Spiezia Propolis Ointment

 

Spiezia Propolis Ointment:

 

INCI: Olea Europaea (Olive)lFruit Oil, CeralAlba (Beeswax), TriticumiVulgare (Wheat) GermlOil, Lavandula Angustfolial(Lavender) Flower Oil,iCitrus Grandis (Grapefruit)iSeed Extract, PropolisiCera (Propolis) Extract,lCalendula Officinalis (Calendula)lFlower Extract, ThymusiVulgaris (Thyme) LeafiExtract, Linalool.

 

Den här krämen innehåller bl.a. propolis som verksamt ämne, det sägs vara både inflammationshämmande och bakteriedödande. Också bivax, som krämen innehåller som andra ingrediens, sägs ha antibiotiska egenskaper. För min orena hud lät det här som en kräm som skulle kunna passa.

 

Krämen har en ganska fast konsistens och den är väldigt fet, att ha fuktad hud när man smörjer in sig är alltså ett måste. Jag har använt en spatel för att förhindra bakteriespridning och en liten klutt av krämen räcker till hela ansiktet. Den tar ganska lång tid på sig att gå in i huden och bivaxet går över huvudtaget inte in i huden utan lägger sig som en skyddande hinna över huden, detta betyder dock inte att det täpper till porerna, läs mer här. Krämen doftar av lavendel, personligen är jag inte så förtjust i lavendeldoft men i den här krämen tycker jag ändå att doften är ganska trevlig.

Jag kan inte säga att den här har haft någon märkbar effekt på min hud, men det jag gillar med den är att den känns väldigt mild och om huden är irriterad så känns den lugnad efter att man smörjt in sig. Det jag inte riktigt gillar med den här krämen är däremot att det känns som att den mest skyddar huden utan att faktiskt gå ner och reparera torr hud på djupet. Just för min hudtyp, yttorr och oren hud, så känns den inte helt optimal.

 

+ Lugnar irriterad hud, känns skyddande för huden.

Känns som att den inte riktigt verkar på djupet för huden.

 

Finns att köpas på feelunique för £16.16, innehåller 50 ml.

 

Betyget blir 3,5/5 möjliga.


Kommentarer
Postat av: Sister

Jag köpte också den här, men insåg sen vilket otroligt överpris de tar för den. Det är ju bara bivaxsalva, som man kan köpa var som helst för mindre än 50-lappen.. Allt går att sälja med en schysst design och ett starkt varumärke!

Jag hade min till fötterna, där var den lagom fet.

2012-01-12 @ 23:46:16
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Ja salvan är kanske lite överprissatt men den innehåller ju inte bara bivax utan också bl.a. vetegroddolja och lavendelolja. Men jag antar att det skulle bli billigare om man skulle blanda själv, tyvärr är jag lite för lat för att göra det. ;)Skall testa salvan till fötterna också, just nu håller jag också på och använder den på mitt envisa eksem, den sägs vara bra för just det så jag hoppas att den skall dämpa eksemet åtminstone en aning.

2012-01-13 @ 17:28:55
URL: http://beautytalk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0