Weleda Sea Buckthorn Hand Cream

 

Weleda Sea Buckthorn Hand Cream:

 

INCI: Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Hydrolyzed Beeswax, Tapioca Starch, Lysolecithin, Beeswax (Cera Flava), Glyceryl Stearate SE, Hippophae Rhamnoides Oil, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*, Citral*

* from natural essential oils

 

Denna handkräm från Weleda påminner till doften väldigt mycket om Weledas Sea Buckthorn Duschkräm, handkrämen luktar alltså väldigt gott av apelsin och citrusfrukter, även om jag tycker att doften på duschkrämen är lite mildare än på handkrämen.

Handkrämen har en lätt och behaglig konsistens och den är enkel att fördela över händerna. Den absorberas snabbt av huden och efter insmörjning blir huden mjuk och återfuktad. Det är en ganska lätt handkräm och speciellt under vårvintern har jag känt att den inte givit tillräckligt med fukt till händerna, men det är också det enda som drar ner på betyget.

 

+ Bra konsistens, god doft, återfuktar och mjukgör bra

Skulle gärna få ge ännu mera fukt till händerna

 

Finns att köpas på bodystore för 65 kr och på hyvinvoinnin för 9,90 € (50 ml).

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


solkompisar

 

Dessa skall få bli mina solkompisar i sommar, jag tänker hårdtesta dem nu under sommaren och sedan skriva recensioner.

 

Sante Sun Cream Soleil Facial Care SPF 20 köpte jag faktiskt redan förra sommaren men jag hann inte använda den så mycket då. Huden blir tyvärr vit efter insmörjning med denna.

 

Lavera Sun Sensitiv Family Sun Spray SPF 15 har jag inte testat mycket av, men den verkar väldigt lovande och lämnar ingen vit hinna efter sig.

 

Sante Soleil Lipstick SPF 15 i nyansen Pink var inte riktigt som jag förväntade mig, nyansen var lilarosa istället för rosa och det såg inte så snyggt ut på läpparna.

 

Lavera Self Tanning Lotion har jag testat lite smått, den verkar dock ge lite klent med färg, kanske jag var lite för feg med appliceringen.


björkskrubb


Som jag skrivit tidigare så har jag blivit alldeles kär i boken Lisens Örtspa och idag rörde jag ihop en björkskrubb som det finns recept på i boken.
Jag blandade havssalt, honung, björklöv, citronolja, rivet citronskal (som inte finns på bilden) och olivolja med en mixer och efter att jag gjort det hade jag en färdig kroppsskrubb...

 

...som ser ut så här. Jag har inte hunnit testa den ännu men imorgon skall jag göra det, återkommer med resultatet då. Även om jag är ganska säker redan nu, på att jag kommer att gilla den väldigt mycket. :)

 

Uppdaterat: Jag använde skrubben i duschen idag och den kändes väldigt härlig att använda. Den doftar gott av citron, har bra riv och huden lämnas babylen efteråt, om jag skulle ge den betyg skulle den få full pott. Den bästa kroppsskrubb jag testat absolut, antagligen den billigaste också.


Weleda Creamy Body Wash


Weleda Sea Buckthorn Creamy Body Wash:

Weleda Havtorn duschlotion är en återuppbyggande duschlotion med vitaminrik havtornolja och fin sesamolja. Äkta eteriska oljor från solmogen apelsin, mandarin och grapefrukt ger en fruktig doft och uppfriskande känsla. Duschlotionen vårdar huden med vegetabiliska oljor som är rika på essentiella fettsyror vilka bevarar hudens fuktbalans och skyddar mot uttorkning.

INCI: Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Coco-Glucoside, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan), Fragrance (Parfum)*, Hippophae Rhamnoides Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid, Limonene*, Linalool*, Citral*.
* from natural essential oils


Weledas härliga duschtvålar har knappast undgått någon, men jag tänkte i alla fall ta och skriva ihop en liten recension om dem.
Jag har använt två olika duschtvålar från Weleda; Sea Buckthorn och Citrus. Båda luktar väldigt gott och äkta men jag gillar ändå doften mer på Sea Buckthorn, som doftar riktigt härligt av apelsin och havtorn, men Citrus doftar också riktigt gott av citron.
Weledas duschtvålar är bland de bästa jag testat, de doftar som sagt fantastiskt gott, är väldigt krämiga och det känns härligt att få tvåla in sig i duschen med dessa. Huden känns ren, mjuk och inte det minsta uttorkad efter tvätt.

+ Doften, den krämiga konsistensen, torkar inte ut huden
Inget

Finns att köpas på bodystore för 75 kr och på hyvinvoinnin för 9,90 € (200 ml).

Betyget blir 5/5 möjliga.

varför naturlig hudvård


Jag satt och funderade häromdagen på varför jag använder naturliga hudvårdsprodukter och kom fram till att jag använder naturliga produkter på grund av:

Känslan
- det känns så mycket härligare att få smörja in huden med naturliga oljor och krämer (istället för syntetisk gegga), när man använder naturligt vet man också att krämen/oljan faktiskt går in i huden, bygger upp den och hjälper den att må så bra som möjligt.

Miljön - vi har bara en jordglob att leva på och det gäller att försöka vara så snäll som möjligt mot den så att den mår bra och klarar av att hushålla oss människor och alla andra organismer.

Resultatet
- min hud har aldrig mått så bra som den gör nu sedan jag bytte till naturligt för cirka 2 år sedan, den har inte bara blivit mjukare och renare, utan den ser också mer levande ut nu än den gjorde förut.

Hälsan - jag vill inte ha en massa extra kemikalier som cirkulerar runt i mitt blodomlopp, vem vet vad de kan få för sig att göra där inne i kroppen.

Varför använder du/använder du inte naturliga produkter?

nyinköpt

 

EcoTools Bamboo foundation brush - den känns väldigt bra i handen och har jättemjuka strån.

Mádara Decoface Sun Flower Tinting Fluid - har testat denna lite smått tidigare och hittills verkar den vara riktigt bra.

Badger Cocoa Butter Lip Balm Cool Mint - doftar exakt som After Eight choklad, mums.

Mádara Ecohair Gloss & Vibrancy Conditioner - doftar väldigt fräscht och örtigt.

100% Pure Lip Glaze i nyansen Fruit Punch - ger mycket färg till läpparna, vet inte riktigt ännu vad jag tycker om färgen.

100% Pure Healthy Skin Foundation with Super Fruits i nyansen Créme - har hittills bara testat den på handen, nyansen verkar i alla fall vara rätt för mig.

Recensioner kommer sen när jag testat produkterna en längre tid, jag är riktigt nyfiken på allihopa speciellt på foundationen från 100% Pure. :) Allt har jag köpt från eleven.se.

 


Sante Balsam Brilliant Care

 

Sante Balsam Brilliant Care:

 

INCI: Aqua (Water), Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Betula Alba Leaf Extract, Arctium Lappa Root Extract, Panthenol, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Glycerin, Sodium Lactate, Lactic Acid, Parfum (Essential Oils).

 

Det här är ett balsam som har en krämig konsistens, är lätt att fördela och har en trevlig doft. Håret blir verkligen mjukt och utrett av balsamet och visst får det glans också. Men jag kan emellanåt känna att mitt hår blir lite nertyngt av balsamet och det känns som att det är lite för kraftigt för mitt hår. Då skall det ändå nämnas att jag har torrt hår som behöver väldigt mycket näring, därför blev jag faktiskt lite förvånad över att håret blev nertyngt.

 

Men i överlag är det här ett riktigt bra balsam och det enda som drar ner på betyget är just att det ibland tynger ner mitt hår.

 

+ Gör håret mjukt och fint, bra doft och konsistens

Tynger ner mitt hår en aning

 

Finns att köpas på softskin för 94 kr och på hyvinvoinnin för 10,90 € (200 ml).

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


RSS 2.0