youtube recensioner



Jag brukar ofta vara inne och leta produktrecensioner på youtube, jag tycker det är väldigt kul att få se recensioner av produkter i form av videor, det ger en så bra bild av produkten i fråga, särskilt när det gäller produktens färg.
Sist jag var inne kollade jag på den här videon på youtube. Jag är väldigt sugen på flera av 100% Pures sminkprodukter, så det är kul att se lite recensioner på deras produkter. Åtminstone deras foundation har jag bestämt mig för att införskaffa, jag är väldigt, väldigt nyfiken på den.

Bland annat här finns fler youtube recensioner av 100% Pures produkter.

finska webshopar

Jag vet inte hur många finlandssvenska läsare jag har, om jag har några alls vill säga, men jag tänkte i vilket fall som helst sammanställa en liten guide över några finska webshopar som säljer naturkosmetika.

 

 

Den finska webshop jag oftast brukar beställa från är hyvinvoinnin som har ett väldigt brett sortiment med många olika märken, bland annat Dr. Hauschka, Lavera, Sante, Melvita, Madara och Weleda. Jag har aldrig haft några problem när jag beställt från hyvinvoinnin. Portot är 4,90 € och beställning för över 79 € är portofri.

 

En annan webshop, som jag dock inte beställt från tidigare, är Biodelly. Har märken som till exempel Dr. Hauschka, EcoTools, Lavera, Madara, Sante och Urtekram. Portot är 4,90 € om man beställer för över 50 € är det portofritt.

 

 


EcoBeauty har produkter från bland annat Acorelle, Anne Lind, Dr. Hauschka, Frantsila, Melvita och Logona. Portot är 4,90 € och om man handlar för över 75 € är portot gratis.


Skinorganics hittar man märken såsom Essential Care, Santaverde, Earthline och Sealine. Portot är 5,90 € och om man handlar för över 80 € är det protofritt.

Det var i alla fall några av de finska webshopar som jag känner till, den enda jag har beställt från är hyvinvoinnin men utifrån vad jag vet är alla webshopar som jag tagit upp här pålitliga, tipsa mig gärna om ni vet om någon annan bra finsk webshop.


Dr. Hauschka Ansiktsolja


Dr. Hauschka Ansiktsolja:

 

För att oren, fet och storporig hy skall återfå sin naturliga balans behövs reglerande hudvård. Dr.Hauschka Ansiktsolja med oljeextrakt normaliserar hudens produktion av sebum. Genom att öka elasticiteten gör den porerna påtagligt mindre. Irritationer minskar, hyn blir lugnare och får ett jämnt och fräscht utseende.

 

INCI: Anthyllis Vulneraria Extract, Apricot (Prunus Armeniaca) Kernel Oil, Sweet Almond (Prunus Amygdalus Dulcis) Oil, Peanut (Arachis Hypogaea) Oil, Carrot (Daucus Carota) Extract, St. John'swort (Hypericum Perforatum) Extract, Wheat (Triticum Vulgare) Germ Oil, Calendula Officinalis Extract, Neem (Melia Azadirachta) Leaf Extract, Jojoba (Simmondsia Chinensis) Oil, Fragrance/Parfum (essential oil), Citral*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Eugenol*, Cocoa (Theobroma Cacao) Butter.
*components of natural essential oils

 

Jag har använt den här ansiktsoljan under fyra månaders tid nu och jag använder den endast på kvällen före jag går och lägger mig. Min hud vill ha cirka tre droppar olja för att känna sig nöjd. Det känns riktigt behagligt att applicera den i ansiktet och huden får en fräsch lyster, det tar dock en tid före den helt gått in i huden. Jag skulle inte säga att den doftar så speciellt mycket, inte som jag har märkt av i alla fall.

Ansiktsoljan har faktiskt hjälpt min blandhy att bli finare. Röda partier har blivit mycket lugnare och jag får nästan aldrig finnar längre. Dessutom tycker jag att min hud blivit klarare och den ser fräschare, renare och mer levande ut än den gjorde förut. Pormaskarna däremot har hållits oförändrade, de har varken blivit fler eller färre, samma sak med porstorleken där har jag inte heller märkt någon förändring.

 

Det här är verkligen en toppenbra ansiktsolja som jag varmt kan rekommendera till de med fet hy eller blandhy. Jag har inte mycket att klaga på, det enda skulle väl i så fall vara att den gärna skulle få ge lite mera näring till torra partier i ansiktet.

 

+ Har gett mig en klarare, fräschare, renare och mer levande hud

Den skulle gärna ha fått ge lite mera näring till torra partier

 

Finns att köpas här för 233 kr och här för 21,90 € (30 ml).

 

Betyget blir 4,5/5 möjliga.


hair pomade: naturligt värmeskydd

 

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag letade efter att naturligt värmeskydd som kan användas med plattång och jag såg just i denna webshop att John Masters har ett. Hair Pomade heter det och det står att det skyddar mot varm plattång och hårfön.

 

Jag är lite sugen på att köpa det här men det känns lite dyrt, runt 250 kr (ca 28 €) ligger priset på beroende på varifrån man köper det. Hm, måste nog fundera lite först.

Någon som testat?


räddaren i nöden

 

Som jag skrivit om tidigare så har jag till och från haft problem med eksem på händerna. Efter att det lugnade ner sig efter julen så trodde jag att det var borta i alla fall för en tid framöver, men för ett par veckor sedan kom det tillbaka i form av röda, torra och spruckna fläckar på händerna.

 

Jag fattade inte alls vad det berodde på till en början, men ganska snabbt kom jag fram till att det berodde på handkrämen jag använde för tillfället; Lavera Basis Sensitiv Handkräm, som är en vädligt bra handkräm men som ändå på något sätt irriterar mina händer och får eksemfläckarna på dem att bli riktigt ilsket röda. När jag tänkte efter kom jag på att eksemet hade varit nästan helt borta under tiden jag använt Decubals Handkräm. När jag började använda den igen så gick eksemet bort, gissa om det kändes bra. Jag testade också att använda andra handkrämer men alla fick mitt eksem att blossa upp, den enda som funkar är Decubals, som jag ändå inte var sådär jätteförtjust i när jag recenserade den. Men den har visat sig vara en riktig räddare i nöden.

 

Jag måste poängtera att jag inte på något sätt tycker att Laveras handkräm är dålig, jag tycker fortfarande att den är en av de bästa handkrämer jag testat men den funkar helt enkelt inte på eksemiga händer. Jag har funderat på om det kan vara så att det är de eteriska oljorna i de andra handkrämerna som irriterat eksemfläckarna på mina händer, eftersom Decubals handkräm inte innehåller några eteriska oljor, någon som vet om så kan vara fallet?


Lavera Neutral Intensiv Handcream

 

Lavera Neutral Intensiv Handkräm:

 

Intensiv vård för mycket torra händer. Naturliga fettsyror, utvunna ur bl.a. nattljusolja ger huden maximalt skydd samtidigt som de förebygger hudirritation.


INCI: Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Polyglyceryl-3 Ricinoleate, Glycerin, Tricaprylin, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Shorea Stenoptera Butter, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Magnesium Sulfate, Lysolecithin, Beeswax (Cera Alba)*, Stearyl Beeswax, Behenyl Beeswax, Hydrogenated Castor Oil, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate,
* ingredients from certified organic agriculture

 

Det här är en väldigt fet handkräm som jag oftast har använt på kvällen före jag gått och lagt mig, just därför att den tar rätt lång tid på sig att gå in i huden. Den har en ganska speciell sträv konsistens som dock blir mer lättfördelad när handkrämen värmts upp mellan händerna.

Jag vill verkligen gilla den här handkrämen men tyvärr känner jag att den inte ger tillräckligt med fukt och näring till händerna. Jag förväntade mig att den här skulle mjukgöra händerna långsiktigt och verkligen mata dem med näring eftersom den är så fet, tyvärr blev jag besviken. För att vara så fet som den är återfuktar den inte bättre än andra mindre feta handkrämer jag provat på.

Men jag vill ändå inte helt såga den här handkrämen utan jag vill bara påpeka att den inte var riktigt så närande som jag förväntade mig. Det är ändå en helt okej handkräm som inte är jättedålig men heller inte någon handkräm jag kommer att köpa igen.

 

+ Ger en del fukt till händerna och den känns skyddande

Inte så närande som jag skulle önska av en så fet handkräm

 

Finns att köpas på bionaturel där 75 ml kostar 7,95 €.

 

Betyget blir 3,5/5 möjliga.



RSS 2.0