ögonmejk


Jag är verkligen dålig på att lägga mer avancerade ögonsminkningar men jag skulle verkligen vilja bli bättre på det. Bilden här ovan är från en steg-för-steg instruktion i finska Cosmopolitan och det är just den här typen av ögonsminkning jag skulle vilja lära mig att göra, sotig med ganska neutrala färger. Antingen med bruna och beigea färger eller med svarta och gråa färger.

Jag antar att enda sättet att lära sig på är att öva, så jag tänkte köpa hem några ögonskuggor för att komma igång eftersom jag endast har en ögonskugga i min ägo, en mineralögonskugga från Isadora som är rosaröd i nyansen och som inte ser särskilt fin ut på ögonlocken, man börjar faktiskt se lite sjuk ut när man applicerat den.

Jag funderar på att köpa den här paletten med ögonskuggor från Dr.Hauschka som har fått väldigt bra omdömen på makeupalley...

 

 

 

...eller någon/några ögonskuggor från 100% Pure som finns i många olika nyanser.

 

Vilken skulle du ha köpt? Har du testat någon av dem?


Logona Hårspray Sidenglans

 

Logona Hårspray Sidenglans:

 

INCI: Alcohol*, Aqua (Water), Shellac, Parfum (Essential Oils), Glycerin, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Humulus Lupulus (Hops) Extract*, Lawsonia Inermis (Henna) Extract*, Arachis Hypoagea (Peanut) Oil, Arcticum Lappa Root Extract, Potassium Hydroxide, Limonene, Linalool, Geraniol, Citronellol
* ekologiskt odlad

 

Det här är den andra naturliga hårspray jag testat och den påminner väldigt mycket om Santes Hårspray som jag testade förut. Kanske hårsprayen från Logona ändå är snäppet bättre, den ger lite mer glans och stadga och spraypumpen fördelar bättre.

 

Hållbarheten är det inget fel på, frisyren hålls bra på plats och hårsprayen ger bra stadga och en del glans. Spraypumpen på Santes hårspray var lite halvdålig men jag har inga problem med spraypumpen på Logonas hårspray.

Nu över till de mindre bra sakerna. Doften, jag säger då bara det. Den doftar nästan exakt likadant som Santes hårspray och det är ingen angenäm doft, hårsprayen doftar av alkohol och (enligt mig) gammalt damm. Jag har verkligen svårt för doften så jag blandade i några droppar eterisk olja av apelsin och sen dess blev det lite bättre.

Hårsprayen är också ganska svår att tvätta bort ur håret och det känns som att inget schampo riktigt biter på den.

 

+ Bra hållbarhet. Ger en del glans.

Doften, svår att tvätta ur.

 

Finns att köpas på softskin för 165 kr och på hyvinvoinnin för 15,50 €.

 

Betyget blir 3,5/5 möjliga.

 


ansiktsmask: påskcollins

 

Idag rörde jag ihop en ansiktsmask som kallas påskcollins, också denna ur boken Lisens Örtspa. Egentligen tänkte jag röra ihop den under påsken men den planen gick i stöpet när jag inte hittade några persikor, nog för att jag faktiskt inte har använt persikor nu heller (även om det står så i receptet) utan jag tog en nekatrin istället.

Ingredienserna som jag använde till masken var en äggula, saft från en halv citron, en tesked socker och en nektarin.

 

 

Lite jobbigt var det att den var ganska rinnig i konsistensen men det blev bättre efter ett tag när den till viss del stelnade på ansiktet. I boken står det att man skall "förvånas över askungeeffekten" efter att man sköljt av den. Någon askungeeffekt vet jag väl inte direkt om det blev, men visst kändes huden mjuk och hudtonen blev faktiskt jämnare.

 

En hyfsat bra ansiktsmask som lämnade huden i ansiktet fräsch och tonad men jag tror inte jag kommer att röra ihop den igen just för att den var så rinnig i konsistensen.


100% pure lip glaze

 


(Klicka för att förstora bilderna, den till vänster är tagen inomhus, den till höger utomhus).




100% Pure Fruit Pigmented Sheer Lip Glaze i nyansen Fruit Punch:

 

Ingredienser: Organic Avocado Butter,iOrganic Cocoa Butter,lOrganic Cherry, OrganiclPlum, Cabernet Grape,lOrganic Raspberry, OrganiclBlueberry, Organic Blackberry,lOrganic Peach, OrganiclApricot, Organic Tomato,lOrganic Pomegranate, OrganiciCacao (chocolate), OrganiclRose Petals, OrganiciLavender Flower land Organic Cinnamon,iOrganic Shea Butter,iOrganic Rosehip Oil,lOrganic Mango Butter,lVitamin E (a-tocopherol),iVitamin C (ascorbylipalmitate), May contain;iMica (natural shimmerylmineral).

 

Jag gillar verkligen detta Lip Glaze som kommer i en söt förpackning och som är mjukt och lätt att applicera. Det som är så bra med Lip Glazet är att man sjäv kan bestämma vilken intensitet på färgen man vill ha, om man applicerar ett lager får man en fin naturlig färg men man kan också applicera flera lager för att få en mer intensiv och starkare färg. Färgen på Lip Glazen påminner mycket om den jag har på 100% Pures Lip Gloss och det är en färg som jag gillar, jag skulle beskriva färgen som hallonröd. Lip Glazet har också väldigt bra hållbarhet och det stannar kvar på läpparna länge.

Jag har också använt det på kinderna ibland för att ge lite färg och det funkar bra det också.

Det enda som jag skulle önska mer av är lyster, men å andra sidan kan man enkelt fixa det genom att lägga på lite glansigt läppbalsam under Lip Glazet.

 

Sammanfattningsvis en väldigt bra produkt och jag är sugen på att köpa fler nyanser av 100% Pures Lip Glaze.

 

+ Bra hållbarhet, konsistens och färg. Lätt att applicera. Man kan själv bestämma vilken intensitet på färgen man vill ha.

Skulle gärna få ge lite mer lyster.

 

Finns att köpas på eleven för 159 kr eller 17,30 € (2,5 g).

 

Betyget blir 4,5/5 möjliga.


gröna böcker

 

Ingen har väl vid det här laget missat hur mycket jag gillar boken Lisens Örtspa men det finns också andra intressanta böcker om naturlig hudvård som jag gärna skulle ta en titt i.

Bland annat dessa böcker här ovan är jag speciellt nyfiken på. Alla böckerna finns att köpas på adlibris men säkert också på andra nätbokhandlar.

  • Badskumt av Katarina Johansson
  • Lisens Indiska Spa av Lisen Sundgren
  • The Green Beauty Guide av Julie Gabriel
  • No More Dirty Looks av Siobhan O'Connor & Alexandra Spunt
  • Handgjord Naturkosmetika av Finn Andersen
Har du läst någon av dessa böcker?

olivolja

Jag tänkte införa en ny kategori där jag skriver lite om de vanligaste basoljorna, t.ex. olivolja, jojobaolja, mandelolja osv. Att använda oljor är ganska nytt för mig så det här är också ett sätt för mig att lära mig mera om vad de olika oljorna har för funktion.

Först tänkte jag knåpa ihop några rader om kanske den mest kända oljan av alla, olivoljan.




Olivolja

Det latinska namnet som förekommer på INCI är Olea Europaea Oil

Utvinns genom att man pressar oliver.

Den bästa olivoljan är den som framställs ur den första pressningen, den benämns Extra Virgin eller Jungfruolivolja.

För hudvård skall man använda den kallpressade Extra Virgin olivoljan, bäst är förstås att den är ekologiskt odlad också.

Om du har torr eller sprucken hud är olivolja väldigt bra att använda, den verkar antiinflammatoriskt och kan därför lindra irritation och klåda. Olivoljan sägs även hjälpa mot eksem.

Olivoljan har många användningsområden, i princip kan man använda den överallt på huden, både som återfuktare och som rengörare.

Man kan t.ex. använda den som hårinpackning, använda den i kropps- eller ansiktsskrubber, till torra nagelband osv.

Olivolja kan även användas vid insektsbett eller när man bränt sig i solen.

Källor: 1, 2, 3, 4(bild), 5(bild)

Evening Primrose Schampo

 

John Masters Organics Evening Primrose Schampo för torrt hår:

 

Ingredienslistan var så massiv denna gång att jag bestämde mig för att endast länka till den, så om du vill se ingredienslistan för schampot kan du klicka här.

John Masters Schampon är inte direkt plånboksvänliga och det är knappast några schampon jag kommer att köpa för vardagligt bruk eftersom de helt enkelt är för dyra, men för vissa speciella tillfällen när jag vill lyxa till det lite kanske jag använder John Masters Schampo, för det är riktigt bra, det bästa naturliga schampo jag testat hittills i alla fall.

Detta schampo från John Masters är väldigt drygt, så det väger ju upp lite för det dyra priset, har en fyllig nästan lite seg konsistens och doftar gott men milt. Det rengör mitt långa hår riktigt bra och håret hålls rent länge. För att vara ett naturligt schampo tycker jag att det löddrar bra och håret känns väldigt mjukt, lent och utrett efter tvätt. Det enda negativa jag har att säga är att det känns som att schampot nästan rengör lite för bra ibland, så att hårstråna nästan känns lite torra.

+ Drygt, bra konsistens och doft. Gör håret mjukt, lent och utrett. Rengör bra.
Hårstråna känns lite torra efter tvätt.

Jag köpte mitt schampo på feelunique (alltid portofritt) för 20 € eller 212,80 kr (236 ml).

Betyget blir 4/5 möjliga
.

örtodling

(bild lånad härifrån)

I ett tidigare inlägg skrev jag om hur inspirerad jag blivit av boken Lisens Örtspa, jag skrev också att jag planerade att plantera lite örter i trädgårdslandet för att kunna använda dem till olika blandningar, som det finns recept på i boken.
I maj sådde jag alltså några örter i trädgårdslandet, även om det kanske inte blev så många som jag hade tänkt mig från början. Lavendel, mynta (tror jag i alla fall att jag sådde...), timjan, ringblommor och rosmarin har jag sått, jag tänkte också så kyndel men jag hittade aldrig några kyndelfrön i affären.

Jag kanske sådde lite i sista minuten så ännu har inga plantor kommit upp ur jorden, men jag hoppas i alla fall att jag kan skörda en del örter i slutet av sommaren. :) Jag återkommer.

melissa day cream

 

Nu har jag införskaffat Dr.Hauschkas Melissa Day Cream som jag skrev att jag var nyfiken på tidigare. Jag har inte börjat använda den ännu men när min ansiktskräm från Stem Organics tagit slut skall jag börja använda denna.

Hoppas jag kommer att gilla den lika mycket som jag gillade ansiktsoljan från Dr.Hauschka.


RSS 2.0