Doftfritt som doftar gott


BioNaturel är en webshop som jag beställer ifrån med jämna mellanrum, just för att man där hittar de vanliga naturkosmetiska märkena som t.ex. Lavera, Logona, Sante och Weleda till förmånliga priser.
Det senaste jag beställde från bionaturel var två av mina favoritduschtvålar från Weleda, en hårolja från Weleda samt en parfymfri handkräm från i+m.

Jag har märkt att eksemet på mina händer inte riktigt kommer överens med eteriska oljor alla gånger så därför brukar jag oftast smörja in händerna med en parfymfri handkräm.
Jag förväntade mig att den här handkrämen inte skulle dofta särskilt mycket eftersom den är parfymfri, men faktum är att den doftar otroligt gott och sött av vanilj, säkert på grund av vaniljextraktet som finns i krämen. Om alla produkter i i+ms parfymfria serie Freestyle luktar lika gott av vanilj som handkrämen skulle jag absolut kunna tänka mig att köpa mer ur serien för vaniljdoften är verkligen helt underbar. Blev så sugen på body lotionen ur samma serie...:)

Logona mjällschampo

 

Logona Treatment Shampoo Juniper:

 

INCI: Aqua (Water), Coco Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Juniperus Oxycedrus Wood Oil*, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Populus Nigra Extract, Betula Alba Leaf Extract*, Urtica Dioica (Nettle) Extract*, Betaine, Polyglyceryl 10 Laurate, Xanthan Gum, Phytic Acid, Citric Acid.

*ekologiskt odlad

 

Det här schampot från Logona köpte jag för någon månad sedan när jag hade problem med mjäll i hårbotten, ett problem som jag vanligtvis har bara när det är kallare årstider.

Det här schampot från Logona har faktiskt hjälpt mot mjället, jag har knappt alls några problem med mjäll längre utan det är bara lite som jag ibland kan märka av att jag ännu har. Men det har alltså skett en klar förbättring.

 

Annars rengör det här schampot från Logona riktigt bra och håret hålls rent länge. Jag tycker också att det är ganska bra på att lyfta upp håret från rötterna och skapa volym, men tyvärr gör det också att mitt hår känns lite torrt efter tvätt. Det är dock det enda negativa jag har att säga om schampot för också konsistensen och doften är bra och det går att bygga upp ett rätt bra lödder.

 

+ Har hjälpt mot mjäll, rengör bra, håret hålls rent länge.

Håret känns lite torrt efter tvätt.

 

Finns att köpas på bionaturel för 7,25 €, innehåller 250 ml.

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


Sämre uppdatering

Jag tänkte förvarna er på att uppdateringen kanske kommer att bli sämre än den brukar vara nu någon månad framåt. I nästa vecka kommer jag att ha min sista vecka i gymnasiet och efter den veckan har vi "ledigt" fyra veckor från skolan för att hinna läsa inför de kommande studentskrivningarna och därför kommer jag inte att ha lika mycket tid med bloggen. Vill verkligen läsa ordentligt till skrivningarna så att jag får ett resultat som jag blir nöjd med.

Så om någon undrar varför det blir glest mellan inläggen så vet ni vad det beror på. :)
Jag skall i alla fall försöka satsa på att skriva åtminstone ett inlägg per vecka så att det inte blir helt dött här, men efter studentskrivningarna hoppas jag få mer tid över för bloggen igen.

Projekt Vitamin B5

 

Efter lite velande bestämde jag mig till sist för att köpa två burkar med Vitamin B5 pulver från vekk. Mina burkar anlände idag och nu kommer jag alltså att ta ca. tre teskedar pulver per dag i åtminstone två månader framöver. Vitamin B5 finns också i tablettform men då skulle man behöva ta 20 tabletter per dag och tanken på att svälja så många tabletter varje dag lät inte särskilt lockande.

Nu håller jag tummarna för att vitamin B5 åtminstone skall hjälpa mig lite. Hur snabbt man kan se resultat på huden verkar vara väldigt individuellt, en del säger att de såg resultat efter bara någon vecka medan andra säger att de fick resultat först efter flera månader.

 


Vitamin B5 mot akne

Bildkälla.


Även om jag tycker mig se en liten förbättring ifråga om min hud i ansiktet så är den fortfarande inte alls vad den brukade vara tidigare. Har mycket finnar och röda ärr som blir kvar väldigt länge efter att själva finnen gått bort.
Har nyligen läst på om vitamin B5 och om hur den sägs hjälpa om man har akne. T.ex. här och här kan man läsa mer om vitamin B5.

Har googlat runt på vitamin B5 och efter vad jag har läst så verkar det faktiskt vara många som fått goda resultat av den.

Nu undrar jag om det är någon som testat vitamin B5 och hur det i så fall funkade?

Ganache for Lips Läppbalsam

 

Ganache for Lips Läppbalsam i smakerna Chocolate Mint och Chocolate Marzipan:

 

Ingredienser (chocolate mint): Bivax, Mandelolja, Aprikoskärnolja, Sheasmör, Osötad Scharffen Berger choklad, Vitamin E, Kakaoextrakt, Pepparminstolja, Rosmarinsextrakt.

 

De här läppbalsamen fick jag med när jag beställde från loveko och jag håller med alla andra om att de är väldigt bra. Chocolate Mint doftar ljuvligt av mint och choklad och jag njuter av den goda doften varje gång jag smörjer in läpparna. Chocolate Marzipan doftar också gott men ganska milt av choklad och marzipan. Av dessa två har Chocolate Mint blivit min favorit.

 

Jag har hittills bara använt mint varianten och den är riktigt bra. Konsistensen är perfekt, inte för mjuk men inte för hård och läppbalsamet känns mjukt och skönt på läpparna. Läpparna blir mjuka och återfuktade efter applicering och effekten håller i sig länge.

Som den chokladälskare jag är så tycker jag väldigt mycket om dessa läppbalsam och jag kommer med all säkerhet att köpa fler.

 

+ Doftar otroligt gott, bra konsistens, återfuktar och mjukgör väldigt bra.

Inget.

 

Finns att köpas på loveko för 55 kr ca. 5,90 €, innehåller 4,2 g.

 

Betyget blir 5/5 möjliga.


The Healthy Skin Diet

The Healthy Skin Diet av Karen Fischer är en bok jag är väldigt nyfiken på att läsa. Som namnet säger sägs boken hjälpa en att få hälsosammare och mer välmående hud. Låter som en väldigt intressant bok tycker jag.

Boken finns på t.ex. adlibris för 148 kr eller 16,30 €.

 

Har någon läst den här boken? Eller har tips på någon liknande bok?


Liebster Blog Awards

 

 

 

Jag fick en Liebster blog award av Malin på Bilbo Blue Eyes och av Estela på The Green Eco Journal. Tack så mycket igen snälla ni! :)

 

Till Awarden hör en uppgift. Liebster är ett tyskt ord som betyder käraste och awarden utdelas endast till bloggar som har färre än 200 följare/prenumeranter. När man får utmärkelsen ska man göra följande:

Tacka den som gett till utmärkelsen och länka.

Skriv ner fem bloggar man vill lämna awarden vidare till och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem, och förhoppningsvis ger de ytterligare fem bloggare en award via sin egen blogg.

 

Så nu är det dags att ge vidare awarden, och egentligen skulle jag vilja ge den till alla bloggar som finns med på min länklista för jag gillar verkligen varenda en av dem, men här kommer i alla fall fem stycken som jag valt ut:

 

 

1. Beauty & Nature - Den här bloggen skrivs av duktiga ekologiska hudvårdsterapeuten Ellinor. Alla inlägg hon skriver är väldigt intressanta och känns alltid väl genomtänkta. På bloggen får man ta del av hennes bästa tips och hennes enorma kunskap om naturlig hudvård.

 

2. Ekolicious - Agnes gröna skönhetsblogg har snabbt blivit en av mina favoritbloggar. Hon skriver väldigt intressant om de produkter hon testat, tar fina bilder och ibland dyker hennes gulliga husdjur upp på bloggen. Helt enkelt en härlig och inspirerande blogg om naturlig skönhet!

 

3. Organic Glow - Det här är en av de nyaste naturliga skönhetsbloggarna men som inte är mindre bra för det. På Organic Glow skriver Ylva både om naturlig hudvård och naturligt smink i en härlig blandning. Här hittar man alltid fina recensioner med beskrivande bilder till.

 

4. La Vie est Belle - Den här mysiga naturliga skönhetsbloggen skrivs av Mona. På Monas blogg hittar man alltid proffsigt skrivna recensioner och välkomponerade bilder. En väldigt mysig blogg som precis som beskrivningen säger bjuder på lyx i vardagen.


5. Go Green Makeup - Det här var en av de allra första naturliga skönhetsbloggar jag började läsa och jag följer den ännu idag med stort intresse. Bloggen skrivs av duktiga Jeanette och här hittar man välskrivna inlägg med både recensioner och annan intressant info.


RSS 2.0