så du hittar säkert en som passar dig, själv har jag Blondie. Priset är dessutom överkomligt.

Den har dock några negativa aspekter, foundationens konsistens är väldigt torr och i kombination med torr hud blir det inte ett särskilt snyggt resultat. Jag har också ibland upplevt att foundationen torkat ut min hud en aning.

 

Angående borsten då; den löser inte hår även om jag tvättat den ofta, är supermjuk och lätt att hantera. Borsten är alltså ett toppentillbehör som jag också rekommenderar.

 

+ Täcker bra, ger ett fint och matt resultat och är lätt att arbeta in i huden.

Väldigt torr i konsistensen, kan ibland kännas lite uttorkande.

 

Finns att köpas på Lily Lolos hemsida för £12.49, innehåller 10g. Prover finns att köpas för £1.29 styck. Borsten kostar £14.29.

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


organic surge duschgele

 

Organic Surges duschtvålar känns riktigt härliga i konsistensen och löddrar bra. Dock gillar jag deras Tropical Bergamot duschgele bättre än den här, Lavender & Geranium duschgele. Tropical Bergamot luktar mycket godare, den med Lavendel luktar faktiskt inte särskilt gott alls.

 

När Organic Surge gjorde om designen på sina flaskor verkade det också som att de bytte ut en del i innehållet eftersom deras duschgeler nu innehåller sodium coco-sulfate, något som inte finns i de gamla. Så det blir troligtvis inget nytt köp av deras duschgeler eftersom jag helst undviker sodium coco-sulfate.


hårigt värre

 

När jag för någon vecka sedan skrev om hur insöad jag blivit på hårprodukter och om alla härliga hårprodukter jag skulle vilja testa, glömde jag bort dessa godingar.

 

Ett saltvatten spray för att ge håret textur och bygga upp lite volym i hårbotten skulle inte vara helt fel, på bilden John Masters Organics Sea Mist.

 

Inte skulle jag heller tacka nej till en vårdande hårmask som t.ex. Santes Expresskur 2in1.


Och sist, men absolut inte minst Dr. Hauschkas Body Silk, som egentligen är ämnad till kroppen men som funkar lika bra som ett torrschampo, ett helt naturligt torrschampo är inget man ser varje dag. Jag läste om det på den här bloggen.

 

Förresten är jag på jakt efter en ny ansiktsrengöring också, är det någon som har några tips på en inte alltför dyr men effektiv rengöring?


Lavera basis handkräm

 

Lavera Basis Sensitiv Handkräm kommer att bli min ständiga följeslagare i vinter.

 

INCI: Water (Aqua), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Alcohol*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Glycerin, Hydrogenated Palm Glycerides, Stearic Acid, Cellulose, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Xanthan Gum, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol, Calendula Officinalis Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract*, Hydrogenated Lecithin, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Lysolecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Fragrance (Parfum)**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**.
* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils

 

Den här handkrämen har definitivt blivit en ny storfavorit hos mig, den är bra på alla sätt och vis. För det första är den väldigt dryg, en liten klick räcker gott och väl till hela händerna. Den är också väldigt lätt att fördela och smörjs enkelt in på händerna. Det bästa med den här krämen är ändå att den inte lämnar någon fet hinna på händerna och att den går så snabbt in i huden. Något jag också märkt med denna är att den stärkt mina naglar och gjort dem glansigare. Dessutom blir händerna rejält återfuktade, mjuka och smidiga. Som om det inte vore tillräckligt bra är den också ganska billig. Den här kommer att få hänga med mig länge, för jag kan inte komma på något som skulle kunna förbättras med denna.

 

+ Dryg, går snabbt in i huden och gör händerna mjuka och återfuktade.
Inget.

Finns att köpas på renskönhet för 84 kr och på hyvinvoinnin för 4,90 €, innehåller 75 ml.

 

Betyget blir 5/5 möjliga.


kristallfil

 

Istället för att köpa engångsnagelfilar som blir dåliga och oeffektiva väldigt fort kan man satsa på en kristallfil.

Kristallfilar kan man praktiskt taget använda hur länge som helst, de minskar också risken för att naglarna skall skiva sig och dessutom kan man tvätta av den under vatten efter användning, vilket gör att du slipper nagelspån i badrumsskåpet.

Något annat jag har märkt med kristallfilar är att det går mycket snabbare att fila naglarna med dem än med vanliga filar.

 

Den jag har är OPI Crystal File. Den finns att köpas på Kicks men också på lookfantastic för ca 140 kr (15 €).

 


Estelle & Thild Ansiktsvatten

 

Estelle & Thild Ecorganic Facial Toner:

 

Ingredienser: Destillerat vatten, rosdestillat*, destillat från blåklint*, vaniljextrakt*, aloe vera extrakt*, naturligt glycerin, olivbladsextrakt, citronsyra, mild konservering.
*ekologiskt odlad

 

Det här är den första produkten jag testat från Estelle&Thild och jag hade höga förväntningar. Jag måste börja med att säga hur härliga jag tycker deras förpackningar är, väldigt fräscha och söta. Men tyvärr gillar jag inte innehållet lika mycket. Eftersom det är doftfritt har det nästan ingen doft alls, men en svag lite blomaktig doft kan man ändå urskilja. Det står på produktinfon att det här ansiktsvattnet skall lugna huden och det är där jag tycker att något inte stämmer, för min hud blir inte alls lindrad, istället blir pormaskar och eventuella finnar röda och irriterade. Jag tycker faktiskt att min hud blev bättre efter att jag slutade använda det här ansiktsvattnet. Så tyvärr, Estelle & Thilds ansiktsvatten stjälper faktiskt mer än det hjälper. Det blir inget nytt köp alltså.

 

+ Fräsch förpackning, god doft.

Känns aningens irriterande för min hud, känns som att huden täpps till.

 

Finns att köpas på eleven för 175 kr eller 20 €, innehåll 150 ml.

 

Betyget blir 2/5 möjliga.


Icare och Sante

 

Två nya produkter jag har köpt. Den ena är Icare Body Lotion med olivolja och den andra är Santes Balsam Brilliant Care.

Jag kommer såklart att recensera dem efter att jag använt dem en tid, även om jag redan nu kan säga att Santes balsam verkar vara riktigt bra, eftersom jag har testat det för en tid sedan när jag hade ett fått ett prov av det. Men det återstår att se om jag kommer att gilla det lika mycket som Dr. Hauschkas balsam.

Body Loitonen från Icare skall det också bli riktigt roligt att testa eftersom jag aldrig använt något från det märket förr.


Sante Schampo Brilliant Jojoba

 

Sante Schampo Brilliant Jojoba:

 

INCI: Aqua (Water), Coco Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Xanthan Gum, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Extract, Passiflora Edulis Flower Extract, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract, Arginine, Hydrolyzed Silk, Parfum (Essential Oils), Maltodextrin, Citric Acid, Phytic Acid, Limonene, Linalool.
* ekologisk


Det här är ett schampo som jag tycker är riktigt bra, ännu bättre blir det om man ser till det billiga priset. Det luktar väldigt gott, inte för starkt men ändå med en fräsch doft. För att vara ett naturligt schampo tycker jag att det löddrar väldigt mycket. Det rengör håret bra utan att det för den saken blir strävt eller torrt. Att håret skulle bli extra glansigt av det här schampot håller jag inte direkt med om. Men det är väl inget man direkt kan förvänta sig av ett schampo heller eftersom största delen sköljs ur, men även om håret inte blir glansigt blir det mjukt och lent. Det enda negativa jag skulle hitta med det här schampot är att det är lite odrygt och att håret blir ganska fort fett, men det kan jag leva med på grund av det billiga priset.

+ Löddrar bra, rengör utan att torka ut, håret lämnas mjukt och lent.
Något odrygt, håret blir fett ganska fort.

Finns att köpas på softskin för 67 kr och på hyvinvoinnin för 6,95 .

Betyget blir 4/5 möjliga.

Stem Organics Peeling

 

Stem Organics Smooth Skin Exfoliant:

 

Ingredients: Organic Aloe Extract, Bamboo Extract, Vegetable Glycerin, Vegetable Emulsifying Wax, Gylceryl Monostearate, Coco Glucoside (vegetable), Organic Jojoba Oil, Guar Gum, Tasmanian Kelp Extract, Kakadu Plum Extract, Organic Prunica Granatum (Pomegranate), Dalpha Tocopherol (Vit E), Willowbark Extract, Sodium Hydroxymethylglycinate (amino acid based preservative), Organic Sweet Orange Essential Oil, Tangerine Essential Oil, Organic Geranium Essential Oil, Limonene (occuring in essential oils), Bottle Brush Bush Essence, Organic Lemon Essential Oil, Citric Acid.

Den här ansiktspeelingen från Stem Organics tycker jag är riktigt härlig. Den doftar fräscht med en mild citrusaktig doft. Det finns många små effektiva skrubbkorn i peelingen som gör att den sköter sitt jobb med bravur, alltså river bort gamla hudceller från ansiktet och gör huden babylen. Så mycket mera finns det inte att säga om den här peelingen, annat än att den är en klar fullpoängare.

+ Skrubbar huden effektivt och lämnar den uppfriskad och len.
Inget.

Finns att köpas på softskin för 260 kr, ca. 28 €, innehåll 125 ml.

Betyget blir 5/5 möjliga.

RSS 2.0