Naturliga mjällschampon

 

När det blir kallare årstider som hösten och vintern får jag ofta problem med mjäll i hårbottnen, även om jag inte har lika mycket mjäll som när jag använde sulfatschampon så finns mjället ändå där, därför börjar det bli dags för mig att köpa ett naturligt mjällschampo.

 

Jag har tidigare testat Santes mjällschampo Lava Power som inte direkt var någon höjdare, håret blev väldigt torrt och strävt av det, så nu tänkte jag att jag kanske skulle testa ett mjällschampo från Logona. Jag är väldigt nöjd med det Logona schampo jag använder nu så förhoppningsvis är deras mjällschampo också bra.

Är det någon som har ett tips på ett bra naturligt mjällschampo som fungerar?

Kommentarer
Postat av: Agnes

Schampot från Humlekrus som jag tyckte om så mycket är egentligen ett schampo för mjäll och torr hårbotten, kanske något för dig?

2011-11-05 @ 20:28:31
URL: http://ekolicious.blogspot.com
Postat av: Estelle

Tyvärr har jag inga bra tips, har inte problem med mjäll, men min bror har och kommer troligtvis att börja köra en del naturliga schampon mot det när han har gjort slut på sina andra schampon..kan återkomma om det blir framgångsrikt :)

Har hört att tjära ska vara bra mot mjäll, är dock osäker på om det finns några schampon som är helt naturliga som innehåller det?!?

Sen kanske man inte vill lukta tjära i håret om lukten sitter kvar vill säga?!

2011-11-06 @ 08:26:21
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/
Postat av: Malin

Min man har mjäll ibland eller om det egentligen är torr hårbotten så jag är lite på jakt efter ett schampo mot mjäll. i hans fall hjälper det bara han använder ett milt mindre uttorkande schampo så därför undrar jag om det kan vara torr hårbotten bara? I boken no more dirty looks föreslår de 1 matsked baking soda i ett glas med vatten och så skölja håret med det. Jag testade det själv för något år sedan, men jag har ju inte mjäll så vet inte om det funkar mot det. Ska testa på gubben nästa gång han får det... ;-)

2011-11-06 @ 10:14:42
URL: http://www.ekovacker.com
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Agnes: Ja det kanske vore något för mig. Det är bara synd att det innehåller cocoamid propyl betaine, men tack för tipset i alla fall, jag skall hålla det i minnet. :)Estelle: Ja återkom gärna om han hittar något som funkar.

Att lukta tjära i håret skulle kanske inte vara speciellt roligt. ;) Men om det funkar mot mjäll skulle det kanske vara värt det, lite svårt att veta dock var det finns naturliga mjällschampon med tjära i.

2011-11-06 @ 10:16:18
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Malin: Jag tycker ändå att jag använder så pass milda schampon att problemet inte borde ligga där, men man vet ju aldrig.

Jag skall testa att skölja håret med baking soda i dag när jag duschar. Alltid kul när det går att fixa kurer mot sina problem hemma. :)

2011-11-06 @ 10:34:37
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej igen!

Jag tänkte inte att du hade torr hårbotten. Du är ju så pass påläst och intresserad och du använder naturlig saker så då är det säkert mjäll. Jag tänkte mest att min man kanske har torr hårbotten så jag inte vet om det behövs mjällschampo eller om jag testar ett mjällschampo på honom om man skulle kunna säga att det funkar mot mjäll...

För övrigt efter hört massa gott från dig om Lisens örtspa så köpte jag den här om dagen... ;-)

Har inte hunnit läsa så mycket än men gillar det jag läst, så tack för tipset! :-)

2011-11-06 @ 11:02:55
URL: http://www.ekovacker.com
Postat av: Ingrid

Funderar också på om det egentligen är torrt? Mjäll är ju egentligen svampangrepp.Jag har problem med fjällande hårbotten för att den är torr. Jag använder schampo från Logonoa http://www.bio-naturel.de/logona/logona-sensitive-shampoo-bio-akazie/ och ett från Aubrey http://ingridbbeautiful.wordpress.com/2011/10/14/harvard-fran-aubrey-organics/. De lugnar hårbotten men tar inte bort det. Sköljer också med ÄVC. Riktigt bra för hår och hårbotten!

2011-11-06 @ 14:23:46
URL: http://ingridbbeautiful.wordpress.com/
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Malin: Aha okej, jag missförstod nog lite. :)

Lisens Örtspa är verkligen fantastisk, kul att du också gillar den.Ingrid: Tack för schampotipsen! :)

Jag tror dock inte att det beror på torr hårbotten eftersom det är väldigt sällan jag haft problem med just det, men kanske äppelcidervinäger är något som funkar vid mjäll också?

2011-11-06 @ 14:51:48
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Malin

Tänkte på No Poo metoden använder ju också ibland bikarbonat och vatten, men sedan även en annan skölj citron eller äppelcidervinäger tror jag? De menar att bikarbonaten enbart ger fel PH. Jag är inte så insatt i No Poo även om jag läst lite och funderat och testa... Är inte så insatt i mjäll heller men kan svampen orsakas av fel ph? Jag spånar lite här, men intressant och veta om du eller någon annan vet?

2011-11-06 @ 14:55:18
URL: http://www.ekovacker.com
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Jag vet faktiskt inte riktigt heller. Jag läste på shenet (http://www.shenet.se/recept/harskoljning.html) att hårsköljningsmedel är svagt sura och att bl.a. äppelcidervinäger sägs vara effektivt mot mjäll, så kanske mjäll delvis kan bero på att huden är för basisk då? Jag försökte googla lite men jag hittade ingen mer info om hur ph och mjäll är beroende av varandra.

Är det någon annan som vet mer?

2011-11-06 @ 15:18:49
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Min frissa sa att mjällschampo skall användas som en kur. Jag har inte själv mjäll men min man hade det på sommaren. Hon sa att brännässlor är bra mot mjäll. Så du kan ju försöka köpa torkade brännässlor och sätta det i kokande vatten. Efter en stund sila bort brännässlorna och skölja hårbottnet med nässel-vattnet. Argital har också ett mjällschampo.

2011-11-06 @ 16:12:14
Postat av: Estelle

Jo, men just Äppelcidervinäger som är bra för så mycket har jag läst är bra att skölja håret med efter schamponeringen både för att få håret glansigt men även mot mjäll, köpte ju till och med en flaska till brorsan för något år sedan just därför, tyvärr blev det aldrig av för honom att skölja med det :(

2011-11-07 @ 09:52:29
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Pernilla: Okej, torkat nässelkross var faktiskt något jag nyss köpte, tänkte ta det som kosttillskott. Skall testa det som hårskölj.Estelle: Tack för infon! :) Då skall jag testa det också.

2011-11-07 @ 19:03:05
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Qbrium

Jag har hittat en produkt som verkar hjälpa. Är inne på test-tvätt 3 just nu. Det är en tvål baserad på rapsolja. Kommer recension när tvålbiten är slut :)

2011-11-08 @ 22:11:40
URL: http://4u-yourspace.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0