Hemklickat

 

Efter en del funderande slog jag till på Spiezias rengöring som jag skrev om tidigare. Jenny tipsade om att den fanns till bra pris på den brittiska webshopen The Organic Bodycare Shop och eftersom de också har Akamuti, ett märke som jag varit nyfiken på länge, beställde jag rengöringen därifrån.

 

Jag blev lite förbryllad till en början när jag öppnade paketet och såg en 50 ml burk av Spiezias rengöring, eftersom jag beställde en 100 ml burk, men i paketet gömde sig en till 50 ml burk. Kanske den större förpackningen var slut, nåja, så länge jag fick mina 100 ml som jag betalade för är jag nöjd.

Förutom Spiezias rengöring beställde jag också oraffinerat Shea Smör från Akamuti, som bl.a. sägs vara väldigt bra mot torr hud och eksem. Samt apelsinblomsvatten, också det från Akamuti. Ellinor har skrivit väldigt gott om apelsinblomsvatten och eftersom min hud bara bråkar för tillfället tänkte jag testa det här och se vad min hud tycker om det.

 

 

Sen beställde jag också tre muslindukar från Suti samt sex tvättbara pads från Pure Nuff Stuff, som jag tänker använda när jag rengör huden på kvällen. Jag har rengjort huden med enbart mandelolja nu på kvällen ett tag och eftersom vanliga handdukar känns alltför riviga på huden när man skall ta bort oljan och sminket så har jag införskaffat dessa.

 

Jag fick också med en generös mängd med prover med beställningen. Beställningen tog annars fem arbetsdagar på sig att komma fram och portot gick på £4.29.

The Organic Body Care Shop är absolut en webshop jag kan tänka mig att beställa från igen, inte minst på grund av alla prover man får med sin beställning. ;)


100% Pure Mascara

100% Pure Ultra Lenghtening Mascara i nyansen Black Tea:

 

Ingredienser: Organic Green Tea, Vitamin E (a-tocopherol), Honey Beeswax, Contains All or some of the following Pigments: Blackberry, Blueberry, Black Tea, Grape Skin, Pomegranate, Acai Berry, Boysenberry, Blackcurrant and Raspberry, Oat Protein, Wheat Protein, Provitamin B5, Seaweed Powder, Coconut Stearic acid, Mica (for shimmer in the Blackberry and Blueberry), Cocoa Butter, Pearl Powder, Rice Powder, Cacao Powder and Powdered Coffee Beans, Lavender Honey, Extracts of Oregano, Thyme, Rosemary, Lavender and Golden Seal.

 

Vissa naturliga mascaror har jag upplevt att man måste måla väldigt länge med för att få resultat, men med denna från 100% Pure får man resultat snabbt. Borsten är lätt att måla med och fransarna får rejält med färg. Fransarna får också väldigt bra längd och volym och man kan bygga upp riktigt snygga fransar med den här mascaran. Den sitter bra på fransarna och den har aldrig färgat av sig under ögonen, däremot har jag någon gång märkt små mascaraflagor på inre fransraden, inte så många att det stör dock.

Mascaran sägs också vara vattenresistent, jag har inte hårdtestat den i några extrema förhållanden men visst har den klarat av att få någon enstaka regndroppe på sig utan att börja rinna. Den är ändå lätt att tvätta bort med en vanlig rengöring.

 

Med andra ord en riktigt bra mascara som jag troligtvis kommer att köpa igen. Det enda negativa jag har att säga är att fransarna ibland tenderar att klumpa ihop sig, men det här kan man ganska lätt åtgärda med mascara borsten, samt att den har blivit torr i konsistensen ganska fort, jag köpte den för mindre än två månader sedan och redan nu har jag märkt att konsistensen blivit torrare och därmed mera svårjobbad.

 

+ Ger riktigt bra volym och längd, sitter bra på fransarna, lätt att tvätta bort.

Ibland tenderar fransarna att klumpa ihop sig, konsistensen har blivit torrare ganska fort.

 

Finns att köpas på eleven för 195 kr eller 21,40 €, innehåll 9 g.

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


Ännu mer Spiezia

 

Varför har jag inte tidigare kikat igenom Spiezias sortiment undrar jag nu. Har just upptäckt en salva som verkar väldigt intressant och som sägs vara bra mot mycket. Jag skrev ju tidigare om Spiezias rengöring som jag var väldigt sugen på och när jag tittade igenom Spiezias övriga sortiment upptäckte jag Propolis Ointment som sägs vara effektiv mot bl.a. acne, plitor, svamp, eksem och inflammerade porer. Anledningen till att den sägs funka till allt detta är att den innehåller något som kallas propolis;

 

"Propolis är en trög flytande substans som produceras av bin i bikupan av harts. Bin använder harts i bikupan för att sterilisera och stänga öppningar och gångar eller för att balsamera invarderande insekter." (kopierat från eleven)

Den låter riktigt bra den här salvan och om man läser en recension på eleven som en tjej skrivit om den så verkar den faktiskt funka lika bra som den lovar att den gör också.

Jag kan tänka mig flera ställen där den här kan komma till pass för mig, bl.a. på min orena hud i ansiktet men också på mitt handeksem, som visserligen har lugnat ner sig men som ändå aldrig verkar försvinna helt.

Någon mer än jag som blev nyfiken?

Lite tidiga julklappstips

Julen är kanske inte riktigt här ännu, men om exakt två månader är det ju ändå jul och två månader går ofta fortare än man tänkt sig. Jag gillar (försöker) att köpa de julklappar jag skall ge bort i tid och funderar oftast länge på vad jag skall kunna tänkas köpa åt var och en. Såg att bio naturel har en massa fina juliga presentförpackningar som skulle vara väldigt fina att ge bort. För er som precis som mig gillar att köpa julklapparna i tid kommer här några tips;


Ett set med body lotion och fast tvål i doften ingefära och lime från Primavera för 16 €.

 

 

Weleda har också flera olika set med produkter, bl.a. detta med duschtvål och en hudkräm för män, kostar 14,95 €.

 

Eller detta med kit med granatäppel duschtvål samt hudolja, för 23,95 €.

 

 

Det finns mycket färdigt ihopplockade paket man kan köpa, men något som man också kan göra är att plocka ihop ett paket med sina egna favoriter.
I fjol köpte jag exempelvis en duschtvål från Weleda + en handkräm från Lavera och gav som julklapp till mina vänner. De blev väldigt glada över julklappen och flera av dem har när tvålen och handkrämen tagit slut köpt nya tubar, det om något är väl ett bra tecken på att julklappen var omtyckt.

Ricinolja i läpprodukter

Exempel på läppbalsam utan ricinolja.

Något jag har upptäckt ganska nyligen är att jag inte kan använda läppbalsam eller produkter för läpparna som innehåller ricinolja. Jag hade faktiskt ingen aning förut om att man kan vara känslig för ricinolja i läpprodukter, förrän jag läste att någon hade skrivit på en blogg att deras läppar blev röda och spruckna av ricinolja.

Jag hade tidigare funderat på varför mina läppar brukade bli väldigt irriterade och spruckna av vissa läppbalsam och när jag läste det där förstod jag att det var ricinoljan som orsakade problem, eftersom mina läppar blev bra igen när jag slutade använda läppbalsam med ricinolja.
Jag har experimenterat lite efteråt också och märkt att när jag använder exempelvis läppglans med ricinolja blir läpparna irriterade, så nog var det ricinoljan.
Jag läste också på shenet att ricinolja "kan irritera och göra läpparna torra och inflammerade".
Så om dina läppar är spruckna och irriterade kan det bero på ricinoljan, om du är känslig mot den vill säga, spruckna läppar kan ju bero på en massa andra saker också förstås.


Mádara Deodorant

 

Mádara Ecodeo Herbal Deodorant:

 

INCI: Aqua/Vatten, Potassium Alum (Alun), Rosa Damascena (Rosenvatten) Flower Water*, Glycerin*, Carrageenan, Calendula Officinalis (Ringblom) Extrakt*, Chamomilla Recutita (Kamomill) Extrakt*, Salvia Officinalis (Salvia) Extrakt*, Mentha Piperita (Pepparmynta) Extrakt*, Alkohol, Aroma**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Farnesol**, Citronellol**, Citral**

* från ekologiska odlingar

** äkta eteriska oljor

Jag hör till de personer som svettas väldigt mycket under armarna och ingen deo, varken onaturlig eller naturlig, har någonsin klarat av att hålla mig torr under armhålorna och det är inget jag kräver av den deo jag köper heller, däremot vill jag att den skall klara av att hålla svettlukt borta hela dagen.

Denna deo från Mádara doftar väldigt gott och ganska milt av örter. Förpackningen känns fräsch men själva roll-on kulan är väldigt trög och det försvårar appliceringen en aning, eftersom kulan därmed är ganska så svår att rulla runt. Efter att man applicerat deon torkar den hyfsat snabbt.
Jag har haft lite blandade upplevelser med den här deon, ibland tycker jag att den motverkar svettlukt riktigt bra medan jag andra dagar kan tycka att man börjar lukta svett ganska fort. Men överlag kan jag ändå säga att den maskerar svettlukt ganska bra, även om man ibland känner svettlukt genom deons doft.
Jag vet inte om det här är en deo jag skulle köpa igen, kanske om jag inte hittar någon bättre. För de som svettas mindre än mig skulle den här kanske funka bättre.

+ Maskerar svettlukt ganska bra, torkar hyfsat snabbt, god doft.
Klarar inte riktigt av att helt hålla svettlukt borta, trög roller kula.

Finns att köpas på softskin för 115 kr eller på hyvinvoinnin för 12,90 €, innehåll 50 ml.

Betyget blir 3/5 möjliga
.

Väldigt sugen på Spiezias rengöring

 

 

Jag skrev tidigare om de problem jag har haft med min hud i ansiktet på sistone, som är flagig på ytan samtidigt som den har mer orenheter än den haft tidigare. Jag är för tillfället på jakt efter en krämig, ganska fet rengöring som förhoppningsvis skall kunna rengöra riktigt bra utan att torka ut huden det minsta. Just nu har jag fastnat för Spiezias rengöring, som beskrivs så här på Spiezias hemsida:

 

"Our Organic Facial Cleanser (did we mention is has been rated as one of The Times best facial products for two years running?) uses a unique blend of organic essential oils including Eucalyptus, Clove and Clary Sage to decongest clogged pores, regulate sebum production and soften and soothe the skin."

 

Den verkar vara väldigt härlig, även om den kostar lite mer än vad jag skulle vilja lägga ut på en rengöring, men om den är bra kanske det kan vara värt det ändå. Rengöringen har flera gånger blivit framröstad till den bästa ansiktsrengöringen och om man läser recensioner om den så verkar det vara få som inte gillar den. Spiezias rengöring finns att köpas förmånligast på bl.a. lovelula.

 

Har du testat rengöringen från Spiezia?


Vill vi inte alla ha naturligt?


Är det inte lite lustigt att onaturliga märken gärna och ofta marknadsför de få naturliga ingredienser de har sina produkter (som man oftast hittar längst ner i ingredienslistan) och att deras främsta säljargument ofta är att en duschtvål t.ex. innehåller extrakt av 100% naturligt ursprung. Jag menar varför vill onaturliga märken så gärna lyfta fram de naturliga ingredienser de har i sina produkter när så gott som alla deras ingredienser är skumma kemikalier med lustiga namn?

Jo det måste ju helt enkelt vara för att ingen skulle vilja köpa produkterna om de skulle göra på det sättet, de flesta lockas ju ofta av att köpa den där onaturliga duschtvålen just för att den innehåller naturliga extrakt, för allvarligt talat vem skulle köpa en duschtvål där det exempelvis skulle stå "nu med ännu fler hormonstörande parabener" eller "20% mer sulfater, för bästa möjliga uttorkning av din hud"? Ehm, inte så många tror jag...

MooGoo Acne Cleansing Cream

 

MooGoo Acne Cleansing Cream:

 

Ingredients: Purified Water, Olive Squalane, Apricot Seed Oil, Emulsifying Wax, Grapeseed Oil, Jojoba Oil, Capric Triglyceride, Sunflower Oil, MSM, Green Tea Extract, Resveratrol, Milk Protein, Ascorbyl Tetraisopalmitate (Stabilized Vitamin C), Allantoin (Comfrey Active), Piroctone Olamine, Panthenol (Vitamin B5), Vitamin E (Natural), Apple Cider Vinegar, Honey, Citric Acid (Fruit Acid pH Balancer), Apple Extract, Hop Extract, Vanilla Bean Extract.

 

Den här ansiktskrämen från MooGoo hade jag skyhöga förväntningar på, om den klarade av att leva upp till dem? Njae, inte riktigt.

 

Krämen kommer i en söt och praktisk pumpflaska med en pump som doserar bra. Själva krämen är krämig till konsistensen och den doftar inte så mycket eftersom den är parfymfri. Den känns skön att applicera på huden och absorberas väldigt snabbt, huden ser faktiskt mattare ut strax efter applicering.

Eftersom krämen innehåller MSM är den väldigt lugnande för huden, min hud blir faktiskt lugnad när jag smörjer in mig med krämen och rödhet dämpas avsevärt. Däremot kan jag inte säga att den gjort så mycket för min hud i fråga om blemmor, finnar och pormaskar. Den har inte heller gjort huden renare eller klarare. Den återfuktar hyfsat bra men jag skulle önska att den skulle ge lite mera fukt till huden. Dess bästa egenskap är alltså att den är så lugnande för huden, inte att den hjälper mot finnar.

 

Jag har dock hittat ett annat användningsområde för den. Jag har nämligen märkt att den är väldigt bra att använda på kliande områden på huden, jag applicerade krämen på några kliande fläckar jag hade i armvecken och efter en kort stund försvann kliandet. Så istället för att ha den i ansiktet tänker jag använda den på kliande fläckar och eksem.

 

+ Går snabbt in i huden, lugnar huden och dämpar rödhet. Funkar bra på kliande hud.

Har inte gjort min hud renare eller mindre finnbenägen, skulle gärna få ge mer fukt.

 

Finns att köpas på MooGoos egna hemsida för AU$18.50 (ca. 125 kr eller 14 €), innehåll 75 g.

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


Good Kaarma

 

Good Kaarma heter ett naturligt märke som bl.a. gör väldigt fina fasta tvålar. Jag surfade runt lite på lovelula när jag upptäckte dessa intressanta tvålar som finns i en mängd spännande doftalternativ.

Good Kaarma är estniskt och deras produkter finns förutom på lovelula också att köpas på deras egna hemsida. Deras tvålar är handgjorda och innehåller över 95% ekologiskt odlade ingredienser.

 

 

Mest nyfiken blev jag på tvålarna

 

Chocolate Bliss med doft av choklad, apelsin och kanel.

Rise & Shine med doft av havtorn, apelsin och geranium.

Dance of the Dakini med doft av ingefära, mandarin och lime.

 

Förutom att de har härliga doftkombinationer har de också gulliga namn på alla tvålarna. Jag blev så sugen på dessa, är det någon som testat?


Ny formula på Scotch Naturals lack

 

Ni minns kanske att jag i ett tidigare inlägg om Scotch Naturals lack i nyansen Blood and Sand skrev att det började flaga samma dag som jag målat det, det visade sig inte vara någon tillfällighet, redan dagen efter hade mer än hälften av lacket från alla naglar flagat bort.

 

Helena skrev då i kommentarsfältet att Scotch ändrat formulan på sina lack och att lacken i och med förändringen både fått dåligare hållbarhet och en mattare finish. En ingrediens butoxy diglycol har lagts till och på bl.a. eleven beskrivs de flesta av Scotch Naturals lack numera som matta. Exempelvis beskrivs Highland Fling som ett matt lack, som jag inte alls upplevde som matt i finishen då jag köpte det i vårast när det ännu hade den gamla formulan.


 

Bilden här ovan är tagen från deras hemsida och som ni ser står det en del om den ändrade formulan där.
Väldigt synd att Scotch har ändrat formulan på sina lack till det sämre, de var ju så bra tidigare. Jag har mailat dem och frågat om den nya formulan för ganska länge sedan men jag har ännu inte fått något svar.

Man skulle ju tycka att de borde överväga att ändra tillbaka formulan till den gamla om det är många som klagar, för det måste ändå vara en del som gör det, lacket har ju nästan helt flagat av dagen efter man målat, vad är då vitsen med att lacka?

Om jag hade vetat att formulan skulle ändras och bli så här dålig hade jag bunkrat upp med lack före, nu får vi bara hoppas att de förstår att ändra formulan igen.

Har du testat den nya formulan?

UPPDATERAT: Jag fick svar från scotch idag angående min fråga om varför de ändrat formulan, här är en del av svaret:"I'm so sorry you are having trouble with our new formulation. Like the old formula, 
this one requires a period of adjustment for most people--which entails a few weeks
of proper nail prep and frequent applications. Did you follow the instructions on
the card included with your order?

For most people, the new formula has yielded better results than our old formulation
which was quite thin and watery and often required three coats to achieve the
desired color. By contrast, the new version is much thicker, much richer and applies
more opaque, requiring fewer coats. Though it does dry to more of an eggshell
finish, the key is in the top coat! Use of the fabulously shiny top coat adds a
layer (or two) of chip resistance, but also gives you a salon-finished look from
a completely safe and non-toxic at-home product.

The crucial element to getting the salon quality finish is nail prep and application
technique--which we explain on the instruction card we include with every order.
Although there is an initial period of adjustment, I think you will find that the
more you use our polish the longer it lasts."Nea of Sweden Face & Body Cream

 

Den här krämen från Nea of Sweden är ämnad för både kroppen och ansiktet, jag har bara använt den till kroppen eftersom jag varit rädd att den skulle ha varit lite för mycket för min hud i ansiktet.

Den kommer i en väldigt koncentrerad form och man behöver ytterst lite av den här krämen för att huden skall bli återfuktad och mjuk. Jag tycker att det har funkat bäst att applicera den på fuktig hud för att den inte skall kännas för fet och gå lättare in i huden. Jag har främst använt den för att mjuka upp extra torra områden på kroppen, då menar jag till exempel mina torra hälar, nagelband, knän och armbågar. Den är riktigt bra på att mjukgöra och doftar dessutom härligt, doften beskrivs som Warm Vanilla och det är just det den doftar av, varm och söt vanilj.

Jag skulle säga att den här krämen är lite som en motsvarighet till Weledas Skin Food, fast med god doft.

 

 

Inci/Ingr: Butyrospermum parkii (sheasmör), magnifera Indica l (mangosmör), carthamus tinctorius (tistelolja), persea gratissima (avocadoolja), squalane (squalane), glycerine (glycerin), cera alba (bivax), morotsextrakt i jojobaolja (daucus carrota sativa root extract, simmondsia chinensis), rosmarinus officinalis (rosmarin antioxidant)
# = naturliga ämnen från eteriska oljor

Nea of Sweden Vitamine Face & Body Cream 20 ml finns att köpas på bodystore för 139 kr.


Dags att uppdatera hudvårdsrutinen

 

Precis som rubriken säger känner jag att det är dags för mig att uppdatera min hudvårdsrutin, i mina försök att kontrollera min upproriska och feta blandhud har jag nästan torkat ut den och på så sätt gjort den irriterad. Förutom att antalet finnar blivit flera har huden också känts irriterad på djupet.

 

Dessa tre produkter har varit de jag använt mig av på sistone och av dem är det bara ansiktsoljan från Dr.Hauschka som känns helt hundra. Ansiktsrengöringen från Mádara är visserligen bra och är en hejare på att ta bort smink men huden känns ganska torr efter tvätt och för tillfället känns den inte som den rätta rengöringen för min hud. Ansiktskrämen från MooGoo känns inte heller helt rätt för min hudtyp, tur då att jag hittat ett annat användningsområde för den, jag berättar mer i en kommande recension.


 

Jag har bestämt mig för att börja använda en fetare ansiktsrengöring, för fett sägs ju lösa fett och dessutom vill jag inte torka ut min hud som redan känns ganska torr, samtidigt som den är fet...hur nu det går ihop.

Jag har använt Salviderms Ansiktstvätt nu ett tag och den känns verkligen lugnande för huden, däremot upplever jag att den inte klarar av att ta bort smink helt, ännu efter två omgångar med rengöringen har jag märkt att det sitter kvar en del smink på vissa ställen.

Därför har jag nu siktet inställt på Pais rengöring. Jag tänker följa Hauschkas och Pais filosofi om att inte smörja in sig med kräm på kvällen efter att ha rengjort ansiktet, utan bara spruta på lite ansiktsvatten efteråt. På morgonen sen så använder jag Hauschkas ansiktsolja.

 

Förstås, man kan ju inte få perfekt hy genom att bara använda de rätta hudvårdsprodukterna utan mycket kommer också inifrån. Därför skall jag också se över den biten, bl.a. öka på motionen, dricka mer vatten samt begränsa sockerintaget.

Jag märker att det här inlägget blev lite långt så jag klipper av här och återkommer i något senare inlägg.


Paket från franska webshopen MondeBio


Jag skrev för en tid sedan om den franska webshopen MondeBio och eftersom de har ett massivt utbud med produkter till förmånliga priser så kunde jag inte motstå att göra en beställning därifrån. Paketet tog 6 arbetsdagar på sig att komma fram och portot gick på 15 €, ganska dyrt porto kan tyckas, men eftersom också min syster, mamma och två av mina vänner beställde en del så blev det inte så dyrt i slutändan.
Den här gången köpte jag inte så mycket intressanta saker utan det blev mest lite nödvändiga "basprodukter".

Mandelolja från Ladrôme. Fast tvål från Florame med mandelmjölk samt en fast tvål från Douce Nature med doft av Mandarin.
Eterisk tea tree olja från Ladrôme som jag tänkte använda på mina finnar, jag blev nyfiken på att testa det efter att ha läst om de väldigt goda resultat som Malin på Ekovacker fick med tea tree olja.

 

Duschgel från Born to Bio som doftar riktigt gott (och sött) av bär, lite som någon slags bärläsk. Body Lotion Coconut Dream från Lavera som doftar himmelskt gott av vanilj, kokos och godis.

 

Och till sist...

Ekologiska bomullsrondeller från Velvera Nature samt tandkräm och schampo från Logona. Det här blir den första naturliga tandkräm jag testar så det skall bli lite spännande.
Vi fick också med den del prover med beställningen, bl.a. på Rejuvenating Mask från Dr.Hauschka som jag varit nyfiken på länge.


Ja och så tänkte jag slänga in ett tips om dessa body lotions från Naturado, som inte jag köpte men som jag ändå fick provsniffa och känna lite på. De kommer i pumpflaska, doftar gott och har en konsistens som känns väldigt fyllig. Dessutom är priset på 8 € väldigt överkomligt. Jag ångrar lite att jag inte köpte en sån här också, men nästa gång så...;)

Allra till sist ett litet tips om du beställer från MondeBio, den franska versionen har fler märken än den brittiska så det kan lönas att beställa från den franska sidan istället för den brittiska, exempelvis finns Florame bara på den franska versionen.

Någon annan som också beställt från MondeBio eller som är sugen på att beställa?


Crazy Rumors Läppbalsam

 

Crazy Rumors Läppbalsam:

 

Ingredients: Certified Organic Jojoba Oil, Certified Organic Extra Virgin Olive Oil, Certified Organic Shea Butter, Candelilla Wax, Soy Wax, Natural & Organic Flavors and/or Pure Essential Oils, Vitamin E, Certified Organic Carnauba Wax, Natural Stevia.

 

Crazy Rumors läppbalsam är riktigt härliga, inte minst ifråga om doften. De tre doftalternativ jag testat är Perk Amaretto, som doftar exakt som mandelmassa, Gumball Berry Bubble, som doftar sött tuggummi blandat med bär, och slutligen A La Mode Banana Split, som precis som namnet säger doftar som en banana split glass. Av dessa tre gillade jag läppbalsamet med glassdoft bäst, medan jag tröttnade ganska fort på läppbalsamet som doftade av tuggummi, det doftade väldigt sött och i längden blev det lite för mycket.

 

Annars så glider läppbalsamen riktigt skönt på läpparna och läpparna blir mjuka och glansiga efter applicering. De hålls också återfuktade länge, däremot skulle jag önska att läppbalsamen skulle ge ännu mera fukt till läpparna, för speciellt under kalla årstider känns de lite otillräckliga.

 

+ Doftar väldigt gott, återfuktar bra och gör läpparna mjuka och glansiga.

Känns lite otillräckliga under kalla årstider.

 

Finns att köpas på classyorganic för 55 kr och på supersmoocher för £3.45, innehåll 4,2 g.

 

Betyget blir 4,5/5 möjliga.


RSS 2.0