Vill vi inte alla ha naturligt?


Är det inte lite lustigt att onaturliga märken gärna och ofta marknadsför de få naturliga ingredienser de har sina produkter (som man oftast hittar längst ner i ingredienslistan) och att deras främsta säljargument ofta är att en duschtvål t.ex. innehåller extrakt av 100% naturligt ursprung. Jag menar varför vill onaturliga märken så gärna lyfta fram de naturliga ingredienser de har i sina produkter när så gott som alla deras ingredienser är skumma kemikalier med lustiga namn?

Jo det måste ju helt enkelt vara för att ingen skulle vilja köpa produkterna om de skulle göra på det sättet, de flesta lockas ju ofta av att köpa den där onaturliga duschtvålen just för att den innehåller naturliga extrakt, för allvarligt talat vem skulle köpa en duschtvål där det exempelvis skulle stå "nu med ännu fler hormonstörande parabener" eller "20% mer sulfater, för bästa möjliga uttorkning av din hud"? Ehm, inte så många tror jag...

Kommentarer
Postat av: Sofie

Haha "nu med ännu fler hormonstörande parabener" Ja inte hade de fått sålt särskilt många produkter med en sån slogan. ;)

2011-10-18 @ 19:51:16
Postat av: Qbrium

Jag är helt på samma spår som dig! Jag har vänner som stolt visar upp sina "naturliga" produkter för mig - för att sedan få nedslag när jag berättar hur det ligger till med Doves naturliga krämer.

2011-10-19 @ 01:54:40
URL: http://4u-yourspace.blogspot.com
Postat av: Mona / La Vie est Belle

Couldn't agree more! Blir så trött på de stora kosmetika företagen och deras olika sätt att försöka "greenwasha" sina märken.

2011-10-19 @ 10:15:44
URL: http://est-belle.blogspot.com
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Sofie: Eller hur, då skulle nog de flesta av de onaturliga produkterna stå och samla damm i butikshyllan.



Qbrium: Jag har också varit med om att personer trott att Doves produkter är naturliga, då efter att de sett deras video för kampanjen Real Beauty. Bra att vi då kan upplysa dem om att det inte stämmer. ;)



Mona: Visst blir man, när de ändå själva verkar tycka att en produkts mest fördelaktiga ingredienser är de naturliga skulle de ju kunna börja fundera över de andra ingredienserna de stoppar i sina produkter.

2011-10-19 @ 14:13:30
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Lustigt att du tog upp det just nu. Funderade själv på ett inlägg om saken. Nyligen har Fructis börjat sända en reklam som innehåller tre naturliga extrakt.



Ett annat fenomen som stör mig är marknadsföringen av de få ekologiska ingredienserna som tydligen göra hela produkten ekologisk... Det retar mig något enormt att folk godtar det. Skulle någon tycka att det var ok att kalla mat som har 0,5% ekologiskt innehåll för ekologisk? Till viss del kanske det är språkförbistring men ändå.



Sen får man ju inte vara alltför partisk heller. Även om konventionella produkter innehåller hormonstörande ämnen är det ju inte bara hormonstörande utan kan vara bra på sitt sätt också. Närmare sanningen skulle vara; Nu extra effektivt med 99% kemikalier och 1% honung. Motsatt skulle en naturkosmetisk-slogan kunna vara; Extra ineffektivt schampo med lite lödder som ger dig fett hår men är totalt ofarligt.

2011-10-19 @ 16:43:41
URL: http://ingridbbeautiful.wordpress.com/
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Håller med dig om att det är dumt att man kallar en produkt ekologisk när den egentligen inte innehåller många ekologiska ingredienser alls, företagen skulle verkligen behöva skärpa sig.



2011-10-19 @ 18:29:27
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Marie

Handlar väldigt mycket om att tjäna så mycket pengar som möjligt som för alla andra företag i princip. Tråkigt att världen bara blir girigare och girigare på vår hälsas bekostnad.

2011-11-12 @ 10:58:33
Postat av: Elisabeth-beautytalk

Det är verkligen synd att allt de verkar bry sig om är att få så stor vinst som möjligt, förhoppningsvis börjar fler och fler ifrågasätta de stora kosmetika företagen och det de stoppar i sina produkter.

2011-11-12 @ 19:44:12
URL: http://beautytalk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0