NY BLOGG

 
 
 NATURALBEAUTYTALK.BLOGSPOT.COM
 
 
 
Klicka på länken här ovan så kommer ni till min nya blogg, jag valde att behålla beautytalk delen av namnet men lade till natural så att det skall spegla lite mer om vad jag skriver. :)
 
Jag har försökt ordna så att ni som följer mig på bloglovin skall flyttas över automatiskt till den nya bloggadressen så förhoppningsvis borde det flyta på utan problem.
 
Allt är inte riktigt klart ännu på nya bloggen men det tänker jag fixa i efterhand. Om det är något som inte funkar som det skall eller ser konstigt ut på den nya bloggen får ni gärna uppmärksamma mig på det genom att antingen lämna en kommentar i kommentarsfältet eller maila mig på beautytalk.blogg@hotmail.com så skall jag försöka fixa det. Jag skulle också uppskatta om ni som har mig på era länklistor skulle kunna ändra adressen till nya bloggen när ni får tid över.
 
Det var väl allt jag hade att säga om bloggbytet just nu i alla fall. :)
 
 

Bloggbyte snart

Tänkte bara meddela att jag just nu håller på att byta bloggplattform från blogg.se till blogspot, har länge känt att jag velat byta men först nu har jag tagit tag i det. Även om blogg.se är helt okej så saknar det flera funktioner som jag gärna skulle vilja ha på min blogg.
 
Jag håller just nu på att publicera en del gamla inlägg från den här bloggen på den nya eftersom jag gärna vill ha med mig en del av de tidigare inlägg jag skrivit, framför allt då recensionerna men också en del annat. Gamla beautytalk kommer att ligga kvar om någon vill titta i arkivet efter inlägg som inte publicerats på den nya bloggen.
 
Om någon vet något snabbt sätt att flytta över inlägg från blogg.se till blogspot får ni gärna tipsa mig!
 
Så nu vet ni vad jag sysslar med och varför uppdateringen inte kommer att vara den bästa här på en tid framöver. :)
 
 

Fasta tvålar

 
Douce Nature Mandarin Orange Handtvål:
 
Lite förvånad blev jag över att den här handtvålen inte doftar av något alls, utan den enda doft man känna är en svag tvålig doft. Annars rengör den här tvålen bra utan att torka ut händerna desto mer. Den blir inte särskilt svampig på tvålfatet men den fick sprickor rätt fort vilket gjorde att det kändes ganska ofräscht att tvätta sig med den.
 
Jag köpte tvålen på mondebio men den verkar ha utgått ur sortimentet.
 
Betyget blir 2,5/5 möjliga.
 
 
Trädgårdsapoteket Ekologisk Tvål Apelsin Honung:
 
INCI: Olea Europaea Oil, Elaeis guineensisioil, CocosiNucifera Oil,lButyrospermum parkii oil, NaOH, Aqua,lGlycerin, Mel,lCitrus aurantium dulcisipeel oil,iPerfuma, Tocopherol oil, Rosmarinus officinalislleaf extract.
 
Den här tvålen doftar däremot riktigt gott av citrusfrukter. När man använder tvålen bildas ett härligt krämigt lödder och den rengör bra utan att torka ut. Tyvärr blev den lätt svampig av att vara på tvålfatet och när den började ta slut bildades sprickor i den.
 
Finns att köpas på eleven för 45 kr eller 5 €, innehåller 90 g.
 
Betyget blir 4/5 möjliga.

Ansiktsvatten med äcv och grönt te


Jag skrev tidigare om hur effektivt jag tycker äppelcidervinäger funkar som finnbekämpare och nu läste jag nyss om att äppelcidervinäger utspätt med grönt te (i förhållandet 1:3) skall funka bra tillsammans som ett ansiktsvatten, sägs passa alla hudtyper men är speciellt bra för de med finnbenägen hud eller blandhud.

Äppelcidervinägern balanserar hudens pH efter tvätt och verkar samtidigt milt exfolierande, det gröna teet å sin sida verkar lugnande för huden och reducerar oljighet samtidigt som det sägs ta bort lite av äppelcidervinägerns typiska doft om man inte gillar den.

Eftersom hudens pH alltid rubbas efter att man tvättat den med vatten så kan man använda det här ansiktsvattnet efteråt för att återställa pH, rätt pH på huden är bland annat viktigt för att nyttiga bakterier (som bekämpar andra skadliga bakterier) skall trivas på huden.

Någon som testat att ha äppelcidervinäger eller grönt te som ansiktsvatten?

Bok om IFD kost


På tal om att äta antiinflammatoriskt så var jag och lånade den här boken på biblioteket i går, så nu ser jag framemot att fördjupa mig lite i IFD kost. :)
Kommer givetvis att skriva om vad jag tyckte om den sen när jag läst den och testat lite recept, men av det jag läst i den hittills så verkar den vara väldigt bra.

Antiinflammatorisk mat

 

Något som jag tycker är väldigt intressant att läsa om är antiinflammatorisk kost, som i kortet syftar på hur en del livsmedel verkar inflammationshämmande i kroppen och på så sätt har positiva effekter på vår hälsa. På nätet hittar man massor med information om antiinflammatorisk mat och vad man skall äta om man vill få ut den bästa effekten av sin mat.

 

Här ovan finns t.ex. en bild av en antiinflammatorisk kostpyramid som man hittar här, om man klickar på de olika nivåerna i pyramiden får man mer info om vad som är bra att äta och varför, väldigt intressant och lätt att förstå sig på. :)

 

 

På sidan metabolismadvice har man också listat livsmedel med en speciellt hög antiinflammatorisk verkan på ett överskådligt sätt.

 

 

Om man vill läsa en bok om ämnet kan man t.ex. läsa Sanna Ehdins bok Sannas Matbok - För den självläkande människan som handlar om just antiinflammatorisk kost eller IFD kost som det också kallas, finns på t.ex. adlibris och innehåller också över 140 recept, är väldigt nyfiken på denna.

 

 

Om man är nyfiken på vilka livsmedel man skall undvika om man vill äta antiinflammatoriskt finns en väldigt bra lista på The Conscious Life där man listar de 10 mest inflammationsframkallande livsmedlen. Om varje livsmedel skriver man varför just det livsmedlet är inflammationshöjande, var man hittar det och vad man kan byta ut det till. På listan återfinns bland annat socker, alkohol, livsmedelstillsatser och transfetter.


Testas just nu

 

Aleppotvål för håret. Efter att ha läst om att aleppotvål funkar utmärkt för hårtvätt på Emma Granaths blogg var jag bara tvungen att testa, nu har jag använt tvålen i ett par veckors tid och känner mig hittills väldigt nöjd.

 

 

Ansiktsprodukter från Sukí för min problemhud. Jag är inne på min andra omgång av dessa produkter redan men känner att jag vill testa dem lite längre ännu före jag skriver recension, men eftersom jag köpte om dem kanske ni kan gissa att jag inte tycker att de är helt fy skam. ;)

 

 

Foundation från Idun Minerals. Den här foundationen gillas av de flesta men tyvärr känner jag mig i alla fall hittills lite besviken på den, mer om det i en kommande recension.


RSS 2.0