Shea smör för torrhetseksem


Jag har använt Shea Smör på två torrhetsfläckar som jag fått på benen nu i vinter och jag måste säga att det har funkat över förväntan. Den ena fläcken har helt försvunnit och den andra är också på väg bort ser det ut som.
På torrhetseksem funkar alltså shea smör väldigt bra men däremot har jag inte märkt att det har haft någon effekt på det eksem jag har på händerna och i armvecken, jag misstänker att det eksemet är infekterat av bakterier och svamp så det är mycket envisare och mer svårbehandlat än torrhetseksemet.

 

Shea smör är också en väldigt bra multiprodukt som jag använder till lite av varje, sprickor i huden, torra nagelband osv. Själva smöret är ganska hårt i burken men efter att man jobbat med det på huden en stund så mjukas det upp och blir mera lättfördelat. Jag gillar också doften som det har, som är lite nötig och smörig, men jag vet att Estelle, som ursprungligen tipsade mig om Akamutis rena och oprocesserade shea smör, inte gillar den, så jag antar att det kan vara lite olika vad man tycker om doften för den är kanske lite speciell.

 

Shea smör finns att köpas på flera olika ställen, mitt shea smör kommer t.ex. från Akamuti och det köpte jag från The Organic Bodycare Shop för £3.75.


Kommentarer
Postat av: Malin

Jag tycker också att sheasmör är väldigt bra mot torr hy, men har också lite strul med just armvecken...

2012-01-29 @ 21:53:24
URL: http://www.bilboblueeyes.com
Postat av: Malin

Jo, skulle säga att du fått en Liebster BLog Award av mig också! :-)

http://bilboblueeyes.com/2012/01/29/bloggen/lankkarlek/liebster-blog-awards-2/

2012-01-29 @ 21:54:34
URL: http://www.bilboblueeyes.com
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Tack så mycket snälla du!

Skall göra ett inlägg sen och ge vidare när jag får tid över. :)

2012-01-30 @ 16:08:36
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Angelica

Vad bra tips! Ska skicka detta till min vän som har mycket torr eksem på händerna. Jag har själv haft eksem på armbågarna som var svåra att få bort, varken olivolja eller sheasmör fungerade MEN när jag testade arganolja och kokossmör i en härlig blandning så försvann det helt och har inte kommit tillbaka sen dess!

2012-01-30 @ 23:24:48
URL: http://naturligbebis.se
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Har hört mycket gott om arganoljan, håller just nu på att testa en annan olja på mitt eksem men om den inte funkar blir det nog att testa med arganoljan, och kokossmöret. Tack för tipset! :)

2012-01-31 @ 16:00:15
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Malin

Just armvecken har jag funderat på om det har med vad man äter att göra? Det verkar inte vara så jämnt men ibland har jag kunna dra parallell med vad jag ätit till att jag får utslag i armvecken. Det jag verkar reagera på är läsk. Antagligen någon tillsatts i. Jag reagerar ju på andra saker som ger utslag i ansiktet, men där är det mer frukt som t.ex. Svarta vinbär.

2012-02-01 @ 16:05:01
URL: http://Www.bilboblueeyes.com
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Jag brukade också förr få allergiska utslag i armvecken i form av små röda prickar men det jag har nu är mer sådant eksem som jag har på händerna, så jag är lite osäker på om det är av maten jag äter eller vad det är. Det ser inte ut som typiska allergiska utslag brukar göra utan är mera torrt, rött och lite flagigt.

De allergiska utslagen jag hade förut brukade oftast gå bort av sig själva, men det eksem jag har nu är inte riktigt på det sättet.

2012-02-01 @ 18:02:40
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Malin

Hm, jag har också bägge varianterna. Men ibland lite osäker på vilken variant det är?

2012-02-01 @ 20:57:54
URL: http://www.bilboblueeyes.com
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Ja det kan vara lite svårt att veta ibland, de allergiska utslag jag brukar ha är dock väldigt små, som prickar, medan det andra eksemet förekommer som fläckar. Är dina allergiska utslag små eller stora?Men visst kan det hända att också fläckarna har något med maten att göra, svårt att veta med eksem alla gånger.

2012-02-02 @ 10:18:29
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Malin

Har du provat kaliumpermanaganat? Jag fick det utskrivet till infekterade eksem och det var otroligt effektivt.

2012-02-19 @ 10:11:35
URL: http://atopiker
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Har inte testat det men det låter väldigt intressant, höll sig eksemet borta efter att du slutade med salvan eller kom det tillbaka?

2012-02-22 @ 20:42:46
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: M

Åh, måste testa det. Som du säger, vissa eksem verkar vara mycket svårare än andra; men det är ju precis som blöjeksem och vanligt eksem; de beror på olika saker.För mig fungerar det bra att leva i en lite fuktigare miljö än Sverige. Speciellt vintrarna i Sverige är ju så himla torra... Sen bara se till att inte duscha överdrivet mycket och smörja mycket.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0