Greenland handkräm

 

Här kommer en recension på Greenland Hand Cream Cocoa-Vanilla.

 

INCI: Aqua (Water), Dicaprylyl Carbonate (1), Glycerin (1), Cocoglycerides (1), Cetearyl Alcohol (1), Cetearyl Wheat Bran Glycosides (1), Vanilla Planifolia Fruit Extract (1), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (1), Aleurites Moluccana Seed Oil (1), Cera Alba (Beeswax) (1), Mangifera Indica (Mango) Seed Butter (1), Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract (1), Xanthan Gum (1), Lecithin, Dehydroacetic Acid, Caprylic/Capric Triglyceride (1), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract (1), Ascorbyl Palmitate (1), Sodium Hydroxide, Tocopherol (1).
(1) Plant based ingredient.

 

Det här är en riktigt bra handkräm tycker jag, en av de bästa jag testat faktiskt. Handkrämen doftar väldigt gott, kanske inte riktigt som man tycker att kakao och vanilj borde lukta men något liknande. Den är väldigt dryg och är otroligt skön och lätt att fördela på händerna. Man kan nästa säga att den smälter in i huden lite som choklad smälter i munnen. Händerna blir verkligen återfuktade och otroligt mjuka och lena, det är något av det bästa med den här krämen; att händerna blir så mjuka. Dessutom förblir de återfuktade länge, den här handkrämen är alltså riktigt bra.

 

+ Doftar gott, mjukgör väldigt bra och går snabbt in i huden.

Innehåller phenoxyethanol.

 

Finns att köpas på eleven för 95 kr. (Hittar inget köpställe för denna längre.)

 

Betyget blir 4,5/5 möjliga.


H&M Organic Body Lotion

 

Här kommer en recension av H&Ms Organic Body Lotion Raspberry & Melon.

 

Produktinfo:

 

En naturligt fuktgivande Body Lotion baserad på ekologisk solrosolja och äppel.

 

Den här Body Lotionen från H&M tycker jag har en väldigt speciell lukt, något som jag inte alls gillade i början men man som vänjer sig vid efter ett tag, dessutom luktar den inte särskilt mycket efter att man smörjt på den på huden. Konsistensen är ganska tjock på den här body lotionen vilket gör den lite svårfördelad, man måste smörja och arbeta in den i huden en stund för att den verkligen skall sugas in. Huden blir i alla fall mjuk och återfuktad efteråt.

Men det här är inte en produkt som jag kommer att köpa igen för min hud blir alldeles rödflammig och irriterad av den, dessutom börjar det klias. Det har hänt flera gånger efter att jag smörjt på den, nu vet jag ju förstås inte om det bara är jag som är känslig mot något i den här, eller om fler har reagerat som mig, berätta gärna för mig om du har varit med om något liknande.

 

+ Huden blir mjuk och återfuktad.

Ganska speciell doft, tar en stund att jobba in i huden, min hud reagerar på lotionen.

 

Finns att köpas på H&M för ca 50 kr.

 

Betyget blir 2/5 möjliga.


letandet fortsätter

 

De här har just kommit från eleven; en ansiktspeeling från Stem Organics, ett läppbalsam från Korres med SPF 15 och en ansiktskräm från REN.

Jag hade länge letat efter en ansiktspeeling och till sist fastnade jag för den från Stem Organics efter att ha läst flera bra recensioner om den. Jag har inte hunnit testa den än men förhoppningsvis är den riktigt bra.

Så här inför sommaren letade jag också efter ett bra läppbalsam med SPF och eftersom eleven inte skulle ta in läppbalsamet jag skrev om här så köpte jag det här från Korres istället, otroligt gott luktade det i alla fall.

Krämen från REN har jag använt väldigt länge nu och har hittills varit nöjd med den, så det blev en till när den gamla var slut.

 

Något jag fortfarande letar efter är en solkräm för ansiktet med minst SPF 15, helst skall den vara naturlig också och icke portilltäppande. Jag har letat överallt känns det som nu och ännu har jag inte hittat någon. De flesta jag hittat som varit naturliga är solkrämer kombinerade med ansiktskräm och helst skulle jag bara vilja ha en solkräm. Jag skulle vara jättetacksam för om någon har ett tips på var jag kan hitta en.

 

 


tropical bergamot body lotion

 

Upp till test blir det för Organic Surge Tropical Bergamot Body Lotion.

 

På produktbeskrivningen står:

 

Lugnar, mjukar upp och återfuktar huden med underbara naturliga dofter. En glad och tillfredsställande blandning av 91% naturligt utvunna ingredienser och certifierade organiska extrakt.
För en glad och lycklig hud (för all framtid)... Denna härliga body lotion med tropisk bergamot mjukgör och gör huden len och återfuktad, samtidigt som doften från Organic Surge´s eteriska oljor för tankarna till dina drömmars öde ö.


Organic Surge´s produkter testats inte på djur, det används inte heller några animaliska ingredienser i tillverkningen och framställningen av deras produkter
.


Jag är ganska känslig för hur olika produkter doftar och har ganska höga krav på det. Jag tycker att en Body Lotion skall lukta gott men inte ta över allt för mycket så att lukten håller i sig kvar i flera dagar framåt. Där tycker jag Organic Surges body lotion får in en fullträff, den doftar gott utan att dofta för mycket och efter att man smörjt in den på huden är den så gott som doftfri. Förutom den goda doften är den väldigt lätt applicera och den går relativt snabbt in i huden. Huden blir len, mjuk och återfuktad av den här body lotionen, dock tycker jag att den skulle kuna tillföra lite mera fukt, för om huden är riktigt, riktigt torr håller den inte måttet. Men det är väl också det enda negativa jag kan komma på om den här. Så jag skulle rekommendera den här, men inte för de med riktigt torr hud.

Finns att köpas på eleven för 99 kr.

Betyget blir 4/5 möjliga.

RSS 2.0