Trollhasselvatten


Trollhasselvatten (hamamelisvatten), Witch Hazel på engelska, kan användas som ansiktsvatten och är antiseptiskt och inflammationshämmande vilket gör det passande till hud som lätt får finnar eller annars är oren, trollhasselvattnet är också sårläkande och kan därför med fördel användas på sår på huden. Man kan också applicera trollhasselvatten på insektsbett eller solbränd hud för en lindrande och läkande effekt.

Jag har främst använt trollhasselvattnet som ansiktsvatten på min aknebenägna hud och tycker att huden mått bra av det, har inte sett några dramatiska resultat men det betyder ju inte att det inte funkar. Det luktar inget vidare men man vänjer sig vid doften efter en tid, om det kommer i kontakt med sår på huden tycker jag att det brukar svida lite vilket säkert beror på dess antiseptiska egenskaper. Jag har hällt över vattnet i en flaska med spraypump och sprejat det i ansiktet före jag lagt på olja eller kräm.

Har också testat att badda lite trollhasselvatten på mina eksem men har inte sett att det skulle göra någon skillnad där. I sommar tänkte jag också testa det på insektsbett och eventuella solbrända områden på huden för att se om det lever upp till vad det lovar.

Mitt trollhasselvatten kommer från Akamuti och det köpte jag på The Organic Bodycare Shop för £6.75, men man hittar det också hos bl.a. crearome.

Kommentarer
Postat av: Estelle

Har testat trollhasselhydrolaten i från Crearome och tyckte definitivt att den hjälpte att hålla inflammationer borta efter att jag hade pillat och klämt pormaskar (ja, jag vet...man ska inte..)och när jag fick småsår så läkte de dessutom snabbare än annars :)

Där emot tror jag tyvärr inte att det bet på finnar som jag inte pillat på...

Som ansiktsvatten var det väldigt uttorkande och absolut inget för min fejja tyvärr.Lycka till i fortsättningen för dig med Trollhasseln :)

2012-04-12 @ 21:21:38
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Kul att höra att det funkat för dig! :)

Har som sagt inte märkt någon jättestor effekt på min hud av det men tror ändå att det hjälpt huden i ett förebyggande syfte.

2012-04-13 @ 10:17:59
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Ella

Hej! :) lite "off topic" kanske, men jag har följt din blogg ett tag utan att kommentera, så jag tänkte att jag skulle ta passa på. Jag fastnade för din blogg tack vare att vi verkar ha ganska lika hudproblem. Jag tänkte jag skulle tipsa om min "heliga graal" i naturlig finnbekämpning. Självklart är det viktigt med kost-hållning och motion, och att smörja in ordentligt så att man inte torkar ut, men denna har verkligen hjälpt mig :) http://www.naturisimo.com/products.cfm?id=2843&nme=Kae%20(Kaeline) eller så kan man ta en tub Lerosett, men pulvret är helt klart vänligare för plånboken ;) Det kan vara lite uttorkande, men om man bara smörjer in sig så går det bra! Man kan med fördel blanda i lite tea tree olja, arganolja eller använda ansiktsvatten i stället för kranvatten. det dunkar lite konstigt men man kan verkligen känna hur masken liksom "suger ut" orenheter.:)hoppas det kan vara till hjälp för dig! :)

2012-04-26 @ 17:01:45
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Tack så hemskt mycket för tipset! Letar alltid efter produkter som kan funka för hud med akne så det är alltid kul att höra om vad som funkar för andra! :)Skall absolut köpa hem och testa och se om det funkar för mig också!

2012-04-27 @ 10:07:29
URL: http://beautytalk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0