favoriter just nu

 

De här två är mina favoriter för tillfället.

 

Melvita Läppbalsam som är helt oslagbart mot torra läppar, jag har aldrig haft problem med torra, nariga eller spruckna läppar när jag använt det här. Dessutom doftar det fantastiskt gott av smörkola. (recension)

 

Ren Mayblossom and Blue Cypress Balancing Facial Cleansing Gel. Efter att ha varit utan den här en tid upptäckte jag hur bra den faktiskt var. Den här ansiktstvätten djuprengör min hud utan att för den skull torka ut den alltför mycket, den tar också bort smink effektivt och klarar av att balansera min blandhy. (recension)

 

Vilka är era favoriter för tillfället?

 

 


godbitar från 100% pure

 

B. la. dessa två köpte jag när min syster och jag beställde från eleven, 100% Pure Lipgloss i nyansen Cherry och Spot Treatment också den från 100% Pure. Jag är riktigt nyfiken på båda två så det blir intressant att se hur de fungerar.

 

 

Det här var proverna vi fick medskickade, härligt, härligt. ;)


spot treatment

 

Jag var som sagt på jakt efter ett naturligt finnmedel och se vad jag hittade på eleven, jo just det, ett naturligt finnmedel, wohoo!

Se upp du ilskna röda finne säger jag bara, för nu är 100% Pures Purity Spot Treatment på väg hem till mig. :)


Rosenserien Rengöring


Rosenseriens Rengöring
:

INCI: Aloe barbadensis, Helianthus annuus, Olea europaea, Squalane, Glycerin, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Glyceryl Palmitate, Cellulose, Citric Acid, Chamomilla Nobilis, Hypericum Perforatum, Sodium Benzoate, Rosa damascena, Ascorbic acid, Tocopherol, parfum, Citronellol, Geraniol.

Denna rengöring från Rosenserien doftar väldigt gott, är mycket skön att massera in över ansiktet och har en härlig krämig konsistens. Men tyvärr gillar inte min hud den riktigt. Det står på flaskan att den passar för normal till torr hud så jag kanske inte borde ha köpt den från första början eftersom jag har ganska fet blandhy. När jag gick över till den här från att ha använt en rengöringsgele från Ren fick jag ganska många röda pormaskar på kinderna, något som jag inte hade förut, när jag igen gick över till rengöringen från Ren redde min hud upp sig och de röda prickarna försvann efter en veckas tid ungefär. Jag fick också gnugga en del för att rengöringen skulle klara av att ta bort all mineralfoundation. Men efter rengöring blev huden ändå mjuk och den kändes ren.

+ Bra konsistens, känns skön på huden och huden känns mjuk efter rengöring.
Fick gnugga en del för att få bort allt smink, passade inte min hud.

Finns att köpas på bodystore för 199 kr och på rosenseriens hemsida för 25 €, innehåll 200 ml.

Betyget blir 3/5 möjliga.


bortbytes: citrus twist makeup remover

 

Jag har aldrig riktigt gillat oljiga rengöringar och därför var det inte så konstigt att jag inte heller gillade denna, så nu undrar jag om det är någon som vill byta med mig?

 

Som ni kan se på bilden är den inte använd särskilt mycket, mycket mer än hälften finns fortfarande kvar.

Du kan läsa mer om makeup removern här, där den också köptes för ca 255 kr (27,14€).

 

Maila mig på beautytalk.blogg@hotmail.com om du har något du vill byta med mig.


Decubal

 

Jag satt och halvtittade på tvn när jag såg att de gjorde reklam för denna serie beautyprodukter, Decubal Ecological som både är Ecocert och svanemärkt. Nyfiken som jag blev googlade jag runt lite men hittade inte speciellt mycket info om Decubal, hittills verkar det i alla fall som att deras nya naturliga serie bara består av de tre produkterna här ovan. De säljs här men sidan är finsk så det kanske inte är så många som har möjlighet att köpa därifrån.

Jag vet inte om jag skrivit om det förut men jag bor faktiskt i Finland och är alltså finlandssvensk, så nu visste ni det. :)

 

Decubal har även en egen hemsida men på den svenska versionen av hemsidan har de ännu inte någon info om den nya serien ecological.

Det blir nog att ta en tur till närmaste apotek för att införskaffa något från Decubal ecological.


Stem Organics Balancing Face FluidStem Organics Balancing Face Fluid har jag använt tillräckligt länge nu för att kunna ge ett utlåtande och hör och häpna, den har faktiskt förbättrat min hud synbart och kännbart.

 

Ingredients: Organic Aloe, Organic Jojoba Oil, Vegetable Emulsifying Wax, Vegetable Glycerin, Beta Glucan, Niacinamide (Vit B3), Willow Bark, Cetyl Alcohol, D-alpha Tocopherol (Vit E), Goldenseal Extract, Panthenol (Vit B5), Bearberry Extract, Organic Echinacea Extract, Kakadu Plum Extract, Pomegranate Extract, Little Flannel Flower Bush Flower Essence, Carbomer, Grapefruit Seed Extract, Hydroxy Methylglycinate (amino acid based preservative), Olive Leaf Extract, Tea Tree Essential Oil, Rose Essential Oil, Potassium Sorbate, Lactic Acid.

 

Den här krämen är väldigt len i konsistensen, har en ganska svag men behaglig doft och är underbart skön att applicera på huden. Jag kan utan att överdriva säga att den här krämen faktiskt har förbättrat min hud både synbart och kännbart. Områden som varit röda och irriterade har lugnat ner sig efter att jag började använda den här krämen. Dessutom har jag fått en mycket jämnare hud, knottror och pormaskar har minskat både så att jag kan se det men också så att jag känna det. Den återfuktar också huden förvånansvärt bra för att vara en kräm anpassad för fet/bland hy.

Om jag skulle vara riktigt petig skulle jag kunna klaga på det lite höga priset men jag är ändå beredd att betala för en bra ansiktskräm och istället spara in på annat. En helt fantastisk ansiktskräm som verkligen håller vad den lovar.

 

+ Återfuktar bra, har förbättrat min hud både synbart och kännbart.

Inget.

 

Finns att köpas på softskin för 370 kr, ca. 40 €, innehåll 50 ml.

 

Betyget blir 5/5 möjliga.


naturlig finn bekämpning

 

Jag skrev i något inlägg ner att jag ännu använder ett finnmedel från Neutrogena och att jag gärna skulle vilja byta ut det mot ett naturligt alternativ, bara det skulle finnas något som verkligen funkar. För när en finne en gång dykt upp vill man göra vad man kan för att få den att försvinna så snabbt som möjligt.

 

Jag har kanske inte så värst många finnar men däremot en del små röda prickar som lämnar kvar väldigt länge på huden efter att en finne har försvunnit. Har läst att aloe vera gel skall funka mot sådana röda prickar, någon som vet?

 

Här ovan är två finnbekämpare som kanske kunde ersätta mitt onaturliga finnmedel, även om det från Dr. Haschka verkar vara mera ämnat som täckstift. Men det från Melvita har gjort mig riktigt nyfiken, jag är bara lite skeptisk till roll-on funktionen, är det inte risk att diverse bakterier börjar gro där.

 

En liten fråga så här till sist angående finnar, någon som kan tipsa mig om ett recept på ett bra hemgjort finnmedel eller vet om något naturligt mirakelmedel mot finnar?


RSS 2.0