Färgat läppbalsam från MooGoo

 

MooGoo Edible Strawberry Tinted Lip Balm:

 

Ingredients: Sweet Almond Oil, Jojoba Oil, Shea Butter, Beeswax, Natural Vitamin E, Candelilla Wax, Red Sugar Beet Extract, Natural Strawberry Flavour, Allantoin, Carnauba Wax.

 

Det här läppbalsamet från MooGoo sägs vårda läpparna samtidigt som det skall ge dem en diskret färg, för mig som har väldigt bleka läppar naturligt lät det här som något som jag skulle kunna gilla.

 

Den påstådda jordgubbsdoften visade sig tyvärr vara lite av en besvikelse, visst läppbalsamet luktar helt okej men jag skulle inte säga att det luktar jordgubbe utan snarare som något slags syntetiskt gelégodis. Färgen som man fått fram genom att tillsätta rödbetsextrakt ger en väldigt diskret rostbrun/roströd färg till läpparna och jag hade önskat att färgen skulle vara lite mer pigmenterad samt att den skulle dra lite mer åt rött eller rosa.

 

 

På bilden här ovanför har jag tagit extra mycket läppbalsam på armen så att färgen skall synas på bild, i verkligheten ger det inte alls sådär mycket färg till läpparna.

 

Det ger en del fukt till läpparna men har inga återfuktande egenskaper utöver det vanliga, jag tycker framför allt att det inte mjukgör så bra i längden utan läpparna börjar kännas torra igen ganska fort.

 

+ Ger en del färg till läpparna, mjukgör ganska bra.

Skulle gärna få återfukta bättre och ge mer färg till läpparna.

 

Finns att köpas på MooGoos hemsida för AU$ 5.50, ca. 39 kr , innehåller 5 g.

 

Betyget blir 3/5 möjliga.


Kommentarer
Postat av: Estelle

vad synd att det inte var så bra som väntat, man kunde ju verkligen lätt tro att det skulle ge mer färg med tanke på hur mörkt stiftet är.

Hade kunnat vara något för mig med tanke på att det för ovanlighetens skull inte innehåller ricinolja som de flesta läppbalsam gör :(

Har förresten inte hittat ett enda naturligt läppstift utan ricinolja, dåligt! Vet du något? :)

2012-06-02 @ 15:44:46
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/
Postat av: theReviewélla

Wow, that really is tinted! :)

I followed you on BlogLovin.

Stay in touch,

xoxo

Visit: thereviewella.blogspot.com

P.S. Hope you follow back. :)

2012-06-03 @ 11:09:26
URL: http://thereviewella.blogspot.com
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Estelle: Ja det trodde jag också så jag blev väldigt förvånad när jag märkte hur lite färg det faktiskt gav.Mina läppar tål inte heller ricinolja så oftast brukar jag använda 100% Pures Lip Glaze när jag vill ha färg till läpparna, de innehåller ingen ricinolja och finns att köpas på eleven (http://eleven.se/100-pure-fruit-pigmented-sheer-lip-glaze-10767.html) i många olika nyanser.

Hittills är det de enda läppstift utan ricinolja som jag kommit över men säkert finns det fler därute bara man tar sig tid att leta. :)

2012-06-03 @ 19:37:03
URL: http://beautytalk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0