Weleda stipendiet och tävling

Weleda stipendiet
delas för första gången ut i år, Weleda stipendiet är självklart instiftat av Weleda och det kommer att delas ut till t.ex. en organisation eller en förening som syftar till att göra världen till ett lite bättre ställe och som också bidrar till en hållbar utveckling.

"Att verka för en hållbar utveckling, både socialt och miljömässigt, är en av Weledas starkaste drivkrafter. Varje dag vill vi känna att vi bidragit till att världen blivit en lite bättre plats. Vi vet att det finns många idéer för att skapa ett bättre liv och en bättre värld för oss alla. Därför har vi instiftat Weledastipendiet – för hållbar utveckling, ett stipendium för dig som har en idé eller ett projekt för hållbar utveckling, men saknar medlen att genomföra den."

Läs mer om stipendiet här.

I samband med Weleda stipendiet har jag fått chansen att lotta ut ett fint kit med Weleda produkter som innehåller; Citrus Creamy Body Wash, Citrus Refreshing Bath, Havtorn Body Lotion, Havtorn Hand Cream och Sea Buckthorn Creamy Body Wash.

 

Weleda sysslar med hållbar utveckling på många sätt, inte bara i form av Weleda stipendiet utan också på många andra sätt. För att vara med i tävlingen vill jag att du går in på den här sidan och svarar på frågan; på vilka andra sätt bidrar Weleda till en hållbar utveckling?

Nämn en eller två saker här i kommentarsfältet så är du automatiskt med i tävlingen, ni har fram till nästa tisdag 22.11 på er att svara på frågan. Glöm inte att uppge e-post adress i e-post fältet.


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Detta härliga paket skulle jag väldigt gärna vilja vinna!

Weleda sysslar bland annat med:

Biodynamiskt jordbruk

& Rättvis handelpernilla_jansdotter@hotmail.com

2011-11-15 @ 12:29:41
URL: http://grontardetnyasvarta.blogspot.com
Postat av: Pia

Försöker igen! Vill gärna vinna kitet!

2011-11-15 @ 12:39:38
Postat av: Åsa

Rättvis handel o att man försöker göra transporter o produktion så klimatneutral som möjligt!

2011-11-15 @ 12:53:50
Postat av: Linda

Medarbetare - "tar hand om" sina anställda och deras barn så som att erbjuda en trygg barnomsorg och utbildning.

Rättvis handel - genom att kontrollera och garantera att hänsyn tas till natur och människor.Håller tummarna!

2011-11-15 @ 17:01:11
Postat av: Agnes

Vill gärna testa fler produkter från Weleda! :)Weleda bidrar även till en hållbar utveckling genom biodynamiskt jordbruk och rättvis handel :)

2011-11-15 @ 20:13:09
URL: http://ekolicious.blogspot.com
Postat av: Hanna Li

Kul, klart jag vill tävla om denna fina vinst! Jag svarar:

* Rättvis handel

* Klimatneutralitet i bl.a. post och frakt

2011-11-15 @ 20:33:28
Postat av: Eva.I.

Jag är med.Rättvis handel

Klimatneutralitet

2011-11-15 @ 22:43:29
Postat av: Emma Eriksson

Åh, vilken härlig tävling! Klart jag vill vara med för jag ♥ Weleda!

Weleda dra verkligen sitt strå till stacken när det gäller att bidra till en hållbar utveckling genom att:

1. Bevara den biologiska mångfalden och stöder utvecklingen av ekologiskt och socialt hållbart jordbruk på odlingar runt om i världen.

2. Rättvis handel då Weleda etablerar relationer med lokala samarbetsparters som jordbrukskooperativ för att garantera att råmaterialen, varifrån de än kommer, produceras och hämtas utan exploatering.

3. Biodynamisk odling.

4. Arbetar med mänskliga behov, inte minst för sina egna medarbetare runt om i världen där man bland annat erbjuder en mängd program för att hjälpa till med balansen mellan arbete och familj.

5. Weleda har som mål att göra sin post- och fraktverksamhet koldioxidneutral. Weledas övergång till förnyelsebara energikällor, miljömedvetna konstruktionsmetoder och utsläppskompensation kommer att hjälpa till att sänka deras utsläpp av växthusgaser.Nu håller jag tummarna stenhårt! ♥Mvh Emma

emmafortuna@gmail.com

2011-11-20 @ 20:20:05
Postat av: Linda H

Weleda har ju så bra produkter så det är klart att man vill vara med och tävla :-)

Ett par saker som de gör är att ha miljövänlig hämtning och bevaring av råmaterial och även att göra deras post-och fraktverksamhet koldioxidneutral. Hoppas man vinner :-)

Mvh

Linda H

perfectwho@hotmail.com

2011-11-21 @ 20:10:58
Postat av: Anna

Vad bra, trodde att jag missat tävlingen redan!Weleda odlar biodynamiskt samt försöker hela tiden minska sitt ekologiska fotspår genom utsläppskompensation. Samt mycket annat!Tack för en bra blogg! :)

2011-11-22 @ 13:15:00
Postat av: Eva

Superpaket ju!Weleda etablerar relationer med lokala samarbetsparters som jordbrukskooperativ för att garantera att råmaterialen produceras och hämtas utan exploatering oavsett var de kommer ifrån. Weleda har som mål att göra sin post- och fraktverksamhet koldioxidneutral.

2011-11-22 @ 13:57:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0