100% Organics

 

100% Organics är ett märke som var helt nytt för mig tills jag läste om det på den här bloggen. 100% Organics har inte ett massivt sortiment men de verkar ha fina grejer. Deras produkter är certifierade av Soil Association och är därför väldigt rena. Förpackningarna ser också väldigt fina ut.

 

Så här står det om 100% Organics på deras hemsida:

 

"The 100% Organics skincare range is a brand-new totally organic skincare range that is taking the world by storm. Formulated by an expert team of skincare specialists in Cornwall the products use the finest organic natural ingredients in the world, from hand-picked Turkish rose petals, to the unique and transformative Madagascan Tamanu oil. This range is one of only a handful in the world that are 100% organic Soil Association accredited."


Själv blev jag inte jättesugen på något specifikt ur deras sortiment men det är alltid kul att upptäcka nya märken, enligt deras hemsida levererar de över hela världen för ett porto på £6.95.


Shea smör för torrhetseksem


Jag har använt Shea Smör på två torrhetsfläckar som jag fått på benen nu i vinter och jag måste säga att det har funkat över förväntan. Den ena fläcken har helt försvunnit och den andra är också på väg bort ser det ut som.
På torrhetseksem funkar alltså shea smör väldigt bra men däremot har jag inte märkt att det har haft någon effekt på det eksem jag har på händerna och i armvecken, jag misstänker att det eksemet är infekterat av bakterier och svamp så det är mycket envisare och mer svårbehandlat än torrhetseksemet.

 

Shea smör är också en väldigt bra multiprodukt som jag använder till lite av varje, sprickor i huden, torra nagelband osv. Själva smöret är ganska hårt i burken men efter att man jobbat med det på huden en stund så mjukas det upp och blir mera lättfördelat. Jag gillar också doften som det har, som är lite nötig och smörig, men jag vet att Estelle, som ursprungligen tipsade mig om Akamutis rena och oprocesserade shea smör, inte gillar den, så jag antar att det kan vara lite olika vad man tycker om doften för den är kanske lite speciell.

 

Shea smör finns att köpas på flera olika ställen, mitt shea smör kommer t.ex. från Akamuti och det köpte jag från The Organic Bodycare Shop för £3.75.


Lavera Coconut Dream Body Lotion

 

Lavera Coconut Dream Body Lotion:

 

INCI: Water (Aqua), Glycerin, Alcohol*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oli*, Caprylic/Capric Triglyceride, Myristyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Squalane, Hydrogenated Lecithin, Xanthan Gum, Hydrogenated Palm Glycerides, Vanilla Planifolia Fruit Extract*, Lysolecithin, Cocos Nucifera (Coconut) Extract*, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract*, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Tocopherol, Lecithin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Fragrance/ Parfum (natural essential oils), Citral**, Limonene**, Linalool**.

* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils

 

Det första som slog mig när jag testade den här krämen är hur underbart den doftar, jag skulle beskriva doften som vaniljglass toppad med kokos, helt klart den godast doftande body lotion som jag någonsin har haft i min ägo.

Förutom den ljuvliga doften är den bra på många andra sätt också. Konsistensen är lagom krämig och väldigt len och krämen känns riktigt skön på huden. Den är enkel att jobba in i huden och absorberas ganska snabbt. Huden känns mjuk och återfuktad efter insmörjning och känslan håller i sig rätt länge. Det enda som drar ner på betyget är att jag gärna skulle önska att den mjukgörande effekten skulle sitta i ännu längre.

Annars är det här en toppenbra lotion som är väldigt prisvärd!

 

+ Doftar ljuvligt, härlig konsistens, mjukgör och återfuktar bra.

Skulle gärna få återfukta huden ännu mera i längden.

 

Finns att köpas på bionaturel för 5,95 €, innehåll 150 ml.

 

Betyget blir 4,5/5 möjliga.


Årets största besvikelser 2011

 

100% Pure Purity Spot Treatment: Ett finnmedel som inte gör någonting alls och som dessutom har en lite jobbig konsistens. Helt klart bortkastade pengar.

 

 

Weleda Wildrose Deodorant: En deodorant är ju till för att hålla svettlukt borta, tyvärr gör den här det motsatta för mig och förvärrar svettlukten, inte trevligt alls.

 

 

Essential Care Organic Repair Lotion: Var effektlös på mitt eksem och inte lindrade den kliande hud heller, en produkt jag skulle ha klarat mig bra utan.


Nyheter från MooGoo

I höstas var jag väldigt förväntansfull inför testandet av de MooGoo produkter jag hade beställt hem och så här i efterhand kan jag väl säga att det blev lite blandade upplevelser med dem.


Ance krämen tyckte jag var helt okej, den var absolut inte dålig men den var inte heller superbra. Eksem krämen är kanske den produkt från MooGoo som gjorde mig mest besviken medan deodoranten var den produkt jag gillade mest, recension på den kommer snart.

Även om MooGoo produkterna överlag inte var riktigt så bra som jag hade förväntat mig så är jag säker på att de har några guldkorn i sitt sortiment. Dessutom så är det väldigt olika från person till person och det som passar för en person kanske inte passar en annan.

Min syster t.ex. som har haft väldiga problem med kliande och sår hårbotten köpte för någon månad sen schampo och balsam från MooGoo och hennes hårbotten har blivit mycket bättre sen dess. Så om du har problem med din hårbotten kan MooGoo vara ett hett tips. Jag har också läst att många andra blivit hjälpta med sin hårbotten genom MooGoos produkter.
Lite synd är det dock att deras schampo och balsam innehåller syntetisk parfym, dock ftalat fri sådan.

Själv har jag blivit väldigt nyfiken på MooGoos nyss framtagna solkräm med SPF 15 och deras färgade jordgubbsläppbalsam. Just bra solkrämer till ansiktet tycker jag är rätt svåra att hitta, antingen blir man vit i ansiktet eller så verkar de täppa till huden.

En annan nyhet i MooGoos sortiment är ett ögonserum och en produkt som troligtvis kommer att finnas i MooGoos sortiment ganska snart är en kräm som gradvis skall ge färg till huden, låter också väldigt intressant.

 

Något du är nyfiken på i MooGoos sortiment?


Favoriter 2011: Smink


Lily Lolo Mineral Blush Rosebud: Ett blush som är riktigt bra pigmenterat och som ger en fin och naturlig färg till kinderna.


100% Pure Ultra Lenghtening Mascara
: Mascara som är enkel att bygga upp fina fransar med och som ger ett riktigt fint resultat med både längd och volym. Varken kladdar eller smular av sig men den är ändå lätt att tvätta bort.

 

100% Pure Fruit Pigmented Sheer Lip Glaze: Dessa ger superfin färg till läpparna, är lätta att jobba med och man kan själv bestämma vilken intensitet man vill ha på färgen. De doftar dessutom gott av bär och har mycket bra hållbarhet.



Badskumt bästa boken på länge


Badskumt
kan komma att vara den bästa bok jag läst på hela året, den är väldigt informativ utan att vara det minsta tjatig eller tråkig. Katarina Johansson skriver på ett väldigt lättförståeligt sätt och hon skriver också om personliga upplevelser vilket i mitt tycke gör boken ännu bättre.

Här finns inte bara information om vilka kemikalier man bör undvika utan den innehåller så mycket annat viktigt. Den tar upp lite om de stora kosmetikajättarna, hur hygienen såg ut förr osv. Allt det bidrar till att man får en bättre inblick i varför skönhetsbranschen ser ut som den gör idag.
Jag tror alla skulle uppskatta den här boken, både de som använder naturliga grejer och de som inte gör det, eftersom författaren ser kritiskt på både det naturliga och onaturliga.

Jag tycker alla borde bli medvetna om vad ens skönhetsprodukter innehåller, sen får man använda naturliga produkter om man vill eller inte, men alla borde verkligen veta på ett ungefär vad de grejer som man smetar in sig med dagligen innehåller. Genom att läsa den här boken kan alla få en bra baskunskap om de vanligaste ämnena som finns i olika slags produkter.

Jag skulle kunna gå på hur länge som helst om hur bra den här boken är, så istället för att rada upp alla positiva saker med den tänker jag ta upp några av de mest tänkvärda sakerna jag fick veta genom boken.


Citat ur boken som härrör till att sminket förr i tiden innehöll bly:

"Med nutidens perspektiv är det lätt att fördöma dåtidens dårskap: Bly och annat otäckt i sminket, hur tänkte de då? De visste ju att bly var giftigt.
Men vad kommer människor i framtiden att säga när de lär sig om oss i historieböckerna? Hormonpåverkande ämnen i sminket, hur tänkte de då? De visste ju..."


Det här är kanske det som fick mig att tänka till allra mest, för folk blev faktiskt upplysta om att bly var farligt, men ändå fortsatte de använda det. Undrar om det är samma sak idag med t.ex. parabener och dylikt?

En annan grej som får mig att haja till är hur många ämnen som är tillåtna i skönhetsprodukter men förbjudna i vissa andra sammanhang. Ta t.ex. zinkpyrition som bl.a. Head & Shoulders mjällschampo innehåller. Zinkpyrition kunde man också hitta i båtbottenfärger förr, men 2001 förbjöds det i båtbottenfärger för fritidsbåtar. Anledningen? "Zinkpyrition är mycket giftigt för vattenlevande organismer". Men ändå är det tillåtet i schampo, hur galet är inte det?

Den här boken kan jag verkligen rekommendera, om jag hade pengar i överflöd skulle jag köpa tusentals exemplar och stå och dela ut böckerna på gatan, så bra är den!

UPPDATERAT
: Sofie tävlar just nu ut ett exemplar av Boken Badskumt på sin blogg, klicka här för att komma till tävlingen.

Logona hårinpackning

 

Logona Repair Hårkur Jojoba:

 

INCI: Aqua (Water), Glyceryl Stearate SE, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Cetyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Betaine, Arctium Lappa Seed Oil*, Betula Alba Leaf Extract*, Urtica Dioica (Nettle) Extract*, Lawsonia Inermis (Henna) Extract, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Lecithin, Lanolin, Glycerin, Lauryl Lactate, Mica, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Parfum (Essential Oils), Sodium Citrate, Citric Acid, Silver Oxide, CI 77891, Limonene, Linalool.

*ekologiskt odlad.

 

Jag har dragit mig inför att recensera den här hårinpackningen från Logona eftersom jag inte riktigt vet vad jag skall tycka om den, ibland har jag gillat den mer och ibland mindre och den känns ärligt talat lite intetsägande.

Inpackningen luktar gott av björklöv och björksav och den har en krämig konsistens som är lätt att fördela i håret. Visst blir håret lite mjukare och lenare efter att man sköljt ur inpackningen men samtidigt får jag ingen wow effekt. Håret blir också lättare att reda ut men ändå saknar jag den där extra återfuktande känslan som man brukar få med vissa inpackningar.

Därför kommer jag att ge den här inpackningen ett mellanbetyg, helt enkelt för att jag inte tycker den är jättebra men inte heller dålig. Är dock ganska säker på att jag inte kommer att köpa den igen.

 

+ Doftar gott. Håret känns mjukare och till viss del återfuktat.

Skulle gärna få mjukgöra och återfukta håret bättre.

 

Finns att köpas på bionaturel för 8,85 €, innehåller 150 ml.

 

Betyget blir 3/5 möjliga.


Besviken på 100% Pure

 

Jag trodde verkligen inte att jag skulle behöva bli besviken på 100% Pures Body Cream, men det var tyvärr vad jag blev när jag smorde in mig med den här lotionen i doften Cocoa Kona Coffee. Jag har bara använt den här en enda gång och jag tror inte det blir någon mer gång.

I tuben doftar krämen gott, mest av nötter men också lite chokladdoft kan anas. Men när jag smörjt in den på huden förändras doften och är inte alls särskilt angenäm. Istället för att dofta gott av nötter och choklad förändras doften och när jag sniffar på huden en stund efter insmörjning känner jag en stark och nästan lite syntetisk doft, som jag mest kan likna vid herrparfym. Jag klarar inte alls av doften så det blir nog att ge den här vidare till någon annan.

 

Eftersom jag bara testat den en gång kan jag inte säga så mycket annat om den, men konsistensen känns bra även om krämen känns ganska kletig på huden och det tar en stund för den att absorberas.

Det här var verkligen en produkt jag trodde jag skulle gilla eftersom de allra flesta verkar tycka så bra om dem, även om jag vet att också Agnes är tveksam till 100% Pures lotion.

 

Nej 100% Pure, för 20 € hade jag faktiskt förväntat mig lite mera än det här.


Favoriter 2011: Ansikte

På ansiktsfronten har jag faktiskt inte hittat särskilt många nya favoriter även om jag testat en del nytt där också, det enda som är nytt på listan i år är olivoljan.

 

 

Olivolja som rengöring: Olivoljan har funkat utmärkt som rengöring för min upproriska och känsliga hud. Oljan löser upp smuts och smink väldigt effektivt och huden både känns och ser lugnad ut efter rengöring.


 

Stem Organics Balancing Face Fluid: Jag har verkligen saknat den här krämen under det halvår som jag inte använt den. Den återfuktar huden väldigt bra utan att göra den fet och är den enda ansiktskräm som klarat av att både synbart och kännbart förbättra min hud. Ett halvår utan den var mer än jag klarade av så nu är den återigen tillbaka på min badrumshylla.

 

 

100% Pure Coffee Bean Caffeine Eye Cream: Den här ögonkrämen luktar otroligt gott av nötter, kaffe och choklad. Den återfuktar huden runt ögonen utan problem och dämpar även svullnad till viss del.

 

 

Melvita Lip Balm: Fantastiskt bra läppbalsam som verkligen klarar allt, läpparna hålls mjuka och återfuktade även under de kallaste av dagar. Doftar dessutom mumsigt av smörkola eller toffee.


Skrubb med yoghurt och havregryn

 

Den här skrubben rörde jag ihop igår efter att ha läst i boken Badskumt att krossade/malda havregryn och yoghurt blir en bra ansiktsskrubb för ömtålig hud.

 

Det märktes verkligen att skrubben är väldigt skonsam för huden och den kändes inte det minsta torr eller irriterad efteråt. Däremot skulle jag gärna ha önskat lite mera riv eftersom den inte riktigt skrubbade bort alla torrhetsflagorna.

Men för de med superkänslig hud skulle den här skrubben säkert vara ett bra alternativ.

 

Badskumt är för övrigt en riktigt bra bok, bättre än jag trodde att den skulle vara t.o.m. Skall skriva lite mer om den efter att jag läst ut den.


Favoriter 2011: Hårvård


Logona Repair Shampoo Ginkgo: Ett schampo som känns som en perfekt match för mitt torra och tjocka hår. Rengör utan att torka ut håret det minsta, håret känns mjukt, lent och faktiskt lite återfuktat efter tvätt.


Mádara Gloss & Vibrancy Conditioner
: Det här balsamet har allt jag vill att ett balsam skall ha. Det gör håret mjukt, följsamt och glansigt. En riktig fullträff!

 

John Masters Organics Hair Pomade: Riktigt bra stylingprodukt som gör håret väldigt mjukt, lent och glansigt. Dessutom framhäver det mitt hårs naturliga självfall, gör håret frissfritt och skyddar det mot värme. Den perfekta leave-in produkten.


Spiezia Propolis Ointment

 

Spiezia Propolis Ointment:

 

INCI: Olea Europaea (Olive)lFruit Oil, CeralAlba (Beeswax), TriticumiVulgare (Wheat) GermlOil, Lavandula Angustfolial(Lavender) Flower Oil,iCitrus Grandis (Grapefruit)iSeed Extract, PropolisiCera (Propolis) Extract,lCalendula Officinalis (Calendula)lFlower Extract, ThymusiVulgaris (Thyme) LeafiExtract, Linalool.

 

Den här krämen innehåller bl.a. propolis som verksamt ämne, det sägs vara både inflammationshämmande och bakteriedödande. Också bivax, som krämen innehåller som andra ingrediens, sägs ha antibiotiska egenskaper. För min orena hud lät det här som en kräm som skulle kunna passa.

 

Krämen har en ganska fast konsistens och den är väldigt fet, att ha fuktad hud när man smörjer in sig är alltså ett måste. Jag har använt en spatel för att förhindra bakteriespridning och en liten klutt av krämen räcker till hela ansiktet. Den tar ganska lång tid på sig att gå in i huden och bivaxet går över huvudtaget inte in i huden utan lägger sig som en skyddande hinna över huden, detta betyder dock inte att det täpper till porerna, läs mer här. Krämen doftar av lavendel, personligen är jag inte så förtjust i lavendeldoft men i den här krämen tycker jag ändå att doften är ganska trevlig.

Jag kan inte säga att den här har haft någon märkbar effekt på min hud, men det jag gillar med den är att den känns väldigt mild och om huden är irriterad så känns den lugnad efter att man smörjt in sig. Det jag inte riktigt gillar med den här krämen är däremot att det känns som att den mest skyddar huden utan att faktiskt gå ner och reparera torr hud på djupet. Just för min hudtyp, yttorr och oren hud, så känns den inte helt optimal.

 

+ Lugnar irriterad hud, känns skyddande för huden.

Känns som att den inte riktigt verkar på djupet för huden.

 

Finns att köpas på feelunique för £16.16, innehåller 50 ml.

 

Betyget blir 3,5/5 möjliga.


Clarisonic Mia

Jag läste nyss om Clarisonic Miaden här bloggen och jag blev nyfiken på vad det kunde vara eftersom jag aldrig har hört talas om den förut, vet inte hur vanlig den är i Sverige och Finland men i USA verkar den vara väldigt omtalad.

Clarisonic Mia är tydligen en slags elektrisk rengöringsborste som man skall använda varje dag när man rengör huden, huden sägs bli bättre rengjord och enligt vissa så skall denna kunna förbättra huden väldigt mycket. Den påstås både göra huden renare och ge den mer lyster, detta med hjälp av ett roterande och vibrerande borsthuvud.

Så här står det om den på Clarisonics hemsida:

The Sonic Skin Cleansing System uses a patented sonic frequency of more than 300 movements per second to clean, soften and smooth skin. In just 60 seconds, the brush gently, yet thoroughly removes 6X more makeup and 2X more dirt and oil than manual cleansing alone. Removing these impurities has been shown to allow a 61% better absorption of Vitamin C, and better prepares skin for other products.

makeupalley har den fått ett bra betyg och också om man kollar på en del av videorna på youtube verkar många ha positivt att säga om den.

Det låter ju som en ganska intressant grej även om jag är lite tveksam till den. Jag menar, sliter det inte på huden att skrubba den varje dag med den här borsten? Dessutom är den väldigt dyr, kostar runt 100 €, och det finns en hel del liknande skrubborstar som inte är lika dyra, som den här t.ex., har ännu inte riktigt förstått vad som skiljer Clarisonic åt från andra skrubborstar.

Vad tror du om den här? Är det någon som testat?

Favoriter 2011: Kropp

 

Weleda Creamy Body Wash: Dessa duschtvålar var mina favoriter förra året också och de hänger med mig ännu. De doftar fantastiskt gott, känns härligt krämiga på huden och lämnar huden ren och mjuk. Ännu har jag inte stött på någon annan duschtvål som kan mäta sig med Weledas.

 

 

Lavera Coconut Dream Body Lotion: Den här kroppskrämen har en härligt len konsistens och det känns som ren lyx att få smörja in sig med denna. Återfuktar riktigt bra och doftar himmelskt av vaniljglass toppad med kokos, mums.



Logona Daily Care Sensitiv Handcream
: En riktigt bra handkräm som har en behaglig nästan lite fluffig konsistens och som mjukgör och återfuktar händerna långvarigt. Doftar dessutom gott av mild vanilj.


MooGoo Fresh Cream Deodorant
: Äntligen säger jag bara, en naturlig deo som faktiskt klarar av att hålla svettlukten borta. Alla andra naturliga deos jag testat har inte hållit måttet men denna gör det, och då svettas jag ändå rätt mycket.

Julklappar

 

Jag har länge tänkt visa vad jag fick i julklapp men jag har aldrig kommit till skott förrän nu, men bättre sent än aldrig.

Boken Badskumt fick jag av min syster, boken berättar bl.a. om skönhetsindustrin och kemikalierna i våra hudvårdsprodukter. Jag har inte läst ut den ännu men av det jag läst så verkar den vara väldigt bra. Jag uppskattade speciellt mycket stycket i början som berättar om hur hygienen var förr och hur den har utvecklats osv. Jag vet att många gillar den här boken, Malin t.ex. har skrivit om den här.

 

Sen fick jag också en ansiktsolja från Luxsit som jag önskade mig. Jag har hunnit börja använda oljan och den känns också bra hittills. Min hud som har gjort en totalomvändning sedan i vårast, nu har jag mycket mera finnar och röda prickar än tidigare, verkar uppskatta oljor. Tycker också att oljor lättare bleker ärr än vad en ansiktskräm gör. Förhoppningsvis blir min hud inte värre än den är nu. Nåja, dålig hud är inte det värsta man kan vara med om, men visst känns det lite nedslående ibland.

 

Har också gjort lite ändringar i min hudvårdsrutin och skall försöka se över kosten ännu mer, kanske det hjälper.


Listor för det gågna året

Nu börjar det vara dags att knåpa ihop lite listor för det gågna årets favoriter, jag kommer att dela in mina favoriter i tre olika kategorier; ansikte (t.ex. kräm, rengöring osv.), kropp, hår och smink. Jag tänkte också lägga upp en lista med de produkter som var de största besvikelserna det här året, men det kommer till allra sist.

Inom en del kategorier har jag inte hittat någon favorit och inom en del kategorier kommer gamla favoriter att dyka upp, eftersom jag inte hittat några nya favoriter inom just det området. Men jag har också förstås hittat en del nya favoriter det här året.

Här och här har jag listat förra årets favoriter. Jag ser fram emot att både skriva om mina favoriter och läsa om andras, spännande! :)

MooGoo Eczema & Psoriasis Balm

 

MooGoo Eczema & Psoriasis Balm:


Aktiva ingredienser: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Matricaria Recutita Flower Extract, Centella Asiatica Herb Extract, Sage Oil Dalmation.

Övriga ingredienser: Water (purified), Almond Oil, Cetostearyl Alcohol, Polysorbate 60, Olive Oil, Squalane, Allantoin, Vitamin E, Citric Acid, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Piroctone Olamine.

 

Efter en lång tids testning känner jag äntligen att jag kan ge ett rättvist bedömande av den här krämen för eksem från MooGoo. Men först lite bakgrundsinformation.

Som tur är begränsar sig mitt eksem till handryggen och armvecken, även om det spridit sig en del på sistone, jag vill ju inte få eksem på fler ställen på kroppen så därför gör jag vad jag kan för att försöka mota bort det, vilket ibland också innefattar onaturliga kortisonsalvor. Kortison funkar för mig väldigt effektivt för stunden men så fort jag slutar använda det kommer eksemet tillbaka och oftast då värre än det var från början. Jag har använt den här krämen på två olika sätt, både efter att jag kortisonbehandlat eksemet, för att förhindra det att komma tillbaka, och på obehandlat eksem.

 

När jag använt den här krämen på det kortisonbehandlade eksemet så har den faktiskt klarat av att hålla eksemet under kontroll ganska bra, även om jag känner och ser att huden inte är helt eksemfri plus att det periodvis blossar upp igen. Men till det här ändamålet får den ett klart godkänt betyg.

Däremot har krämen inte direkt haft någon verkan på eksem som jag inte behandlat med kortison före. Dessutom kan det nämnas att den här krämen inte är helt ren, den innehåller både polysorbate 60 och phenoxyethanol som jag i vanliga fall undviker, men när det kommer till eksem är jag oftast inte lika noggrann med ingredienserna, just för att det är så svårt att hitta något som faktiskt fungerar.

I övrigt så doftar krämen inte särskilt mycket och den har en ganska lös konsistens som snabbt absorberas av huden.

 

+ Har klarat av att hålla kortisonbehandlat eksem någorlunda under kontroll.

Är inte riktigt så effektiv på eksem som jag hade hoppats att den skulle vara.

 

Finns att köpas på MooGoos hemsida för AU$18.50, innehåller 120 g.

 

Betyget blir 3/5 möjliga.


RSS 2.0