härligt hårigt

 

Den senaste tiden har jag blivit lite insöad på hårprodukter, mitt hår som ibland kan vara väldigt torrt och frissigt, särskilt i fuktigt höstväder, kräver nästan att jag köper någon vårdande hårprodukt. Här är i alla fall några härliga hårkompisar som gärna skulle få flytta hem till mig.

 

  1. Dr. Hauschkas Neem Hair Lotion (hår vatten) som förebygger mjäll och ger nytt liv till torrt och livlöst hår, skall också hjälpa mot fett hår och ge volym.
  2. 100% pures Glossy Locks Smooth & Moisture Hair Balm är ett helt naturligt leave-in balsam som tämjer flygigt hår och ger det glans.
  3. Dr. Hauschkas Neem Hair Oil vårdar torrt och livlöst hår och gör håret mjukt och återfuktat, skall också skydda håret mot yttre påverkan.
  4. Melvita Jojoba Oil är egentligen ämnad för ansiktet men funkar lika bra till håret, är bra mot b.la. torrt hår och skall också hjälpa mot mjäll.

Egentligen skulle jag vilja prova varenda en av dem men tyvärr så växer ju pengar inte på träd, så det blir nog att fundera lite till och sedan bestämma sig för en av dem.                                                                                                         

RECENSIONER FÖR SMINK


Primer


Green People Gentle Tone Hydrating Toning Gel
Sukícolor Triple Cream Eye Definer

Concealer

Lily Lolo Corrector Blush Away

Foundation

c/o Naturkosmetik Mineralfoundation Naturligt Ljus/Naturligt Mellan
Lily Lolo Mineral Foundation Blondie

Färgad Dagkräm


Mádara Tinting Fluid Sun Flower

Blush

Lily Lolo Mineral Blusher Rosebud

Mascara

100% Pure Ultra Lenghtening Mascara Black Tea
Benecos Multi Effect Mascara
Lavera Double Black Mascara
Logona Mascara
Sante Mascara Volume

Eyeliner

100% Pure Fruit Pigmented Cream Eye Liner Cacao

Läppglans

100% Pure Lip Gloss Sorbet Cherry

Läppstift

100% Pure Sheer Lip Glaze Fruit Punch
100% Pure Sheer Lip Glaze Strawberry

Nagellack

Scotch Naturals Blood and Sand
Scotch Naturals Highland Fling
Scotch Naturals Neat

100% Pure handkräm

 

100% Pure Strawberry Lemonade Hand Cream skall jag nu skriva en liten recension om.


Ingredients: White Tea, Rose Hydrosol, Cocoa Butter, Avocado Butter, Carbernet Grapeseed Oil, Rose Hip Seed Oil, Candelilla Wax, Strawberry Flavor, Lemon Essential Oil, Extracts of Cherry, Pomegranate, Raspberry, Blackberry and Grapefruit Seed, Cinnamon, Thyme, Oregano, Goldenseal, Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin C (ascorbyl palmitate), Citric Acid, Witch Hazel, Japanese Honeysuckle Extract.

 

När min favorit handkräm från Greenland som jag skrev om här tog slut, så tänkte jag att det var ett bra tillfälle att testa den här som jag haft liggandes i min låda lite bortglömd.

Till skillnad från Greenlands handkräm tar den här ganska lång tid på sig att gå in i huden, den är lätt att fördela men efter insmörjning blir det kvar en fet hinna på händerna som behöver ganska lång tid på sig för att sugas in i huden. Efter att den sugits in blir händerna mjukare, men kanske inte så återfuktade som jag skulle önska. Den doftar väldigt sött och fruktigt men doften är väldigt stark, lite för stark i mitt tycke. Ändå är det här en helt okej handkräm som dessutom är rätt billig.

 

+ Mjukgör händerna och återfuktar rätt bra.

Absorberas långsamt, återfuktar inte tillräckligt, doften.

 

Finns att köpas på eleven för 85 kr eller 9,39 €, innehåller 57 g.

 

Betyget blir 3/5 möjliga.


Ren Ögonkräm

 

Ren Active 7 Radiant Eye Gel:

 

INCI: Rosa Damascena FloweriWater, Glycerin, HydrolyzediGlycosaminoglycans, Zostera MarinaiPectin, Arnica MontanaiFlower Extract, LaminariaiDigitata Extract, Carbomer,iFicus Carica (Fig)iFruit Extract, Phenoxyethanol,lPanax Ginseng RootiExtract, Faex (Yeast)lExtract, Rumex OccidentalisiExtract, Gynostemma PentaphyllumlLeaf Extract, SodiumlHydroxymethylglycinate, Sodium Hydroxide,lSodium Benzoate, XanthaniGum, Potassium Sorbate.

 

Den här ögonkrämen från Ren har länge varit min följeslagare men på sista tiden har jag börjat undra om den faktiskt är så bra. Konsistensen är i alla fall bra, den känns väldigt lätt och sval, doften är också trevlig om än väldigt diskret. Efter applicering går den snabbt in i huden och den återfuktar helt okej för att vara en ögongele. Den förminskar påsar under ögonen en aning om än inte så mycket, mörka ringar råder den dock inte bot på.

Det här är alltså en helt okej ögongele men den saknar det där lilla extra, så jag tror jag kommer att köpa en annan ögonkräm nästa gång, för den här är lite för dyr om man ser till vad den gör. Dessutom innehåller den phenoxyethanol, ett konserveringsämne som jag helst undviker.

 

+ Går snabbt in i huden, återfuktar helt okej.

Skulle gärna få återfukta mer, känns inte prisvärd, innnehåller phenoxyethanol.

 

Finns att köpas på eleven för 335 kr eller 37,50 €, innehåller 15 ml.

 

Betyget blir 3/5 möjliga.


Summer glow facial moisturizer

 

Lavera Summer Glow Facial Moisturizer har jag använt i sommar för att få lite färg i ansiktet.

 

INCI: Water (Aqua), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Alcohol*, Glycerin, Dihydroxyaceton, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Erythrulose, Orbinya Oleifera Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oli*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Prunus Persica Fruit Extract*, Prunus Armeniaca Fruit Extract*, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract*, Carica Papaya Fruit Extract*, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Citral**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**
* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils


Det första jag märkte med den här krämen är att den är väldigt dryg, en liten klick räcker till en stor del av ansiktet. Därför gör det inget att den innehåller lite mindre (30 ml) än andra ansiktskrämer. Konsistensen är härligt krämig och mjuk och den doftar väldigt gott. Den går snabbt in i huden och lämnar huden skönt mjukgjord och återfuktad. Den här krämen skall också göra huden brunare efter 4-5 dagars användning och visst får huden lite färg om än inte så mycket. Så om man siktar efter att bli riktigt, riktigt brun är den här krämen inte att rekommendera, utan den ger en mer diskret färg.

+ Dryg, återfuktar bra och ger huden fin färg.
Tar ganska länge före huden får någon färg.

Finns att köpas på renskönhet för 165 kr och på hyvinvoinnin för 18,90 €.

Betyget blir 4,5/5 möjliga.

organic surge body butter

 

 

Organic Surge Fresh Ocean Body Butter tänkte jag nu skriva lite om.

Produktinfo:

Body Butter som mjukar upp och återfuktar huden. Innehåller essentiella oljor som har naturligt vårdande egenskaper: rosmarin stimulerar cellförnyelse och citron/lime livar upp hud och sinnen.

Jag har alltid trott att jag inte har så torr hud på kroppen, men jag har ändå alltid tyckt att de Body Lotions jag använt inte gett tillräckligt med fukt. När jag började använda det här Body Buttret var det första gången jag kände att min hud blev ordentligt återfuktad, så kanske min hud är ganska torr i alla fall. Men nu över till vad jag tycker om själva produkten, för det första är konsistensen jättehärlig; den känns inte fet alls utan är väldigt lätt, men den återfuktar ändå väldigt bra. Body Buttret är också väldigt lätt att fördela och glider på skönt på huden och sugs in relativt snabbt. Huden lämnas återfuktad och blir otroligt mjuk. Om jag skulle vara riktigt petig skulle jag kunna klaga på att doften inte är så märkvärdig, men det luktar inte alls efter att man smörjt in sig så jag kan faktiskt bortse från det.

Finns att köpas på Kicks för ca 100 kr.

Betyget blir 5/5 möjliga.

lily lolo foundation

 

För några dagar sedan kom proverna från Lily Lolo som jag hade beställt. Det är ju lite svårt att veta vilken foundation som passar ens hudton så istället för att köpa fullsize kan man köpa prover för £1.25 styck.

Förutom foundation proverna köpte jag Super Kabuki Brush som är riktigt härlig att använda, verkligen supermjuk. Sen blev det också ett prov av concealern Blush Away som lämpar sig bäst för att neutralisera röda områden.

 

Porcelain, Blondie, Warm Peach och Popcorn var de nyanser jag beställde och av dem visade sig Blondie vara den rätta även om den kanske blir lite för mörk i vinter, men då går det bra att blanda ut den med Porcelain som var den ljusaste av de fyra. Jag gillade i alla fall Lily Lolos foundation, den gav bra täckning och kändes väldigt lätt på huden så nu har jag beställt en fullsize av Blondie och Blush Away.

Recension kommer upp senare när jag använt foundationen en lite längre tid.

 

 


Melvita Läppbalsam

 

Melvita Repairing Lip Balm:

 

INCI: Butyrospermum Parkii Butter [Butyrospermum Parkii (Shea Butter)]*, Cera Alba [Beeswax], Cetyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil [Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil]*, Hydrogenated Argania Spinosa Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil [Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil]*, Theobroma Grandiflorum [Theobroma Grandiflorum Seed Butter]*, Parfum [Fragrance], Cera Carnauba [Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax], Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Lecithin, Tocopherol, Lauryl Laurate, Polyglyceryl-3 Palmitate, Lauroyl Lysine, Limonene**.
* Ingredients from Organic Farming.
** Natural component of fragrance.

 

Jag kan väl börja med att säga att jag älskar det här läppbalsamet, det är helt klart det bästa jag använt, någonsin. Det har en härlig doft lite som smörkola eller toffee och glider lätt på läpparna vid applicering. Läpparna blir väldigt mjuka av läppbalsamet och hålls mjuka länge och även under de allra kallaste vintermånaderna klarar det att ge läpparna den fukt de behöver. Jag skulle nästan vilja kalla det här ett mirakelbalsam, för när mina läppar var spruckna, torra och flagiga var det här det enda läppbalsamet som klarade av att reparera dem. Ett härligt läppbalsam som klarar allt. En klar favorit.

 

+ Återfuktar grymt bra, håller läpparna mjuka länge, doftar gott.

Inget.

 

Finns att köpas på hyvinvoinnin för 8,90 € men också på mondebio och feelunique, innehåll 4,5 ml.


Betyget blir 5/5 möjliga.

 


suck...

 

Jag blev jätteglad när jag läste på flera ställen att det var många som gillade Laveras Blåklints Schampo som också skall motverka mjäll. Klantig som jag var lade jag in en beställning på en falska utan att kolla ingredienslistan först. Något som jag nu med säkerhet aldrig kommer att glömma bort mera. När jag stod i duschen härom dagen och schamponerade håret läste jag igenom ingredienslistan som ser ut så här:

 

Ingredients CTFA (INCI)
Water (Aqua), Sodium Coco Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Coco Glucoside, Glycerin, Centaurea Cyanus Flower Extract*, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Water*, Melia Azadirachta Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Water*, Sea Salt (Maris Sal)*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Water*, Ascophyllum Extract, Sapindus Trifolantus Fruit Extract*, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydrogenated Lecithin, Glycol Distearate, Alcohol*, Fragrance (Parfum)**, Limonene**, Linalool**, Citral**, Geraniol**
* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils

 

När jag läste sodium coco sulfate blev jag lite fundersam, låter inte det lite likt sodium laureth sulfate. Efter att jag googlade det så fick jag veta att sodium coco sulfate bara är ett annat namn för sodium laureth sulfate, argh.

Ändå står det på Laveras hemsida att deras schampon är fria från SLS och ALS. Usch, vad jag blev arg. Nu är det bara att försöka hitta ett nytt schampo för Laveras tänker jag inte använda igen.

 

Läs mer här: http://community.livejournal.com/longhair/2356788.html

På bloggen naturligt snygg finns också ett jättebra inlägg om de farliga ämnena i våra schampon.

 

 

 

 


REN Matte Balancing Fluid

 

REN Matte Balancing Fluid:

 

INCI: Lavendula Angustifolia (Lavender)iFlower Water, CetearyllOctanoate (Source PalmlOil), Glycerin (SourceiCoconut Oil), LauryliLaurate (Source PalmiOil), Cetearyl Alcoholi(Source Palm Oil),lTapioca Starch, CetearyliGlucoside (Source Corn),lOryzanol (Source Rice),iSalix Nigra (Willow)iExtract, Amorphophallus KonjaclRoot Powder, CrataeguslMonogina (Hawthorn) FruitlExtract, Carbomer (SourceiPolymer), Phenoxyethanol (SourceiAromatic Ether), SodiumlHydroxymethylglycinate (Source Aminoacid),iBisabolol (Source Chamomile),lLavendula Angustifolia (Lavender)iOil, Callitris Intratropicai(Blue Cypress) Oil,iCitrus Aurantium Bergamial(Bergamot) Fruit Oil,lLimonene, Linalool, Tocopherol (VitaminlE).

 

Flaskan för den här ansiktskrämen är snyggt utformad och det är jättebra att krämen finns i en pumpflaska, krämen doftar väldigt fräscht om än inte så starkt. De återfuktande egenskaperna i den här krämen är väl lite si sädår, under sommaren återfuktar den alldeles tillräckligt men under de kalla vintermånaderna känner jag att den inte riktigt räcker till, då måste man komplettera med en återfuktande ansiktsmask eller helt enkelt byta till en annan kräm. Den går i alla fall snabbt in i huden och jag upplever att huden får mer lyster.

Det sägs att den skall motverka uppkomsten av finnar men det vet jag inte riktigt om jag håller med om, jag har i alla fall inte upplevt någon märkbar skillnad. Men jag måste ändå säga att jag gillar den här krämen för ingen kräm kan väl helt ta bort finnar och pormaskar, det skulle i så fall vara ett mirakel.

 

+ Går snabbt in i huden och ger den lyster, återfuktar helt okej.

Hjälper inte mot uppkomsten av finnar, återfuktar inte tillräckligt på vintern, innehåller phenoxyethanol.

 

Finns att köpas på eleven för 470 kr eller 52,80 €, innehåller 50 ml.

 

Betyget blir 3/5 möjliga.


RSS 2.0