mineralolja


Vad är mineralolja?

 

Mineralolja eller paraffinum liquid, vaselin, paraffin osv. utvinns ur bergolja och används i hudvårdsprodukter. Mineroljan återfuktar inte huden utan lägger sig istället som ett lager på huden och rubbar hudens naturliga återfuktning.

 

Varför skall man inte använda produkter med mineralolja?


  1. Den rubbar hudens naturliga återfuktning
  2. Vid långvarig användning blir huden torr och livlös
  3. Mineraloljan täpper till mellan 40-60% av hudens porer
  4. Den förorsakar ett beroende, man kan inte sluta använda den då reagerar huden med att bli väldigt torr
  5. Förhindrar utsöndringen av slaggprodukter

Ur bergsoljan utvinns förutom mineralolja också asfalt, bensin, fotogen och olika gaser som används vid framställningen av plaster och det säger väl en hel del.

Vegetabiliska oljar som finns i naturliga produkter är ett mycket bättre alternativ än mineraloljor, vegetabiliska oljor hjälper huden att själv fungera så bra som möjligt.

Informationen har jag hämtat här och här.

naturligt raklödder

Det första jag bytte ut, när jag började intressera mig för naturlig hudvård för cirka två tre år sedan, var diverse produkter för ansiktet sedan fortsatte jag med produkter för kroppen och till sist smink och hårvårdsprodukter. Även om det mesta jag använder är naturligt nu finns det fortfarande ett par onaturliga produkter jag använder, ett finnmedel från Neutrogena, ett raklödder från Gillette Venus och en mascara från Clinique.

Ett naturligt raklödder skulle jag verkligen vilja ha och naturliga alternativ för män finns det ganska gott om, men för kvinnor då? Det enda jag hittade var John Masters Organic Cleansing & Shaving bar, som kostar cirka 100 kr, om jag inte hittar något annat alternativ kommer jag antagligen att köpa det här.
Jag läste också att man skall kunna använda balsam som raklödder.
Kanske kroppsoljor också går att använda, är det någon som vet?


produktkatalogolist

 

Jag älskar att samla på mig alla sorters broschyrer och produktkataloger som handlar om naturlig skönhet. Om med tiden har det blivit en hel del. Med jämna mellanrum tar jag fram dem för att titta på alla härliga skönhetsprodukter och läsa all intressant info. Är det något ni också brukar göra? :)

 


Sante Mascara


Sante Mascara Volume är den första naturliga mascaran jag har stiftat bekantskap med.

 

INCI: Aqua (Water), Alcohol*, Microcrystalline Cellulose, Glycerin, Sorbitol, Algin, Parfum (Essential Oils), Xanthan Gum, Coco Glucoside, Euphrasia Officinalis Leaf Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Bisabolol, Citric Acid, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Limonene, Linalool, [+/- CI 77499,  CI 77491, CI 77492].
*ekologiskt odlad


Det mest positiva med den här mascaran är att den separerar ögonfransarna väldigt bra, dessutom ger den rejält med svart färg åt fransarna. Men att den skulle ge volym håller jag inte med om, jag kan nästan påstå att den inte ger någon volym alls, däremot förlänger den fransarna ganska bra. Jag tycker det är lite av en miss att kalla den här för volume mascara eftersom den ger mer längd än volym.
Mascaran sitter kvar på fransarna hela dagen men, och här kommer det stora mennet, om man råkar gnugga sig i ögat eller bara peta lite har du en hel del mascara utsmetad kring ögat och det är det jag tycker drar ner mest på betyget. Något jag också märkte är att mascaran aldrig riktigt stelnar på fransarna och att man måste arbeta väldigt länge med den här mascaran för att få någon effekt alls.

+
Separerar fransarna bra, ger rejält med svärta.
Stelnar aldrig på fransarna, blir lätt utsmetad och ger ingen vidare effekt.

Finns att köpas på softskin för 154 kr och på bionaturel för 10,95 €.

Betyget blir 2/5 möjliga.


Acorelle

 

Jag tittade runt lite på eleven och upptäckte att de har en naturlig serie som heter Acorelle. Jag har aldrig hört eller sett något om den tidigare och visst blir man lite nyfiken då. :)

Eleven har endast tagit in tre produkter från Acorelle, två deodoranter, varav en skall motverka inåtväxande hårstrån, samt en kräm som sägs göra att håret växer långsammare och göra det tunnare och finare när det växer ut, så att man inte skall behöva raka sig så ofta.

 

(bilder hämtade från acorellebeauty.com)

 

Acorelles hemsida kan man läsa mer om produkterna. De verkar också ha ett ganska bra utbud av naturliga parfymer och en stor del av innehållet i deras produkter är ekologiskt odlade.

Är det någon som testat någon av Acorelles produkter eller hört om de skulle vara bra?

 

Update; Såg att Acorelle även säljs på accessora.

 

 


rosenserien

 

Rosenseriens Rengöringskräm och Rosenseriens Deodorant införskaffade jag för ett par dagar sedan. Deodoranten som hyllats av många var jag bara tvungen att köpa och en ny rengöring behövde jag också.

Jag har testat rengöringen lite grann och kan redan nu säga att konsistensen är härlig och doften gudomlig men det kan hända att den är lite för fet och krämig för min ganska feta blandhud. Men jag måste nog använda den lite mer för att veta säkert.

 

Förutom att testa och läsa om diverse skönhetsgrejs älskar jag också att läsa böcker när jag har tid. Jag måste bara rekommendera boken jag läser nu, "Vem vill bli miljardär?" av Vikas Swarup. En bok som aldrig blir tråkig eller tjatig utan man vill bara veta mer och mer.

Någon som sett filmatiseringen av den, var filmen bra i så fall?


campadre


Ni har väl inte missat Campadre där olika märkesprodukter, såsom kläder men ibland också skönhetsprodukter, finns till reducerade priser en begränsad tid.
Just nu har de en kampanj med Weleda, där man kan få olika kit av Weleda produkter till billigare priser.
Om det inte vore så att jag köpt allt för mycket på sistone hade jag antagligen lagt in en beställning.

Om du blir medlem på campadre kan du ta del av alla deras kampanjer.

lite nytt igen

 

Det känns om att jag köpt enormt mycket skönhetsgrejs på sistone så nu skulle jag verkligen behöva hålla mig åtminstone till jul före jag köper något nytt igen, får se hur det blir med det...

 

Det jag köpte den här gången var Santes schampo Velvet Rose, jag använder Brilliant Jojoba nu men ville testa det här och se om det är någon skillnad.

Sen blev det också en till handkräm från Lavera, har använt den förut och är riktigt förtjust i den. Förpackningen har ändrats lite och faktiskt till det bättre, riktigt fräsch.

Det som jag är mest nyfiken på är ändå mascaran från Sante, det här blir den första naturliga mascaran jag testar så det skall bli riktigt intressant, förut har jag använt diverse onaturliga mascaror från b.la. Clinique och Lumene. Jag skall verkligen försöka rensa ut alla ontaurliga mascaror även om det kommer att bli svårt att skiljas från Clinique mascaran.


mintgrön concealer

 

Jag var faktiskt ganska tveksam i början till grön concealer, jag trodde inte riktigt att det skulle funka utan att man istället skulle se ut som en smurf i ansiktet. Men efter att använt den här mintgröna mineral concealern från Lily Lolo har jag kommit fram till att grön concealer faktiskt fungerar.

Grön concealer neutraliserar de röda partierna i ansiktet och fungerar därför utmärkt på t.ex. finnar och vid näsvingarna. Jag märker definitivt skillnad när jag använder endast mineralfoundation och när jag använder den här concealern + mineralfoundation. Vid applicering använder jag en concealer brush, också den från Lily Lolo.

 

Före jag började använda min gröna concealer var jag och letade lite på youtube och hittade den här videon om hur man applicerar både mineralfoundation och concealer.

 


Multi-Mineral Detoxifying Mask

 

Ren Multi-Mineral Detoxifying Facial Mask har passerat sitt bäst före datum för en tid sedan eftersom jag inte använt den på länge, anledningen? Det ploppar alltid upp en ny finne någon dag efter att jag använt denna. Kanske beror det på att den rengör så bra att smutsen dras ut ur porerna, eller så är jag allergisk mot något i den och ett sista alternativ är att min hud inte klarar av kraftigt rengörande masker. Är det någon som upplevt något liknande med en rengörande mask?

 

INCI: Lavendula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Kaolin (French Clay) , Cetearyl Alcohol (Source Palm Oil), Cetearyl Glucoside (Source Corn), Spirulina Platensis Powder, Lactic Acid (Source Wheat), Sodium Hydroxymethylglycinate (Source Amino Acid), Phenoxyethanol (Source Aromatic Ether), Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Callitris Intratropica (Blue Cypress) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Limonene, Linalool.

Om man bortser från det faktum att en finne alltid ploppar upp i ansiktet tycker jag att den här masken är riktigt härlig. Istället för att lämna huden stram och torr som vissa rengörande masker kan göra tycker jag att den lämnar huden mjuk, ren och tonad. Det är verkligen en skön känsla man får efteråt. Huden känns också kortsiktigt renare och klarare.
Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag skall ge för betyg till denna, å ena sidan är den riktigt skön att använda och å andra sidan får den min hy att bli finnbenägen. Men jag väljer ändå att ge den ett högt betyg eftersom det troligtvis är så att det bara är min hud som reagerar på det här viset.

+ Torkar inte ut huden, huden känns kortsiktigt renare och klarare.
Framkallar finnar hos mig någon dag efter användning, innehåller phenoxyethanol.

Finns att köpas på eleven för 320 kr eller 36 €, innehåll 50 ml.

Betyget blir 4/5 möjliga.

wanted

 

 

Det har varit lite glest med recensioner här, men det är bara för att jag försöker använda upp de gamla grejerna före jag börjar använda de nya, så mer recensioner kommer så småningom.

 

Här ovan är några av de skönhetsprodukter jag väldigt gärna skulle vilja lägga vantarna på. Åtminstone mascaran från Sante och läppglanset från 100% pure kommer jag att beställa efter. Sen får jag se hur det blir med de andra.

 

  1. Rosenserien Rengöringsmjölk-jag är på jakt efter en ny rengöring och den här kanske skulle vara något, dessutom är priset inte det högsta.
  2. Sante Mascara-det börjar bli dags för mig att skaffa en naturlig mascara och kasta ut de "vanliga" mascarorna.
  3. 100% Pure Fruit Pigmented Lipgloss-ett läppglans skulle inte heller sitta helt fel, 100% pures finns i många olika färger.
  4. Natuderm Fot Balm-just nu använder jag ett body butter när jag smörjer in mina fötter, efter att det är slut vill jag gärna testa fot balmet från Natuderm.
  5. Lily Lolo Finishing Powder-efter att ha testat Lily Lolos foundation skulle jag också vilja testa deras finishing powder för att få ett extra snyggt resultat.

 


Lavera Exfoliant Mask

 

Den här urhärliga ansiktsmasken från Lavera fick jag med när jag beställde lite annat från en webshop. Den låg och skräpade i mitt badrumsskåp ganska länge förrän jag kom mig för att använda den. Jag blev faktiskt riktigt förvånad över hur bra den var när jag väl testade den.

 

Det är en kombinerad peeling och ansiktsmask med geleaktig konsistens och även om peelingkornen är ganska få tycker jag det river riktigt bra i huden. Efter användning lämnas huden ren, fräsch och klar. Dessutom irriterar den inte min hud som jag kan känna att vissa ansiktsmasker med rengörande egenskaper har en förmåga att göra.

 

 

Men den här trevliga bekantskapen med Laveras serie Young Faces, som passar för fet hud, fick mig att vilja testa andra produkter ur samma serie, de finns att köpas här t.ex.


skin deep

Min syster gjorde mig uppmärksam på den här websidan där man enkelt kan söka upp olika ingredienser för att få veta hur farliga de är och vad de kan orsaka oss för skada, väldigt behändigt.

Ingredienserna rankas också enligt hur farliga de antas vara. Lite skrämmande att en hel del ingredienser i olika naturliga produkter verkar rankas så högt och anses alltså vara väldigt skadliga. Nåja, titta in på skin deep och avgör själv vad du tycker.

parabener

 

Jag tänkte starta en ny kategori där jag skriver om olika ämnen som man skall undvika om man vill ha rena naturliga produkter, huvudsakligen för dig som läser min blogg men också för att jag själv skall få veta lite mera. Vad kan passa bättre att börja med än de fruktade parabenerna.

 

Vad är då parabener egentligen?

 

Parabener (propylparaben, methylparaben, ethylparaben, butylparaben osv.) är ett konserveringsämne som finns i största delen av alla skönhetsprodukter; ansiktskrämer, duschtvålar, smink osv. De fungerar på det sättet att de dödar eller hämmar tillväxten av bakterier.

 

Varför skall man inte använda produkter med parabener?

 

  1. De är hormonstörande, de kan öka eller hämma effekten av hormonerna
  2. De kan ha ett samband med cancer, parabener har påträffats i bröstcancerknölar
  3. Ibland kan parabener orsaka allergiska reaktioner
  4. Parabener är skadliga för miljön

Sedan finns det såklart också de som menar att parabener är helt ofarliga, men varför inte skippa alla konstiga kemiska ämnen när man kan få en lika bra produkt av de råvaror som naturen själv erbjuder, då vet man också att man inte smörjer in sig med skadliga ämnen.

Bland annat renskonhet, softskin, hyvinvoinnin och eleven (till viss del) säljer naturliga produkter utan parabener.

Informationen har jag hämtat här.

RSS 2.0