Mádara Tinting Fluid


Mádara Decoface Sun Flower Tinting Fluid:

 

INCI: Aqua/Vatten, Alkohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Olja*, Rosa Damascena (Rosenvatten) Distillate*, Glycerin*, Theobroma Cacao Seed (Kakao) Smör*, Cetearyl Alkohol, Hypericum Perforatum (Johannesört) Extrakt*, Calendula Officinalis (Ringblom) Extrakt*, Chamomilla Recutita (Kamomill) Extrakt*, Algae Extract, Plantago Major (Groblad) Extrakt*, Cetearyl Glucoside, Capryloyl Glycine, Stearic Acid, Potassium Hydroxide***, Xantan Gum, Aroma**, Citral**, Eugenol**, Limonene**, Linalool** [+/- (may contain), Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)]***

* från ekologiska odlingar
**äkta eteriska oljor
*** rena mineralpigment och/eller ej odlingsbar naturlig råvara

Denna tinting fluid från Madara är riktigt bra. Till att börja med känns förpackningen riktigt fräsch och den har dessutom en pump som doserar bra. Tinting fluiden luktar gott, örtigt och lite gräsigt och den är lätt att fördela över huden med en ganska tunn konsistens.
I början trodde jag att nyansen Sun Flower var för mörk för mig, men grejen är den att det tar en viss tid för tinting fluiden att smälta ihop med hudens egen ton (ca. en timme), men när den väl gjort det ser huden fräscht solbränd ut med en fin lyster. Den jämnar ut hudtonen och blemmor och eventuell rödhet blir mindre synlig. Huden ser helt enkelt fräsch och hälsosam ut.

+
Förpackningen, jämnar ut hudtonen och ger huden en fin lyster och solkysst nyans.
Tar en stund på sig att smälta ihop med hudens egen ton.

Finns att köpas på eleven och ennioeco för 235 kr eller på hyvinvoinnin för 23,90 €, innehåll 50 ml.

Betyget blir 4,5/5 möjliga
.

min systers favoriter

 

Min syster använder nästan bara naturliga produkter numera och eftersom hon använder en del produkter som jag inte har testat bad jag henne att berätta lite om sina favoriter, dessa fyra här ovan är de hon gillar bäst.

• UNE Sheer Lips Gloss - har en naturlig färg utan glitter och en bra konsistens.

Sophyto Dual Action Exfoliating Treatment - bästa peelingen någonsin med väldigt små korn, mild men effektiv.

Korres Lipbutter Stick SPF 15 - funkar bra som solskydd och doftar gott.

100% Pure Acai Berry Anti Aging Eye Cream - jättebra ögonkräm som inte är för tjock eller för tunn utan den ger alldeles lagom med fukt.

Min syster och jag har också några gemensamma favoriter, bl.a. Weledas Duschtvålar, Dr.Hauschkas Ansiktsolja och Lily Lolos Mineralfoundation.

Hårvård från John Masters

 

Bland annat de här proverna följde med i min senaste beställning från naturisimo och jag tänkte skriva lite kort om mina upplevelser av dessa tre produkter.

 

Lavender & Avocado Intensive Conditioner - Håret känns verkligen jättemjukt efter att man använt den här och det blir också lättare att reda ut. Men även om håret känns väldigt mjukt så tycker jag att det fortfarande ser ganska torrt och glanslöst ut. Passar säkert bättre för dem som inte har lika torrt hår som mig.

 

Honey & Hibiscus Hair Reconstructor - En inpackning som gör håret väldigt mjukt och lätt att reda ut. Ger en del glans och håret ser friskt, tjockt och fylligt ut. Av dessa tre är det här min favorit.

 

Honey & Hibiscus Hair Reconstructing Shampoo - Det här schampot är ämnat för väldigt torrt hår. Lite konstigt tycker jag eftersom mitt hår blir ganska strävt efter tvätt, det känns som att det nästan rengör för bra, håret blir nästan lite torrt. Tillsammans med Hair Reconstructor funkar det däremot bättre.

 

Jag trodde nog att de här skulle vara bättre än de var, kanske det var på grund av mina höga förväntningar som jag blev lite besviken. Jag tror inte jag kommer att köpa någon av dessa i full-size.

 

John Masters hårvårdsprodukter finns att köpas på bl.a. naturisimo och softskin.


scotch naturals: neat

 

Det här är det andra av de två nagellack jag köpte från Scotch Naturals, tidigare skrev jag om hur mycket jag gillade Highland Fling och jag gillar Neat (på bilden) väldigt mycket också.

På bilden har jag målat två lager och som ni kan se är det inte helt täckande, just som jag vill ha det, några av mina tidigare favoritlack har varit just ljusrosa och halvtransparenta.

 

 

En ganska diskret färg men inte mindre fin för det. Lacket torkade fort, var lätt att måla med och resultatet blev fint och blankt.


crazy rumors läppbalsam

 

Idag anlände dessa tre godbitar. Jag hade riktigt svårt att välja bara tre smaker när jag skulle beställa, för Crazy Rumors utbud av läppbalsam är verkligen massivt. Efter mycket velande fram och tillbaka bestämde jag mig i alla fall för Perk Amaretto, Gumball Berry Bubble och A La Mode Banana Split.

För två år sedan skrev jag en recension om ett av Crazy Rumors läppbalsam, klicka här för att komma till den. Förhoppningsvis kommer jag att gilla den här uppdaterade versionen lika mycket, men det tror jag nog att jag gör.

 

Visste ni förresten att Crazy Rumors också har ett läppbalsam med en Mystery Flavor, jag blir väldigt nyfiken på vad det kan tänkas dofta av.


Purity Spot Treatment

 

100% Pure Purity Spot Treatment:


Ingredienser: Organic Aloe Barbadensis Leaf (Aloe Juice), Organic Lavandula Angustifolia Aqua (Lavender Hydrosol), Extracts of Calendula Officinalis Flower (Calendula), Echinacea Purpurea (Echinacea), Hydrastis Canadensis (Goldenseal), Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Flower/Leaf/Stem and Lonicera Caprifolium (Japanese Honeysuckle), Hyaluronic Acid, Hamamelis Virginiana Water (Witch Hazel), Extracts of Fucus Vesiculosus (Seaweed), Rosmarinus Officinalis Leaf (Rosemary), Origanum Vulgare Leaf (Oregano) and Thymus Vulgaris Flower/Leaf (Thyme)

 

Jag kände att det började bli dags för en recension av finnmedlet från 100% Pure nu, eftersom det passerade sitt bäst-före datum i juni.

Jag har haft lite problem med konsistensen, den har en förmåga att dela upp sig i två olika konsistenser, en som är rinnig och en som är krämig, så man vet inte riktigt vad man får ur flaskan när man trycker på pumpen. Den rinniga konsistensen är värdelös eftersom den rinner av finnen när man applicerat finnmedlet, den krämiga stannar däremot kvar bra.

Jag har inte upplevt att det klarat av att mota bort finnar som dykt upp, vare sig jag applicerat det på finnen i ett tidigt eller skent skede. Även om jag varit riktigt flitig med appliceringen (flera gånger per dag) har jag inte upplevt någon skillnad. En ganska värdelös finnbekämpare med andra ord.

Det enda positiva är att förpackingen ser fräsch ut och att jag till viss del tyckt att finnmedlet, om man applicerat det efter att finnen har spruckit och är på väg tillbaka, hjälpt mot rödhet (eller inbillar jag mig bara).

 

+ Fräsch förpackning. Lugnar rödhet när finnen är på väg att gå tillbaka?

Motar inte bort finnar som är på väg upp, konsistensen tenderar att dela upp sig.

 

Finns att köpas på eleven för 170 kr eller 18,41 €, innehåll 30 ml.

 

Betyget blir 1,5/5 möjliga.


godbitar för läpparna


När jag ändå är inne på det här med brittiska webshopar måste jag också skriva en rad eller två om Supersmoocher, en urgullig naturlig webshop med produkter endast för läpparna. Här finns märken som Badger, Hurraw, Crazy Rumors och många fler. Själv är jag sugen på det här läppbalsamet med SPF och det här läppstiftet, jag vet inte hur länge jag letat efter ett naturligt läppstift i en fin rosa nyans som inte är för ljus men inte för mörk. På den här bloggen kan man se vilken färg läppstiftet har.

Varför känns det som om jag skulle behöva 10 läppstift och minst 10 läppbalsam när jag kikar runt på supersmoocher...


brittiska webshopar


När jag googlade runt på Terre d'oc hittade jag några intressanta brittiska webshopar som är helt nya för mig.
Ophelia Organics som har riktigt bra priser och för leverans till bl.a. Sverige och Finland är portot £6,75 plus 70 p per 100 gram. Ophelia Organics har en del av de vanligare märkena men också en del andra som i alla fall inte jag har hört talas om tidigare, t.ex. Inlight.


Amarya är också en brittisk webshop som precis som Ophelia Organics har en del av de vanligare naturliga märkena men också andra intressanta märken som Herbfarmacy och Botanicals. Portot för utlandsbeställning är £9.00.

Det här är webshopar som jag skulle kunna tänka mig att beställa ifrån, produktpriserna är relativt låga och de har en del märken som jag är nyfiken på.
Har du beställt från någon av dem?

scotch naturals: highland fling

 

Jag är alldeles kär i Scotch Naturals nagellack i nyansen Highland Fling, den perfekta korallröda nyansen. Bilderna gör inte lacket rättvisa, i verkligheten är det klarare och lite starkare.

 

Hittills gillar jag allt med Scotch nagellack, men jag måste nog testa dem lite mer ännu för att kunna ge ett bra utlåtande.

Men redan nu kan jag säga att jag inte tror att jag kommer att behöva mina onaturliga nagellack längre, för Scotch nagellack är bättre på alla sätt och vis, dessutom slipper man den starka doften som är typisk för vanliga nagellack. Det var någon på en blogg som skrev att Scotch nagellack doftar lite som färgkritor och jag kan inte annat än hålla med.


Om mina recensioner

 

Jag använder en betygskala där 1 är lägst och 5 är högst, det har hänt sig en gång att jag gett en produkt en nolla i betyg men fortsättningsvis kommer 1 att vara det lägsta betyget. Jag delar också ut halvor t.ex. 3,5.

 

• Om jag ger en etta i betyg betyder det att en produkt är värdelös, om jag däremot ger en femma betyder det att det är en toppenprodukt som har det där lilla extra.

 

Jag testar alla produkter minst en månad före jag skriver recension, sen beror det också på vilken typ av produkt det är jag testar, en ansiktskräm testar jag vanligtvis längre än t.ex. en handkräm. Först då jag fått en bra uppfattning om den produkt jag testar recenserar jag den.

 

• Ibland har det hänt sig att jag ändrat betyget en produkt fått och eventuellt lagt till något i recensionen efter att jag publicerat recensionen på bloggen. Detta p.g.a. att jag lagt märke till något med produkten som jag inte förut lade märke till. Så kommer jag fortsättningsvis göra om jag tycker att det behövs.

 

• Och till sist, de åsikter jag har om en produkt är helt mina egna åsikter och mina åsikter påverkas aldrig av att jag fått en produkt hemskickad för testning. Mina åsikter kan inte heller köpas.


Lavera Self Tanning Lotion


Lavera Sun Sensitiv Self-Tanning Lotion:

INCI: Aqua, Glycine Soja Oil*, Dihydroxyacetone, Alcohol*, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Erythrulose, Myristyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Simmondsia Chinensis Oil*, Aloe Barbadensis Gel*, Caprylic /Capric Triglyceride, Macadamia Ternifolia Oil*, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Rosa Damascena Distillate*, Camellia Oleifera Extract*, Lavandula Angustifolia Water*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Limonene**, Geraniol**, Linalool**, Citronellol**, Citral**, Coumarin**, Benzyl Benzoate**, Eugenol**
*ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils


Det här är en riktigt bra brun-utan-sol som framförallt är väldigt lätt att använda. Med det menar jag att resultatet man får blir väldigt jämnt, inga mörkbruna fläckar eller fula ränder. Dessutom ser det ut som om huden är naturligt brun. Konsistensen är ganska tjock och krämig men den är ändå lätt att fördela på huden. Doften är helt okej även om den är ganska stark.
Det enda lilla jag har att klaga på är att jag behöver ta ganska mycket kräm för att få tillräckligt med färg, vilket gör att den inte är så dryg. Men i och för sig är det bra så att man inte får för mycket färg för snabbt.

+ Resultatet blir jämnt och naturligt.
Jag tycker det krävs ganska mycket kräm för att få tillräckligt med färg.

Finns att köpas på bionaturel för 9,95 €, på renskönhet för 179 kr och på hyvinvoinnin för 17,90 € (150 ml).

Betyget blir 4,5/5 möjliga.

nagellack och värmeskydd

 

Idag kom mitt efterlängtade paket från naturisimo som bl.a. innehöll två nagellack från Scotch Naturals i nyanserna Highland Fling och Neat. Jag gillar nyanserna på båda och speciellt det korallröda nagellacket tror jag kommer att bli väldigt fint på naglarna i sommar. Det här blir de första naturliga lacken jag testar och jag är riktigt, riktigt nyfiken. ;)

 

I paketet fanns även en trevlig lapp med lite info om nagellacken. Där kan man läsa att nagellacken från Scotch återställer naglarnas hälsa efter regelbunden användning och att inget bas- eller topplack behövs, hur bra låter inte det?

Dessutom har sajten skin deep rankat nagellacken från Scotch som de säkraste lacken på marknaden.

 

 

Jag beställde inte så mycket denna gång utan utöver nagellacken köpte jag endast Hair Pomade från John Masters Organics som fungerar som värmeskydd men också som en stylingprodukt.
Oftast när man beställer från naturisimo får man ta del av olika erbjudanden, denna gång fick jag t.ex. med en Body Milk och Body Wash från John Masters på 59 ml vardera helt gratis. Dessutom får man själv välja vilka fem prover man vill ha med i sin beställning, också det helt gratis. Väldigt smart att man får välja själv tycker jag, så får man chansen att testa det man är nyfiken på.

Essential Care Lip Silk

 

Essential Care Organic Lip Silk:

 

Ingredients: shea butter*, castor oil*, beeswax*, coconut oil*, calendula extract*, rosemary extract*, orange essential oil*, limonene (from the orange oil)
*Organically grown/produced

 

Det finns inte mycket att tycka illa om med det här läppbalsamet. Det är mjukt till konsistensen och lätt att applicera, det glider mjukt på läpparna och lämnar dem glansiga och återfuktade. Läpparna hålls också återfuktade länge och en påsmörjning morgon och kväll har räckt bra för mig. Det doftar svagt, men gott, av citron och jag skulle nästan önska att det skulle dofta lite mer av något.

 

Även om jag verkligen gillar det här läppbalsamet saknar jag det där lilla extra som får mig att bli lyrisk över en produkt, så det blir inte full pott men ett riktigt bra betyg i alla fall.

 

+ Konsistensen, lätt att applicera, ger fin glans, återfuktar bra.

Jag saknar det där lilla extra.

 

Finns att köpas på naturisimo för £4.50, på ekohygien för 88 kr eller på skinorganics för 7,80 € (4,5 g).

 

Betyget blir 4,5/5 möjliga.

 


jojobaolja


Nästa basolja som jag tänker samla ihop lite fakta om är jojobaoljan. Själv använder jag den bl.a. som sminkborttagare, fotkräm, nagelbandsolja och som solskydd.




På de flesta ingredienslistor (INCI) finner du den under dess
latinska namn Simmondsia Chinensis Oil.

Jojobaolja får man från jojobabuskens frön som mals.

Det sägs att jojobaoljan går in djupare i huden än någon annan olja eftersom den liknar hudens eget fett.

Är en halvfet olja vilket betyder att det tar en tid för den att absorberas av huden.

Kan användas på psoriasis och eksem och sägs också ha en reglerande effekt på bakterier.

Oljan anses balansera talgproduktionen och funkar för både de med torr och fet hy.

I håret kan man använda den för torra hårtoppar eller för
eksem och mjäll i hårbotten.

Förfinar hudens textur.

Har en solskyddsfaktor på runt 4 och sägs också förbättra hudens pigmentering.

Passar alla hudtyper.



Källor: shenet, örtblomman, bild 2 och 3


RSS 2.0