Lily Lolo Mineral Foundation

 

Lily Lolo Mineral Foundation med tillhörande Kabuki Brush använder jag mig av just nu.

 

Ingredients: Mica (CI77019), Zinc Oxide (CI77497). May Contain: Titanium Dioxide (CI77891), Iron Oxides (CI77491, CI77492, CI77499).

 

Lily Lolos mineralfoundation är jag riktigt förtjust i. Jag trodde inte att foundationen skulle täcka särskilt bra men den täcker faktiskt förvånansvärt bra och ger en jämnare hudton. Dessutom är den lätt att arbeta in i huden och ger ett jämnt naturligt resultat, den ger inte heller ett skimrigt eller glansigt resultat som många andra mineralfoundations kan ge utan istället en ganska matt finish. Den lugnar också min hud och gör den mindre röd, inte trodde jag att en foundation faktiskt skulle vara bra för huden. Lily Lolo erbjuder också ett brett utbud av färger så du hittar säkert en som passar dig, själv har jag Blondie. Priset är dessutom överkomligt.

Den har dock några negativa aspekter, foundationens konsistens är väldigt torr och i kombination med torr hud blir det inte ett särskilt snyggt resultat. Jag har också ibland upplevt att foundationen torkat ut min hud en aning.

 

Angående borsten då; den löser inte hår även om jag tvättat den ofta, är supermjuk och lätt att hantera. Borsten är alltså ett toppentillbehör som jag också rekommenderar.

 

+ Täcker bra, ger ett fint och matt resultat och är lätt att arbeta in i huden.

Väldigt torr i konsistensen, kan ibland kännas lite uttorkande.

 

Finns att köpas på Lily Lolos hemsida för £12.49, innehåller 10g. Prover finns att köpas för £1.29 styck. Borsten kostar £14.29.

 

Betyget blir 4/5 möjliga.


Kommentarer
Postat av: Vera

Ang. inlägget i min blogg:

Ja, verkligen. Jag är så glad jag hittade den. Sprid den gärna vidare – det behövs! Fin blogg förövrigt.

2010-09-30 @ 18:34:34
URL: http://hallonmuffin.wordpress.com
Postat av: Estelle

Trodde tidigare inte heller att mineralfoundation kunde lugna huden (av rätt märke då vill säga..)men upplevde samma sak med min powder me dry spf 30 från Jane Iredale :)

Men, där emot upplever jag att huden blir väldigt torr/stram och små linjer blev tydligare om man täcker skapligt mycket...något som gjort att jag inte fortsatt :(

Upplever du något sådant?

2010-10-02 @ 09:51:01
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Jag tyckte faktiskt att min hud krävde lite mer fukt när jag började använda mineralfoundation, men en större klick ansiktskräm funkade bra för att ge huden all fukt den behövde. Att jag tyckte att huden blev lite torrare kan förstås också bero på att vädret blivit kyligare, eftersom min hud då kräver fukt i mängd och massor. :)

2010-10-02 @ 11:09:52
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Estelle

Jag började med mitt mineralpuder i våras/somras och öste dessutom på med fukt och olja rejält eftersom jag märkte att det behövdes, men det hjälpte inte :(

Det kan ju i och för sig vara så att mitt mineralpuder som troligtvis har dubbelt så hög solskyddsfaktor som Lily Lolos (antar att det är spf 15 på Lily Lolos)gör att det blir mer uttorkande också tyvärr :(

Kan ju vara värt att nämna att jag dessutom brukar få rätt fet och jobbig hy på vår/sommar, så det handlar iaf inte om torr hy i grunden.

Har du prövat svenska märket Tikei förresten?

Ska nog testa dem senare..

2010-10-03 @ 08:55:16
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/
Postat av: Kajsa Kavat

Är på jakt efter en ny mineralfoundation och det här verkar ju vara ett bra alternativ. Burken är ju dessutom otroligt söt!

2010-10-08 @ 22:25:59
URL: http://kajsaskosmetik.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0