Fast tvål från Florame


Florame Almond Milk Soap
:

INCI: Sodium palmate*, Sodium palm kernelate*, Aqua (Water), Glycerin, Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil*, Olea europaea (Olive) fruit oil*, Kaolin, Sodium chloride, Prunus amygdalus amara (Bitter almond) kernel oil, Sodium hydroxyde.
* ingredients from organic farming


Den här tvålen från Florame har en väldigt mild doft av mandel, det är knappt att man känner något alls av doften när man tvålar in händerna och jag skulle gärna vilja att den skulle dofta lite mer. Det är lätt att tvåla in händerna med tvålen och det krämiga lödder som byggs upp är riktigt härligt. Tvålen rengör händerna väldigt bra utan torka ut dem det minsta.
En bra fast tvål alltså, det som drar ner på betyget är som sagt att doften är ganska klen, samt att den sida av tvålen som ligger mot tvålfatet lätt blir lite svampig.

+ Krämigt lödder, rengör bra och torkar inte ut huden.
Doftar inte så mycket, den sida som ligger mot tvålfatet blir lätt lite svampig.

Finns att köpas på mondebio där 100g kostar 3,20 €.

Betyget blir 4/5 möjliga
.

Kommentarer
Postat av: Agnes

Har upplevt samma sak med de två senaste tvålarna jag testat, att sidan som ligger mot tvålfatet blir lite "svampig" och aldrig riktigt torkar. Just nu testar jag en av tvålarna från Nubian Heritage och jag har en känsla av att den inte är sån, håller tummarna för att det fortsätter så :)

2011-11-23 @ 18:07:53
URL: http://ekolicious.blogspot.com
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Jag håller också tummarna! :)

2011-11-23 @ 20:00:33
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Estelle

Har hört att man ska använda sig av tvålfat i trä eller bambu (bäst är väl om de är som pinnar med luft mellan)så att de torkar och inte blir svampiga som de ju tyvärr brukar bli av vanliga tvålfat där luften inte når in.

Har nyligen köpt mig ett i bambu (tror att det var av märket Senses by nature) och upplever att tvålen inte blir svampig alls lika mycket som med andra tvålfat, men sen beror det säkert till viss del också hur ofta man använder tvålen.

2011-11-29 @ 14:35:37
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Jag funderade på det jag också om tvålfat i trä skulle kunna vara bättre, den här tvålen har legat på ett fat som nog låter vattnet rinna bort men som är av plast. Skall nog ta och köpa ett tvålfat av trä eller bambu.

2011-11-29 @ 15:45:56
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Estelle

Hade samma tvål som jag har nu (Trädgårdsapotekets)på ett tvålfat i plast men som också lät vattnet rinna bort, men den blev svampig på plastfatet än då.

Sen har jag ju ingen aning om hur länge ett tvålfat i trä el bambu håller?!? Har bara haft mitt i max en månad!

2011-12-01 @ 14:05:13
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0